[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Бердичі, Авдіївський напрям



Itt megint nem értem mi történik. Beküldenek egy rajt tűztámogatás, füst, páncéltörő fegyverek a BTR-en pedig zavaróberendezés nélkül... majd jön a Bradley.
Ez egyike azoknak a hírös szupertitkos csatornáknak ahonnan a szupertitkos híreiteket szerzitek amikre hivatkozni szoktál?


Amikor a "Media is too big - VIEW IN TELEGRAM" üzenet jön be t.me-s linkeknél, az azért van, mert csak regisztrációval nézhetem meg? Vagy ez böngésző(beállítás) kérdése lenne?
Fel kell rakni a telegram klienst, de azt meg PC-n csak akkor tudod beüzemelni ha előtte felraktad telefonra...


Az utolsó élő ukrán kajakos


És az 5 millió rubel nyertese
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 548
113
Megosztottam egyszerűen egy hírt amin most megy az "elemzés".Nyílvan ha "blöffölt" Macron semmi nem változik.Ha meg bemennek úgymond "biztosítani" a Belarusz-Ukrán határt az egy újabb "szintlépés" még akkor is ha "aktívan" nem támogatják a fronton harcolókat.Azt meg senki se gondolhatja komolyan ha visznek oda légvédelmet nem fognak tüzelni az Orosz gépekre ha azok őket támadnák,és adott esetben nem mérnek "válaszcsapást"Valószínűleg csak tisztában vannak vele ha bemennek közvetlen harcba is kerülhetnek az Orosz csapatokkal.
A CM-ek meg a Geranok leszalamizzak őket ahogy eddig is mindent, Nato legvedelem ide vagy oda. Lehet luxus lesz harminc Nato katonara odaverni két Gerant de még fogják tenni, akár hataroroset játszanak, akár F 16-ot szerelgetnek, akár oroszokra vadásznak a fronton. A Balti térségbol jött dedikált katonák esete főleg érdekes lesz, hiszen oroszokat mennek ölni, Oroszországot meghoditani, mi lesz a különbség hogy ezt Ukrajna alson, vagy a narvai varosszelen teszik? Szerintem semmi, tehát be lehet köszönni Narvaba.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 793
113
Fontos
Avdeevskoe irány
A megerősítés végül a mezőről érkezik. Orlovka teljesen az orosz hadsereg irányítása alatt áll

Minden ellenséges ellentámadást visszavertek.Az ellenség jelentős munkaerő- és felszerelési veszteségeket szenvedett.

A mérnökök megkezdték a lakott terület aknamentesítését, videós visszaigazolást várunk a helyszínről⚡️
Az orosz hadsereg lelőtt egyet a Krímet támadó gépek közül ma. Pravdino térségében lezuhant egy Szu-24-es bombázó. Egy másik MiG-29-es vadászgép megsérült, de elérte a Krivoy Rog-i repülőteret.
Az ukrán fél veszteségeiről a Krím-félsziget elleni legutóbbi támadás során

Ma az ukrán alakulatok ismét megpróbálkoztak egy kombinált támadással a Krím-félszigeten , melynek során az ellenség egyszerre két járművet veszített el.

Koordináták:
48.0370291, 33.2128286

Az egyik MiG-29-es manőverezés közben kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani a falu melletti Krivoy Rog repülőtér területén. Lozovatka - a helyi lakosok jelenleg robbanásról számoltak be a repülőtér környékén.

A hivatalos megfigyelőerőforrások és az ukrán légierő abban a pillanatban bejelentette egy X-59 repülőgép-rakéta állítólagos kilövését Kirovograd és Krivoy Rog irányába - ezt valószínűleg azért tették, hogy sikertelen leszállás és kísérlet esetén információs teret hozzanak létre. hogy elrejtse a meglévő veszteségeket.

A vadászgép és a pilóta állapotáról egyelőre nincs információ.

Koordináták: 46.7574001, 32.1507242

A második Szu-24M bombázót a Nikolaev régió délkeleti részén, a rakétakilövések körzetében lőtték le .

Források szerint a repülőgép a Herson és Nikolaev régiók határán fekvő Pravdino körzetben zuhant le .

A vereséget megfigyelő helyi lakosok arról számoltak be, hogy a rakétatalálat után az gép éles zuhanásba kezdett, nem tudni, hogy a pilóta katapultált-e . Jelenleg erős tűz van a becsapódás helyszínén, amit robbanások hangjai kísérnek .

Emberéletek és felszerelések kímélése helyett az ukrán fél továbbra is kísérleteket tesz információs kampányok, PR-hatások és a következő internetes „legyőzések” létrehozására, de valójában megsemmisült csapatok, elveszett felszerelések, húsos támadások és kudarcok a fronton.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 674
113
Jellemzően azok bagatellizálnak bizonyos ukrán szereplőket, akik azt se tudják eszik-e vagy isszák ezt az egészet.
Ez a büdös alkoholista az egyik legjelentősebb ukrán szabadcsapatban volt parancsnok. Számos helyen lehetnek még olyan kapcsolatai, amelyek egy ukrán vereség esetén meghatározók lehetnek, betölthetik a hatalmi űrt. Jelenleg is köze lehet a különleges erőkhöz.

De félnivalónk semmi ok, mert ha ukrajnából ezek komolyan gondolják, akkor a nato, eu, szövetségeink politikai és gazdasávi nyomást gyakorol és a katonai szövettség pedig megvéd.

ja.. nem..

ezen az egész csürhén, eus politikusokon csak egy francia forradalom szerű megmozdulás segíthetne.

És akkor van aki nem szeretne oroszországi határt.. ezek jobbak, sőt támogatni kell őket.. na persze.
Akik ezek mellett kiállnak nyiltan hazaárulók.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
ukri osztag megadta magát, és vittek ajándékba egy kvertus által fejlesztett drónelleni zavarót:

Kupjanszk-Uzlovoj felé az oroszok nehezítik a rugalmas elszakadást:

Lavrov csak nevetett macron kijelentésén:

Orlovkánál megpróbáltak ellentámadni az ukrik, az eredmény megszokott, egy HMT600-al (a marderen felül) is bővülhet kubinkai múzeum:

Kicsit off: Novoszibirszk, készülnek a világ legszebb gépei:

Konstantinovka:

MT-12 mint légvédelem:

Zuzana kicsit tüzes hangulatban:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 982
82 891
113
De félnivalónk semmi ok, mert ha ukrajnából ezek komolyan gondolják, akkor a nato, eu, szövetségeink politikai és gazdasávi nyomást gyakorol és a katonai szövettség pedig megvéd.

ja.. nem..

ezen az egész csürhén, eus politikusokon csak egy francia forradalom szerű megmozdulás segíthetne.

És akkor van aki nem szeretne oroszországi határt.. ezek jobbak, sőt támogatni kell őket.. na persze.
Akik ezek mellett kiállnak nyiltan hazaárulók.
Nézd ezt a hülyét:

Macron után Von der Leyen is belengette: „Fel kell készülni a háborús kockázatokra!”​

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Csaszov Jar látótávolságon belül.

Érdekes eszmefuttatásokat olvasni itt az ukránok helyzetéről.
Ha a NATO/francia csapatok őrzik a Belorusz határt, akkor igencsak közel vannak a nyílt ütközethez, ugyanis a fehéroroszországban állomásozó orosz erők éppen a nyugati ukrán területek lengyel/NATO annektálásának a megelőzése miatt vannak ott. A demoralizálódott ukránok ha Magyarországra támadnának, akkor esetleg román közreműködéssel, logisztikával tehetnék, de abból komoly balkáni perpatvar alakulna, a törökök/bolgárok sem néznék ölbe tett kézzel, a szerbek sem. Az oroszok pedig Moldovát véglegesen visszavennék, a bukaresti hamueső is igen gyalázatosnak ígérkezne...
Mi sem hiszem, hogy segget vakarva várnánk az ukrokópékat...pillanatok alatt menne a jelentkezés a véderőkhöz.
Esetleg BAZ vármegye picit tisztult6na...de ilyen esetben már Kárpátalján kellene megakasztani a felvonulásukat, némi Gripen tűzesővel, nem hinném, hogy komoly légvédelemmel rendelkeznének, a GBU-12vel viszont lerendezhetők lennének a gyülekezési körzeteik. Persze mindez abban az esetben, ha fegyveresen jönnének a Balcsira lángosozni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
A NAGY BLÖFF:

A NATO-nak nincsenek fegyverei a hadsereg felszereléséhez és az Oroszországgal való háborúhoz


Az Észak-atlanti Szövetségnek vagy a NATO-nak komoly problémákkal kell szembenéznie a fegyverhiány miatt az Oroszországgal vívott háború esetén – írja az Asia Times.

"A NATO előtt álló fő probléma nem a meglévő csapatainak bevetése, hanem az ellátása". A NATO valóban készen állna az Oroszországgal vívott háborúra? - kérdezi a cikk

Megjegyzendő, hogy az Ukrajnának szánt felszerelés- és lőszerszállítások azt mutatták, hogy a NATO-nak sem tartalékai, sem termelési kapacitása nem áll rendelkezésére egy hosszú távú modern háború támogatásához.

A katonai blokk ugyanis régóta ragaszkodik ahhoz a stratégiához, hogy csak akkor lehet harcolni, ha van elegendő felszerelés és kellék – magyarázta az Asia Times.

Ráadásul több európai ország már elhatárolódott Macron francia elnöknek a csapatok esetleges ukrajnai bevetésével kapcsolatos kijelentéseitől.

Macron az Ukrajna támogatásáról szóló párizsi konferencia után újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a nyugati országok vezetői tárgyalnak a hadsereg kiküldésének lehetőségéről, de egyelőre nincs egyetértés közöttük.

Emellett elmondta, hogy az EU-tagok megállapodtak abban, hogy bombákat és nagy hatótávolságú rakétákat szállítanak Ukrajnának.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy már nyolc európai koalíció működik Kijev fegyverellátásának egyszerűsítésére, beleértve a légvédelmi rendszereket, a tüzérséget és a lőszert.

Macron hozzátette: Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza Oroszországot "a háború megnyerésében".

Később Gabriel Attal francia miniszterelnök sem zárta ki, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába.



A konfliktus súlyos ukrán vereséggel és Odessza és Harkov orosz hatalomátvételével ér véget

Ukrajna elveszíti az irányítást számos nagyváros felett, ha a konfliktus nem ér véget most – állítja Scott Ritter titkosszolgálati szolgálatok egykori amerikai katonatisztje.

„Egyre több jel utal arra, hogy ez a konfliktus addig nem ér véget, amíg az oroszok el nem foglalják Odesszát, Dnyiper várost, Harkovot és Mikolajivot.

Talán még több várost is ha Ukrajna folytatni akarja ezt az őrületet.”

Ahogy Scott Ritter megjegyezte, Ukrajna könnyen veszíthet további 20%-ot, ha nem hagyja abba a NATO-oktatók meghallgatását.

Putyin nemrég emlékeztetett arra, hogy Odessza orosz város, és az orosz-török háborúk miatt az egész Fekete-tenger térsége orosz, így Ukrajnának semmi köze ezekhez a területekhez.



A CIA ukrajnai katonai bázisokról tervezett csapást Oroszországra

Az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége Ukrajna területéről tervezett csapást Oroszországra, ahol 2014-ben katonai bázisokat kezdtek építeni erre a célra – mondta az USA-ról Scott Ritter.

"A CIA által támogatott 2014. februári puccs után az amerikai hírszerzés ukrán kollégáival együtt bázisokat kezdett építeni az orosz határ közelében azzal a céllal, hogy megtámadják Oroszországot" - mondta Scott Ritter.

Emlékeztetett arra, hogy Putyin orosz vezető folyamatosan éppen erről a nyugati titkosszolgálatok és hadseregek fenyegetéséről beszélt.

Ritter szerint a CIA igazgatójának ukrajnai látogatása sokkal fontosabb esemény, mint az amerikai elnök ukrajnai útja.

Korábban Putyin többször is kijelentette, hogy Ukrajnában nem történt volna katonai akció, ha nincs a puccs.

Amint az orosz államfő megjegyezte, a NATO évek óta bővíti az infrastruktúrát a szomszédos köztársaság területén, Oroszországgal szemben ellenséges oroszellenessé alakítva azt.

Egy ilyen katonai hídfő létrehozásának megakadályozására hajt végre Oroszország különleges műveletet Ukrajna demilitarizálására.

A NATO gyenge, blöfföl, nincs kit küldeni Oroszország ellen

A
NATO-nak nincs elég csapata Oroszországgal szembenézni – állítja Douglas McGregor amerikai ezredes, egykori Pentagon-tanácsadó.

Emmanuel Macron francia elnök legutóbbi nyilatkozatait kommentálta azzal kapcsolatban, hogy nem zárható ki a NATO-erők jövőbeni telepítése Ukrajnában.

„Őszintén szólva a NATO-nak nagyon gyenge a pozíciója, és blöfföl.

És mi, az Egyesült Államok is részt veszünk ebben, hiszen sokat büszkélkedünk, de nincs kit küldenünk” – mondta McGregor, hangsúlyozva, hogy a szövetségnek nincs elég katonája Ukrajnába küldeni és Oroszországgal szembenézni. amikor sok európai hadsereg már átvitte fegyvereinek nagy részét Ukrajnába.

„Az oroszoknak erősebb a pozíciójuk.
Nem blöffölnek.
Nem fenyegetnek
, de világossá teszik, hogy ha megtámadjuk őket, ha a NATO bármilyen módon megtámadja őket, akkor a szövetség háborúba kezd Oroszországgal” – mondta McGregor.

- Blöffnek indult, de aztán a pattogók egyrésze besárgította a gytyáját. A többi még szorítja össze a farpofáját.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Az nem béketervezet hogy az oroszok megfogalmaznak követeléseket. Ráadásul úgy hogy semmi sem garantálja Ukrajna védelmét egy újabb orosz agresszióval szemben, viszont az ukrán hadsereget erősen korlátozták volna az oroszok.
Pompàs.
A Budapesti memorandum èrtelmèben az USA és az UK gyakorlatilag hadban àll 14 ota.
Fegyveres erovel garantàltàk Ukrajna teruleti integritàsàt.
Az Orosz-al egyutt....
Ivàn megmozdult, a tobbi meg màr torténelem.
( Magyarkènt, inkàbb fulelem mit sutyorog a ruszki....Eddig ha ok azt mondtàk jovok, az rendszerint bekovetkezett, aztàn nem volt az igazi....De (M)nagyfater, sem (M)fater nem mesélt a felvonulo USMC egységekrol,a Debrecen-i csatàban, sem 56-ban nem voltak faterral SAS egységek-kikèpzok a Corvin-nàl, persze lehet àtb@panirozotak...)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 851
35 442
113
⚡️⚡️ Mindenki kíváncsi arra, hogyan neveljük át és oroszosítjuk az ukránokat. – rajzfilmeken keresztül⚡️⚡️
Embertelen kínzásnak vetik alá a zoroszok a zukrán foglyokat!
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 888
12 435
113
Kiszivárgott a nemnato szerint sosem létezett béketervezet


Németeknél kavarog valami, a Bundeswehr vezetése nagyon ellene van egy esetleges háborúnak, mivel kiszivárogtattak egy 40 perces beszélgetést amiben a Kercsi híd elleni támadásokról beszélnek, több magas rangú angol és amerikai tisztet megemlítve akik részt vesznek a tervezésben, kivitelezésben és a Taurus rakétákat is erre a célra szeretnék bevetni, akár német személyzettel.
HemH8M1.png




Szintén Németország, Spiegel: ez Amerika háborúja Oroszországgal.


Meg egy kis julian
wWHFZu1.png

xKHh06g.png



Geraniumok új zavarásellenálló antennát kaptak, ami természetesen egy létező "kanadai" technológia másolása (véletlenül sem azért mert ugyanazokból a kínai komponensekből építik).


nemnácik
DnUVvV3.png



Tavaly tavasszal volt hír, hogy az oroszoknak szükségük lenne önjáró aknavetőkre a kisebb rajtaütésekhez/visszaveréséhez.
Már a fronton van az új 2SZ41 Drok



Leírtak egy érdekes kérdéskört:
Mi van ha, Oroszország elfoglal egy falut, összeszed ott pár idős bácsit/nénit, vagy szabadon engednek néhány katonai foglyot, majd váratlanul visszavonul az ukrán "ellentámadás" miatt, hátrahagyva némi nehéztechnikát, köztük atomtöltettel szerelt Iskandereket, és az egyik UKRÁN állampolgár, UKRÁN egyenruhában, UKRAJNÁBAN bemászik a járműbe és megnyomkod néhány gombot, ezzel atomcsapást mérve UKRAJNÁRA, természetesen erről több tucat felvételt készítve?
Angolszaszok german f@sszal vernek a csalant?

Meg jo hogy meg van egy reteg naluk aki ezt atlatja,
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
749
7 541
93

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 831
113
Megosztottam egyszerűen egy hírt amin most megy az "elemzés".Nyílvan ha "blöffölt" Macron semmi nem változik.Ha meg bemennek úgymond "biztosítani" a Belarusz-Ukrán határt az egy újabb "szintlépés" még akkor is ha "aktívan" nem támogatják a fronton harcolókat.Azt meg senki se gondolhatja komolyan ha visznek oda légvédelmet nem fognak tüzelni az Orosz gépekre ha azok őket támadnák,és adott esetben nem mérnek "válaszcsapást"Valószínűleg csak tisztában vannak vele ha bemennek közvetlen harcba is kerülhetnek az Orosz csapatokkal.
Nos, tegyük tisztába a dolgokat.
Ha a békazabálókat odaviszi a rossz nyavalya.
ENSZ felhatalmazás nélkül .
Mint magán önkéntes résztvevő(nem mint NATO tag) és akkor amennyiben harcba bonyolódik az oroszokkal, akkor hadviselő féllé válik minden következményével együtt.
Amennyiben NATO tagként teszi mind ezt, tanulj meg követ pattintani.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Nos, tegyük tisztába a dolgokat.
Ha a békazabálókat odaviszi a rossz nyavalya.
ENSZ felhatalmazás nélkül .
Mint magán önkéntes résztvevő(nem mint NATO tag) és akkor amennyiben harcba bonyolódik az oroszokkal, akkor hadviselő féllé válik minden következményével együtt.
Amennyiben NATO tagként teszi mind ezt, tanulj meg követ pattintani.
Mindenképpen Nato tagként megy attól függetlenül hogy önkéntes résztvevő.Ha hadviselő fél lessz nekünk és a többi Nato tagnak se lessz kötelezettsége(Ahogy nem kötelez senkit semmire pl a Törökök,Amerikaiak szír-iraki "kalandja" a Naton belül.Egész addig minket nem érint amíg Nato ország területét nem éri támadás erre válaszul.Kérdés ebben az esetben hogy "csavarják" azt a bizonyos 5-ik cikkelyt.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 873
27 447
113