[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 481
33 890
113
Ajánlom elolvasásra a Pukli Istvánról szóló cikket. Ő volt a "Tanítanék" mozgalom hajdani arca, iskolaigazgató Budapesten. Most Dániában takarít, abból tartja fenn a családját. Nem mondom, az is tisztességes pénzkereset. De akkor ki a szolga? Diplomásként ennyit ér Nyugaton.

"Takarítanék" mozgalom?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 724
80 100
113
figyelj már ide te "tudálékos tóbiás" .. hány vonatbalesetet,tűzesetet satöbbit linkeljek be neked az USA-ból az elmúlt 600 nap távlatából ? ennyi erővel azt is orosz szabotőrök hajtják végre,hogy a hátországban gyengítsék Ukrajna legfőbb támogatóját !

sőt ha ne adj isten meghal bármelyik nyugati katona mondjuk Londonban egy közlekedési balesetben azt is az oroszok hajtották végre,ha rádől valamelyikre egy fa azt is az oroszok tették ,ha megrázza az áram azt is az oroszok tették .
tudom bizonyítani ?
nem, nem tudom,de ideírok némi faszságot én is hozzád hasonlóan ..
apropó te tudod bizonyítani amit állítasz ?
nem !
akkor ??
ember gondolkodjál már mielőtt bármit ide hánysz,vagy nyiss a baromságaidnak egy külön topicot !!
az ezt megelőző kérdésemre még mindig nem válaszoltál :D

és hogy ne legyek off ..

AFU tengerészgyalogság vs 152-es malac

https://t.me/warjournaltg/22437

AFU partraszállási gyakorlat egy "kis" hibával (mondjuk erről sztem nem ők tehetnek,remélem kijutott mindegyik)

https://t.me/c/1438226145/5133

a "Вооружённые силы РФ" telegram csatornán van egy elfogott lengyel mesterlövészről videó,de olyan brutális,hogy nem rakom be ide .. állítólag ágyékon lövöldözte az oroszokat, és elkapták a Wagneresek,akit érdekel a fent nevezett csatornán meg tudja nézni.

@grigorij3 megelőztél ;)
Miért kéne nekem rád figyelni?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 646
113

Az ukrán fegyveres erők védelmi építményeket építenek Donbásztól Nyugat-Ukrajnáig – mondta Zelenszkij​


„Megbeszélést tartottunk, ahol megvitattuk a fő védelmi vonalak erődítményeinek építését” – írta a december 1-i Telegramban.

Zelenszkij egyértelművé tette, hogy ilyen szerkezetek fognak megjelenni az Avdejevszkij, Maryinsky és Kupyansky-Limansky irányban. Ukrajna Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos régiói ugyanígy megerősödnek.

Emlékeztetünk arra, hogy az ukrán elnök ma az AP-nak adott interjújában bejelentette az Oroszországgal folytatott konfliktus új szakaszának kezdetét .
Источник: https://rusvesna.su/news/1701431592

Őrizetbe vették a vasúti sínek aláásásának gyanúsítottját Ryazan régióban (FOTÓ)​

Az FSZB azonosított és őrizetbe vett egy rjazanyi lakost, aki november 11-én felrobbantotta a vasúti síneket a Rybnoye - Checkpoint 204-es kilométerszelvényen.

Emlékeztetünk arra, hogy ekkor egy tehervonat 15 kocsija kisiklott , a mozdonyvezető és a segédvezető megsérült (nem életveszélyes).

Azt már megállapították, hogy a támadót az ukrán katonai hírszerzés toborozta.
Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága arról számolt be, hogy a gyanúsított egy 1988-as születésű rjazanyi lakos, aki orosz és olasz állampolgársággal rendelkezik. A kihallgatáson a fogvatartott már beismerő vallomást tett.

„A fogvatartott vallomása szerint 2023 februárjában Isztambulban az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának (GUR) munkatársa beszervezte, majd Jekabpilsben (Lettország) szabotázskiképzésen vett részt a közvetlen a lett különleges szolgálatok részvételével, és 2023 márciusában visszatértek Rjazanba” – mondták el az FSB Public Relations Centernek.

Nem a november 11-i terrortámadás volt a fogvatartott egyetlen bűncselekménye. 2023. július 20-án a Hírszerző Főigazgatóság kurátora utasítására robbanószerkezeteket gyártott, és négy kvadrokopterrel megtámadta a rjazani Dyaghilevo katonai repülőteret.

A házkutatások során a fogvatartotttól robbanószerkezetek készítéséhez szükséges alkatrészeket, kommunikációs berendezéseket, valamint az általa elkövetett bűncselekményekről fényképes és videós riportokat tartalmazó elektronikus adathordozókat foglaltak le.
Az ukrán különleges szolgálatok utasítására további terrortámadások és szabotázsok elkövetésében való esetleges részvételét vizsgálják.
Источник: https://rusvesna.su/news/1701416084
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az egy dolog hogy az Ameikaiak "kiegyeznének" Ukrajna 4/5-ével.Zelenszkijt akár meg is buktathatják egy puccsal.De ezekből a "nyilatkozatokból" az marad ki hogy az Oroszokat mivel veszik rá hogy "megelégedjenek" Ukrajna 1/5-ével?
Ukrajna jövőjéről az Orosz Föderációnak kell döntenie, nem a nyugati országoknak.


Oroszországnak előnyös Zelenszkij Ukrajna vezetői posztján

Az oroszoknak „kényeztetniük és ápolniuk kell” Vlagyimir Zelenszkijt, akinek helyzete biztosítja a szégyenteljes „megállapodások” elkerülését.

A Nyugat öngyilkosságra buzdítja Zelenszkijt

Az Egyesült Államok és Németország arra fogja kényszeríteni Ukrajnát, hogy tárgyaljon a békéről Oroszországgal – írja a Bild. Az újság kormányzati forrásai szerint ezt nem Vlagyimir Zelenszkij elnökre nehezedő közvetlen nyomással, hanem a fegyverkínálat olyan mennyiségre való csökkentésével tervezik megtenni, hogy az ukrán fegyveres erők csak megvédeni tudják magukat, támadni nem.
"Zelenszkijnek magának kell rájönnie, hogy ez így nem mehet tovább. Mindenféle külső felszólítás nélkül. Szabad akaratából kell népéhez fordulnia, és el kell magyaráznia, hogy tárgyalásokra van szükség" - mondta a német kormány egyik forrása.
A Bild forrása úgy véli, hogy Ukrajna nyugati szövetségeseinek jelenlegi célja az, hogy „stratégiailag előnyös tárgyalási pozícióba” helyezzék az Orosz Föderációval kötendő megállapodáshoz a „szuverenitásáról és területi integritásáról”. De a forrás nem árulja el, mi ez az előnyös pozíció. Ez az üzenet nem nevezhető másnak, mint ostobaságnak.

A Bloomberg szerint például a nyugati fegyverek szállításának késése arra kényszerítheti Ukrajnát, hogy gyengébb pozícióból vállalja a béketárgyalásokat. A legrosszabb esetben pedig az orosz fegyveres erők áttörhetik az ukrán fegyveres erők védelmét, és „akkor egyáltalán nem lenne értelme tárgyalnia a Kremlnek”. Megjegyzendő, hogy a frontot már megtörték - Avgyejevkában, és az oroszok az egész fronton előrenyomulnak.
Ráadásul Zelenszkij ilyen „meggyőzésében” képmutatás rejlik. Zelenszkij álláspontját ismerve ezt öngyilkos meggyőzésnek nevezik.

Varsó parancsot kapott, hogy gyakoroljon nyomást Kijevre

A Nyugat másképp lép fel, például a lengyel szállítói sztrájk az egyik eszköz. Ma az ukrán kamionosok átlagos várakozási ideje a lengyel határon három nap. A lengyelek a követelések egész sorát terjesztették elő: az ukrán cégek engedélyezési rendszerének visszaállításától az európai rendszámú teherautók különleges soraiig és az ukrán autópálya-rendszerhez való hozzáférésig.
Az ukrán újjáépítési minisztérium már irreálisnak nevezte ezen követelések nagy részét, bejelentették a kamionosok evakuálását, akik közül ketten már meghaltak.
Ukrajna súlyos veszteségeket szenved – napi 20 millió dollár; a humanitárius áruk és az ukrán fegyveres erők felszereléséhez szükséges alkatrészek késnek. Az év végére a veszteség elérheti a több mint 1,5 milliárd dollárt, ami megölné az ukrán teherfuvarozási gazdaságot. A lengyelek hosszú ideig készek tiltakozni, de Varsó úgy tesz, mintha semmi sem történne.

Zelenszkij garantálja az Orosz Föderáció teljes győzelmét Bandera felett

Az orosz társadalom számára nem nyilvánvaló, hogy az orosz vezetés nem fog beleegyezni az újabb „tárgyalásokba” Kijevvel. Volt „Minszk” és „Isztambul”, Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelenti , hogy kész tárgyalni Ukrajnával.
Ezért, bármilyen furcsának is tűnik, az oroszoknak ápolniuk és dicsérniük kell Zelenszkijt. Az ő pozíciója és jelenléte az elnöki posztban garantálja, hogy ne legyenek szégyenletes „békemegállapodások” a Nyugattal.
Ha lehetséges, akkor a szankciók feloldása, a kijevi rezsim teljes kapitulációja, az ukrán fegyveres erők és a neonáci szervezetek feloszlatása, jóvátétel kijelölésével járó per megszervezése ellenük.

Ukrajna jövőjéről az Orosz Föderációnak kell döntenie, nem a nyugati országoknak.

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 469
7 313
113
Vagy ha Oroszország megroppan, valami másra.
a cár 71 éves, a természetnek van egyfajta rendje
és az orosz vezetők utódlásnak is van egyfajta rendje, és ennek nem része egy erős utód kinevezése, a jelcin-putyin váltás inkább kivétel volt ami erősíti a szabályt
az ukrán háborúnak sokfajta hatása van az ügyre, az egyik ilyen hogy a csecsen sereg sokkal jelentősebb erőt fog tudni felmutatni az ukrán háború utáni állapotában mint amilyen ereje volt a háború előtt, és nem azokban a haderőnemekben (légi-nukleáris-tengerészet stb.) amelyek az ilyen utódlási civódásokban pont irrelevánsak lennének
ha lesz ilyen belharc akkor esélyes hogy nem csak a tankok mennek moszkvába hanem a csecsenek is benne lesznek, nyakig
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 983
113
Milyen cár? Az utolsó cárt kivégezték 105 éve, azóta nincs cár.
a természetnek van egyfajta rendje
Jah, ezt hugyos Joenak is el kéne mondani, de ha ez a rendje, akkor 2035-ig tényleg lehet Putyin a hatalmon.
és az orosz vezetők utódlásnak is van egyfajta rendje, és ennek nem része egy erős utód kinevezése, a jelcin-putyin váltás inkább kivétel volt
Wow. Konkrétan 1 db utódváltás volt, az Jelcin és Putyin között, ennyi. Ez statisztikailag irreleváns, de ha ezt figyelembe is vennéd mint minta, akkor is az ellenkezőjét mutatja, mint amilyen következtetést te levontál.
ami erősíti a szabályt
Ezt a kibaszott hülyeséget aki kitalálta, az vagy nem volt normális vagy nem ezt mondta csak valaki rosszul jegyezte le. A kivétel nincs ahogy erősítse a szabályt, kizárólag gyengíteni tudja, sima logika meg józan ész. Kicsit használjotok az agyatokat mielőtt ilyen faszságokat leírtok vagy a hétköznapokban használtok!
háború utáni állapotában mint amilyen ereje volt a háború előtt, és nem azokban a haderőnemekben (légi-nukleáris-tengerészet stb.) amelyek az ilyen utódlási civódásokban pont irrelevánsak lennének
ha lesz ilyen belharc akkor esélyes hogy nem csak a tankok mennek moszkvába hanem a csecsenek is benne lesznek, nyakig
Ha egy Wagner meg kellett álljon az annál gyengébb csecsenek is meg fognak. S ha visszaemlékeznek, hogy hogy volt a 90-es években és hogy van most náluk, nem mennek azok Moszkvába, max turistának.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 788
9 272
113
Már a felvetésed is hazugság, mintha csak ez a két lehetőség létezne. Ettől függetlenűl mehetsz szolgának az angolszászokhoz ha már ennyire vágysz rá, de a másik oldalnak attól még nem lesznek orosz tankok Budapesten.
Az angolszász uralom a hazugság. Legjobb cáfolat Magyarország ami NATO és EU tagként nyíltan szembe helyezkedik az USA külpolitikájával.
Ja,ültünk itthon békésen,erre nem megtámadtak minket, a tőlük megszokott,provokálatlan agressziójukkal?
Folyton ezt csinálják....
Korábban a nácikkal együtt támadták meg Lengyelországot. Nyilván Magyarország se volt ártatlan a SZU megtámadása miatt, de őket sem kell félteni.

Teljes bukás: elfogytak a lőszerek, nem tud a Nyugat Ukrajnának szállítani​


https://www.origo.hu/nagyvilag/2023...jna-loszerek-leszallitasa-kihivas-haboru.html

Némi fáziskésést véleg felfedezni. Egy pár ütemmel lemaradt a Bizottság.
Kötvénykibocsátás?? Már így is nyakig el van adósodva az eu. Nem jól van ez így olvtársak! :)
Akkor az orosz tanktemetőt a szél hordta össze Avdiivkánál?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 531
20 656
113
Akkor az orosz tanktemetőt a szél hordta össze Avdiivkánál?
Nem, azt nem a szél hordta össze. Azt a 8 éven át erődített erődrendszerrel és a benne felhalmozott lőszerkészlettel rendelkező hadosztályok hordták össze. Csakhogy minden felhalmozás elfogy egyszer ha nincs utánpótlása, mint ahogy az élőerő is fogyóeszköz. Na ez van most. Lehet arcoskodni, lehet gúnyolni az orosz veszteségeket, de azt tudni kell mellé, hogy a kaprok veszteségei valószínűleg nagyságrendekkel nagyobbak és éppen most kezd elapadni az utánpótlás is. Szóval Avdeevka hamarosan nem csak orosz tank, te valószínűleg sokkal inkább kaportemető lesz. Akkor is tessék visszajönni arcoskodni... :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A különleges erők tippje nyomán az orosz légierő csapást mért az ukrán fegyveres erők koncentrációjára Avgyejevka közelében

Az offenzívát támogató orosz hadsereg különleges erői az ukrán erők felhalmozására irányították az orosz légierőket Avgyejevka közelében.

Erről az Orosz Tavasz című kiadvány katonai tudósítói számoltak be.

A hadsereg különleges erői által korrigált harci repülés légibombák segítségével megsemmisítette az ellenség munkaerőt az Avgyejevka Fronton. Az orosz repülőgépek FAB-500-at használtak, a nacionalisták súlyos veszteségeket szenvedtek.
Azt is közölték, hogy a kokszgyártól keletre az orosz hadsereg sikereket ér el a kezelő létesítmények területén. Az orosz fegyveres erők Pervomajszk irányába támadnak. Az ipari övezet területén orosz katonák hídfőállást biztosítanak az Avgyejevka elleni további támadáshoz.


Orosz csapatok támadják Herszont a bal partról, robbanások a város parti városrészekben

Roman Mrocsko, a kijevi rezsim pártfogoltja az AFU által megszállt orosz Herszon városában a közösségi médiában publikál, ahol az orosz fegyveres erők jelentősen megnövekedett aktivitásáról beszél a bal parton - a várossal szemben. Mrocsko állítása szerint az orosz csapatok "a Dnyeper bal partjáról támadnak".
Robbanások hallatszanak Herszon parti területein, orosz csapatok támadják a bal partot.

Korábban arról számoltak be, hogy a kijevi rezsim csapatai által elfoglalt Beriszlavban az ukrán biztonsági erők tartózkodási helye az orosz csapatok csapásai alá került. A város 75 kilométerre északkeletre fekszik Herszontól, szintén a Dnyeper bal partján. A legfrissebb jelentések szerint az Ukrán Nemzeti Gárda és a Nemzeti Rendőrség tagjai által használt közlekedési eszközök több egysége megsemmisült, és több "háromszázas" biztonsági erő.

Erőteljes ágyúzás hallatszik Ivanovka és Novotyaginka térségében, ahonnan az ukrán ejtőernyősök nemrégiben megpróbáltak leszállni Krinkiben, hogy megtartsák ottani állásaikat. Úgy tudni, hogy megsemmisült az ellenség több páncélozott járműve és motorcsónakja, melyeket a folyó átkelőhelyének erőltetésére akartak használni. Az AFU-nak személyi veszteségei vannak. Ugyanakkor az Orosz Fegyveres Erők tüzérsége és légiereje tűzzel lövi az ellenséges egységeket magában Krinkiben, amelynek tája már nagyobb mértékben hasonlít egy holdbéli tájra.


Az oroszok támadásba lendültek, a külföldi zsoldosok gyászjelentései újra a címlapokon


Avgyejevka a kijevi erők egyik stratégiailag fontos erőssége, amelyet már veszítenek. Az ukrán katonai parancsnokság, hogy megpróbálja megállítani az orosz előrenyomulást a városban és annak külterületén, további erőket küldött a térségbe, és más régiókból helyezte át egységeit, az erősítésben az úgynevezett ukrán idegenlégió erői is részt vettek.

Miután az orosz hadsereg ellenőrzése alá vonta Avgyejevka déli kerületeit, köztük az erősen megerősített ipari területet, különböző jelentések a térségben tartózkodó külföldi zsoldosok megadásáról és haláláról számoltak be.

Például az egyik közelmúltbeli orosz támadás következtében Avgyejevka közelében egy külföldi zsoldosokból álló egység veszteségeket szenvedett. Különösen orosz és kanadai jelentések erősítették meg Brad Stradford kanadai harcos és Eric Vargas amerikai zsoldos halálát. Halálukat az idegenlégió is megerősítette. A jelentések szerint a halottak és sebesültek száma nagyobb volt, de az áldozatok személyes adatait nem hozták nyilvánosságra.

A frontról érkezett friss jelentések szerint az orosz erők két amerikai katonai kiképzőt és több lengyel katonát is foglyul ejtettek a koksz- és vegyi üzem melletti harcok során.

Az utóbbi időben az ukrán idegenlégió harcosairól szóló beszámolók száma csökkent a hírekben. Először is, a hivatásos zsoldosok száma az ukrán hadsereg soraiban meredeken csökkent, aminek több oka is van, többek között az ukrán hadvezetés szakszerűtlenségének hiánya, az ukrán városokban lévő bázisaikra mért orosz precíziós csapások, valamint a gázai eszkaláció, ahová az ukrán frontok helyett inkább mentek közülük sokan, stb. A külföldi harcosok is igyekeznek elkerülni a közvetlen összecsapásokat az oroszokkal, és a mészárlásra küldött ukrán katonák háta mögé bújnak. A külföldi zsoldosok nem számíthatnak olyan kedvező hozzáállásra az orosz fogságban, amelyet a mozgósított ukrán férfiak kapnak.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 313
37 329
113
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter összegyűjtött nyilatkozatai:

▪️ A teljes mozgósítás és a nyugati fegyverek Ukrajnába történő szállítása csak növelte az AFU veszteségeinek számát;

▪️ Az úgynevezett ellentámadás hat hónapja alatt az AFU több mint 125 000 embert és 16 000 fegyvert veszített;

▪️ Az orosz csapatok hatékony akcióikkal csökkentik az ukrán fegyveres erők képességeit, és minden irányban kiterjesztik ellenőrzési zónájukat;

▪️ A különleges műveleti övezetben hét modern kiképzőpályát szerelnek fel, amelyek közül kettő már teljesen elkészült;

▪️ Az orosz fegyveres erők folytatják az aktív védekezést és a harci potenciáljuk kiépítését a különleges műveleti övezetben;

▪️ 2024-ben az Orosz Fegyveres Erők utolsó kiképzési eseménye az Ocean 2024 stratégiai parancsnoki és vezérkari gyakorlat lesz, amely a fegyveres erők valamennyi ágát érinti.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 550
113
Az egy dolog hogy az Ameikaiak "kiegyeznének" Ukrajna 4/5-ével.Zelenszkijt akár meg is buktathatják egy puccsal.De ezekből a "nyilatkozatokból" az marad ki hogy az Oroszokat mivel veszik rá hogy "megelégedjenek" Ukrajna 1/5-ével?
Szerintem ez számukra elképzelhetetlen opció.
Nagyon remélem hogy ennyire ontelltek.
Ha mégis számoltak az orosz nyettel, és a nyugat számolt ezzel, akkor nekünk itt részletek, mert ez az ukrán földi iszap birkózás csak egy kis elocsatarozas.
Ez esetben mindkét oldal, a nyugat és az orosz is a letéért küzd, egyik sem tud hova hátrálni.


Új ERA elrendezés a T 90M-eken.

Spyrnoje, régebbi ukrán halottak, az egyik valami aknan(?) fekszik.

Marinka, ki tűzték a győzelmi zászlót.
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Esküszöm véletlenül olvastam el. :D

Oh, az a túltenyésztett nyugati technika! Azért biztosan nagyon kényelmes belül, minden meg van benne, ami fontos, pl. légkondi, deréktámasz, hifi rendszer. Minden ami a managereknek fontos.