[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 518
24 439
113
ATGM vs ukri pickup, állítólag harctéri parancsnok volt az utasa:

Avdeevkánál újabb kazettás:

TOS1:

kijev:

Orosz mesterlövész:

Új taktikai jelzés?:

sisu apc, kicsit ég:

banderavonatra felszálltak:
tiktokker walther1488 és nackó cimbijei akik már banderával ebédelnek:

Krab se lő már többet:

Szumi, olajtározó:

ukri aknalerakat telepítés előtt megsemmisítve:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 480
18 430
113
Ujabb agymenés? Egy épkézláb kommented nincs a témában hónapok óta, (szinte semmiben):

Ne itassátok!
:)

Leopardból is lesz még:

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 172
78 750
113
Gyakran elhangzik itt ironikusan, hogy az oroszok nem látnak éjszaka. Erről mindig a Falkland szigeteki háborúról szóló Ne sirass törzsőrmester című könyv jut eszembe, ott vagy harmincszor adják elő a britt tudósok, hogy az Argentinok nem látnak éjszaka, de mindig kiderült, hogy mégis.
Nem hiszem, hogy ilyet bárni leírt volna. Olyat viszont igen, hogy az orosz lövészkatonának nincs éjszakai harcképessege.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 994
22 301
113
Ne itassátok!
:)

Leopardból is lesz még:


Értelmezhetjük ezt úgy, hogy a németek adnak 25 félszar állapotban lévő Leo 2A4-et és bezsákolnak helyettük 25 remek kis svájcit? Gondolhatjuk, hogy a németek okos húzással € milliókat tartottak a zsebükben miközben a svájciak hátra dőlhetnek, mert a zsebüket is megtömték és már szó sem érheti őket?
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 582
34 627
113
Értelmezhetjük ezt úgy, hogy a németek adnak 25 félszar állapotban lévő Leo 2A4-et és bezsákolnak helyettük 25 remek kis svájcit? Gondolhatjuk, hogy a németek okos húzással € milliókat tartottak a zsebükben miközben a svájciak hátra dőlhetnek, mert a zsebüket is megtömték és már szó sem érheti őket?
gondolhatnánk de ha a németnek lenne fölös 25 2a4 ese akkor az már nem lenne. egyenlőre még több európai tagállamnak is tartoznak 2a4 essel.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Kijev harcokkal néz szembe a csatatéren és a hátországban


Az ukrán hadsereg számára a front több irányában is egyre nehezebb a helyzet.

Ma éjjel robbanások hangzottak el a Mikolajivi és a Dnyepropetrovszki területen. Orosz drónok csapást mértek célpontokra Krivoj Rogban és Voznyecsenszkben, ahol az azonos nevű katonai repülőtér található.

A harctéren az orosz támadócsoportok nem állnak le, és folytatják a támadást Avgyejevka déli részén. Szinte a teljes ipari övezet már orosz ellenőrzés alá került a heves ellenállás és az ukrán hadsereg megerősített erődítményei ellenére.

Az ukrán katonaság panaszkodni kezdett az orosz nagy kapacitású kazettás bombák bevetésére a térségben. Korábban a frontokról készült videofelvételek megerősítették ezek használatát Zaporozsje térségében. Az ukrán hadsereg öröme a külföldi kazettás bombák tömeges szállítása miatt elszállt, amint az oroszok szimmetrikus választ adtak.

Az ukrán erők igyekeznek elterelni az orosz erők figyelmét, és támadó hadműveleteket indítottak Horlivka térségében. Több gyalogsági egység erőit felhasználva, harcászati felderítéssel próbálkoznak. A műveletek azonban páncélozott járművek és tüzérségi támogatás nélkül zajlanak, és veszteségekkel és visszavonulással végződnek.

A Herszon régióban az ukrán erőknek nem sikerült kifejleszteniük a folyón átívelő offenzívájukat, és továbbra is veszteségeket szenvednek az orosz csapások alatt mindkét parton.

Kisebb gyalogsági csoportok még mindig jelen vannak Krinkiben és a hidak közelében, de szenvednek a parancsnoki irányítás elvesztésétől és az utánpótlás megszakadásától. A Herszon régióban több ukrán katona adja meg magát.

Más területeken a front változatlanul áll. Az ukrán hadsereg egyértelműen elvesztette a stratégiai katonai kezdeményezést, és szinte minden régióban védekezésbe vonult.

Az ukrán katonák demotiváltak és dezertálnak. Az ukrán főügyészség adatai szerint az idei év kilenc hónapjában több mint 4600 katona szökött meg az ukrán hadseregből, további mintegy 11 ezren állítólag "ideiglenesen" elhagyták egységeiket. A hadseregben 161 esetben regisztráltak önlövést. Tömeges a "rejtett dezertálás". A katonák betegséget színlelnek, megpróbálnak a hátsó egységekben maradni, hogy elkerüljék a harcokat. Az ukrán hadseregnek nagy gondot okoz a tartalékok feltöltése. Számos harcoló egységben a személyzet akár 40 százaléka is hiányzik.

A kijevi ellentámadás kudarca olyan fordulópontot jelentett, amely az egész háború kimenetelét eldöntheti. De háborúkat nem lehet védekezéssel megnyerni, és az orosz hadsereg előtt áll a téli hadjárat, amelynek kimenetele még nem világos.

 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 874
9 918
113
Jaj csak tudnám, hogy melyik állam lehet az, aki sok sok sok pénzért cserébe majd kisegíti az EU-t, ha kiderül, hogy nem tudunk gyártani elég lőszert.....

finger-gun-joe-biden.gif
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 425
3 741
113
Ne itassátok!
:)

Leopardból is lesz még:



A svájci alkotmány tiltja azt, hogy az ország hadban álló feleknek adjon el fegyvereket, ez pedig a viszonteladásra is vonatkozik. A Frankfurter Allgemeine szerint Bern végül trükkös módon kerülte meg saját alkotmányát. ...

Már bocs, de szerinted ez - országtól teljesen függetlenül - rendben van?
Rendben van az, hogy egy ország kormánya tulajdonképpen alkotmányellenesen cselekszik? Mert ez:

A semleges európai ország törvényhozását többször megjárták olyan javaslatok, melyek ezen változtattak volna.

azt is jelenti, hogy mindannyiszor megbukott az ottani parlamentben az ötlet. Ha megbukott a parlamentben az ötlet, akkor a kormány mégis milyen felhatalmazás birtokában adja oda más országnak a - nemzeti vagyont is jelentő - fegyvereket?

És igen, nem csak tőled, de a FüggetlenObjektívSajtó portfoliótól is várnám a lépés visszásságának megemlítését... De mintha rendben lévőnek találná...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 830
47 113
113
Ne itassátok!
:)

Leopardból is lesz még:

És a BW mit kezd majd svájci A4-esekkel, amikor már maguknak sincs ilyenjük.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider