[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A CNN információi szerint Oroszország egymaga kb. 3x annyi lőszert gyárt, mint amennyit az USA+NATO együttvéve tud szállítani Ukrajnának.

Nem túl régen arról érkeztek hírek, hogy az oroszok havonta 120-150 db harckocsit tudnak átadni a hadseregnek, ennek a harmada új gyártású, a 2/3-ad része pedig felújított. Ha jól sejtem, akkor van esély arra is, hogy az oroszok jelentős mennyiségű bombát, légvédelmi rakétát, cirkálórakétát, ballisztikus támadó rakétát és drónt is képesek legyártani, ebbe most nem számolnám bele az iráni/észak-koreai/stb. "segélyeket".
Jó lenne, ha végre készülne valamilyen realista becslés arról, hogy a per pillanat hadra fogható/bevethető haditechnika valójában hogyan is aránylik egymáshoz. Tartok tőle, hogy az 5-6x-os fölény nemhogy a valóságban, de papíron sem állja meg a helyét.

Ugyanígy jó lenne egy realista becslés a valóban elvesztett/kilőtt haditechnikákkal kapcsolatban, az Oryx és társai igen nehezen hihetőek.

Végezetül még egyszer egy gondolat felfrissítve:

Az alábbi cikk információja szerint a Nyugat eddig 252 milliárd euro-t költött el "Ukrajna" címszó alatt. Azt most hagyjuk, hogy ez az összeg egészen pontosan mikor, hova és kinek a számláján landolt, de hogy arányaiban érzékelhető legyen a tétel nagysága, ez az összeg kb. az alábbiakat jelenti:
  • 19 db Gerald Ford osztályú amerikai atommeghajtású repülőgép hordozó ára
  • 200 db Borej-M osztályú stratégia rakétahordozó atomtengeralattjáró ára
  • 330 db B-21 Raider alacsony észlelhetőségű új amerikai startégiai bombázórepülőgép ára
  • 2.065 db F-35 5. generációs harci repülőgép ára
  • 10.080 db SZU-34 vadászbombázó repülőgép ára
  • Nagy-Britannia, Franciaország és Németország összesített éves katonai költségvetése
Tehát a 252 milliárd euro igen tetemes összeg, ha ennek a felét Keleten és Nyugaton simán lenyúlták (mert totál hülyék azért ne legyünk), még akkor is gigászi összeg. Ha Ukrajna havi állami működésére 2,5-3 milliárd euro kell (ez is a médiában megjelent adatok átlaga), akkor is ez 84 hónap, ami alsó hangon is 7 év. A háború alig múlt 2 éves, tehát 50%-os pénzügyi kisiklás mellett is még másfél évnyi összeg kellett volna, hogy jusson az 1200 km-nyi frontszakaszra az elmúlt két évben, ami 54 milliárd euro, azaz 45 millió euro/km (17,50 milliárd forint/km) fajlagos támogatást jelent.
Ehhez képest..., szóval kíváncsi vagyok, ki és mikor kezdi el komolyabban feltenni ezeket a kérdéseket Nyugaton, látva az orosz-ukrán front állapotát.
"Amikor az oroszok győznek és átveszik az irányítást Ukrajna legnagyobb része felett, olyan zsarolási potenciállal fognak rendelkezni mindezekből következőleg, hogy ahhoz képest Merkel aktája fityfene lesz. Gondoljuk el, mi mennyiségű bizonyíték lehet Kijevi széfekben. Mert zsarolni ők is akarnak, az életük biztosítékaként tekinthetnek ezekre a papírokra (az ukránok, a jelenlegi vezetők). És a tanúk sokasága. Akik egy gazdacsere esetén még fel is szoktak szaporodni. Hirtelen a vakok látnak, a süketek hallanak és a némák beszélni kezdenek."
Nagy baj lesz ebből gyerekek... A jenkik meg úgy itt fogják hagyni az EU-t a szarkupacával együtt, mint a pinty! Kíváncsi vagyok melyik hülye vezetésű országok áldozzák be magukat, és kik tudnak kimaradni!
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 324
8 099
113
Az, hogy egy ajtó nyitva van, még nem biztos, hogy belülről nyitották ki. Lehet, hogy valakik meg akarták nézni, hogy él-e még bent valaki, vagy a halottakat kiszedni, hogy ne bent rohadjanak és bűzölögjenek (vagy, hogy legalább a dögcédulájuk meglegyen, ne várja már a családjuk feleslegesen még évtizedekig haza őket).
Ironizálni próbáltam, úgy tűnik nem jött át. Pedig itt az összes nyugati tankból mindig, mindenki épségben szál ki egyesek szerint.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az ukránok megpróbálták behatolni Belgorodba, és nem volt sikerük.

Az ukránok impozáns győzelmet keresve, hogy megváltoztassák azt a nagyon rossz képet, amely Nyugaton uralkodik a háború lefolyásáról, ma megkísérelték lerohanni Oroszországot, pontosabban Belgorod tartományt, ahol teljes vereséget szenvedtek!

A katonai műveletet a Kirill Budanov vezette Ukrajna Hírszerzési Főigazgatósága (GUR) szervezte.

A cél az volt, hogy az elnökválasztás előtt pánikot keltsenek Oroszország polgári lakosságában, és azt a benyomást keltsék, hogy katonailag behatolhatnak Oroszország területére.

Viszonylag nagy haderő gyűlt össze a belgorodi Grejvoron régió megtámadására.

Ám az oroszok az ukrán csoportot már Harkov és Szumi régió határához közeli területen észrevették.

A támadást az ukrán védelmi minisztérium GUR különleges Artan-egységének kellett megindítania, amely páncélozott járművekkel, tüzérséggel és harckocsikkal volt felszerelve.

Az orosz katonaság megvárta, amíg az ukránok elkezdték bevetni haderejüket a szórványpontokon.
Ezután heves támadást indítottak Iszkander rakétákkal és Lancet UAV-kkal.
Az eredmény 5 harckocsi, 3 önjáró löveg, egy MLRS, több TOMA megsemmisítése és körülbelül 97 ukrán különleges erő megölése volt.

Kirill Budanov, az ukrán hírszerzési igazgatóság vezetője azonban a baleset ellenére azt állította, hogy Ukrajna nagyszabású hadműveletre készül a Krím-félszigeten, és kijelentette, hogy ennek a műveletnek a részét képezik az ukrán erők fekete-tengeri akciói orosz hajók elsüllyesztésével.

- Jó stratégák vezetik őket, bocsánat nem vezetik, csak küldik őket.
Ki kéne már próbálni, hogy ők is ott legyenek a támadásnál.



3,5 millió férfi bujkál Ukrajnában, hogy elkerülje a besorozást"


A Kijev előtt álló hiányprobléma valóban nagy - Aresztovics.
Hadd emlékeztessem Önöket, hogy az emberek elhagyhatják az alattomos, totalitárius Orosz Föderációt, de elhagyhatják a szabad, demokratikus Ukrajnát?


Zselé 3 millió gyermektelen nő hadba küldését tervezi.


A nők több százezer férfit helyettesíthetnek hazai fronton – írja a Texty ukrán kiadása.

- Na, ezért nem kellene sajnálni a hős kokóstól egy rakétát. Remélhetőleg az utódja a gazda utasítására nem nem hajtaná vágóhídra a népét. Népét?
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 144
113
A T-72A/B tornya kb. 18 tonna emlékeim szerint.
Az M1A1 tornya meg 23 tonna.
A Leopárd 2A5 tornya meg 21 tonna (üresen)
Ha pedig érted a nagyságrendi szó jelentését, akkor tudod, hogy nem lehet akkora eltérés. Mert nem 180 tonnás tornyaik vannak.
A fő különbség a lőszer elhelyezkedése és a robbanás nagysága.
Az oroszoknál a lőszer nagy része a torony gyűrű alatt van, így ha az felrobban szépen ledobja a tornyon.
Az M1 Abrams esetén ilyen nem fordulhat elő, maximum kicsit kimozdul a torony, ha hátul minden egyszerre felrobban a védett tárolóban.
A Leopárd 2 esetén pedig nagyon vékony lemezekről van szó, általában szétszakad a harckocsi a robbanástól, pl. így:
iu


Az ukrajnában használt Leopárdok lőszerei már LOVA-sak, ezért nem robbannak, csak dúrván égnek.
Így csak porrá égnek ezek a tankok:
c9c39bd4ca1ff93018af613155956fb5.jpg


Vesztesség szempontjából egyébként tök mindegy a dolog. Mind a keleti mind a nyugati tankokból száll ki személyzet találat után, ahogyan mindegyiknél előfordul olyan is, mindenki meg hall bennük. Sajnos ez egy ilyen szakma.
Tehát nem a tornyok tömege miatt van a különbség. Ennyit írtam a kollégának, semmi többet.
Hogy meglepő, de azok a boszme tornyok a nyugati tankokon nem sokkal nehezebbek.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 012
54 002
113



Emlékszem milyen viháncolás volt,mikor Szíriában elcsaptak pár Pancírt,mert az szar,Orosz.


A CNN információi szerint Oroszország egymaga kb. 3x annyi lőszert gyárt, mint amennyit az USA+NATO együttvéve tud szállítani Ukrajnának.

Nem túl régen arról érkeztek hírek, hogy az oroszok havonta 120-150 db harckocsit tudnak átadni a hadseregnek, ennek a harmada új gyártású, a 2/3-ad része pedig felújított. Ha jól sejtem, akkor van esély arra is, hogy az oroszok jelentős mennyiségű bombát, légvédelmi rakétát, cirkálórakétát, ballisztikus támadó rakétát és drónt is képesek legyártani, ebbe most nem számolnám bele az iráni/észak-koreai/stb. "segélyeket".
Jó lenne, ha végre készülne valamilyen realista becslés arról, hogy a per pillanat hadra fogható/bevethető haditechnika valójában hogyan is aránylik egymáshoz. Tartok tőle, hogy az 5-6x-os fölény nemhogy a valóságban, de papíron sem állja meg a helyét.

Ugyanígy jó lenne egy realista becslés a valóban elvesztett/kilőtt haditechnikákkal kapcsolatban, az Oryx és társai igen nehezen hihetőek.

Végezetül még egyszer egy gondolat felfrissítve:

Az alábbi cikk információja szerint a Nyugat eddig 252 milliárd euro-t költött el "Ukrajna" címszó alatt. Azt most hagyjuk, hogy ez az összeg egészen pontosan mikor, hova és kinek a számláján landolt, de hogy arányaiban érzékelhető legyen a tétel nagysága, ez az összeg kb. az alábbiakat jelenti:
  • 19 db Gerald Ford osztályú amerikai atommeghajtású repülőgép hordozó ára
  • 200 db Borej-M osztályú stratégia rakétahordozó atomtengeralattjáró ára
  • 330 db B-21 Raider alacsony észlelhetőségű új amerikai startégiai bombázórepülőgép ára
  • 2.065 db F-35 5. generációs harci repülőgép ára
  • 10.080 db SZU-34 vadászbombázó repülőgép ára
  • Nagy-Britannia, Franciaország és Németország összesített éves katonai költségvetése
Tehát a 252 milliárd euro igen tetemes összeg, ha ennek a felét Keleten és Nyugaton simán lenyúlták (mert totál hülyék azért ne legyünk), még akkor is gigászi összeg. Ha Ukrajna havi állami működésére 2,5-3 milliárd euro kell (ez is a médiában megjelent adatok átlaga), akkor is ez 84 hónap, ami alsó hangon is 7 év. A háború alig múlt 2 éves, tehát 50%-os pénzügyi kisiklás mellett is még másfél évnyi összeg kellett volna, hogy jusson az 1200 km-nyi frontszakaszra az elmúlt két évben, ami 54 milliárd euro, azaz 45 millió euro/km (17,50 milliárd forint/km) fajlagos támogatást jelent.
Ehhez képest..., szóval kíváncsi vagyok, ki és mikor kezdi el komolyabban feltenni ezeket a kérdéseket Nyugaton, látva az orosz-ukrán front állapotát.



Majd visszafizeti ukrajna,miután visszavette a Krímet, Donbaszt,és Oroszország kártérítésért fizet majd neki.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 757
113

Macron francia elnök elhalasztja régóta tervezett ukrajnai látogatását, mert nem értenek egyet a szövetségesekkel az orosz politikával kapcsolatban - Politico​

Macron lemondta régóta tervezett ukrajnai látogatását, mert feszültségek támadtak a szövetségesei között az Oroszországgal szembeni politikája miatt.

Most „a szükséges időt” akarja rászánni a szövetségesekkel folytatott tárgyalásokra, hogy „kézzelfogható eredménnyel” tudjon ellátogatni Kijevbe – mondták a Politico-nak diplomaták.

Újra elhalaszthatják Macron márciusra tervezett és korábban elhalasztott kijevi látogatását, többek között biztonsági okokból – írta korábban a Tribune című lap.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710176787


FONTOS

Az ellenséges erőforrások jelentése szerint hadseregünk a mai napon rakétacsapást mért az ellenséges parancsnoki állomások egyikére Krasznogorovka (M) körzetében Donyeck irányában.

Azt állítják, hogy Syrsky állítólag ezen a parancsnoki beosztáson tartózkodott az ágyúzás során. Az ellenség azt állítja, hogy magas rangú katonai személyzetet öltek meg. Várjuk a hivatalos információkat.


Mihail Jurjevics Teplinszkij vezérezredes, Oroszország hőse, a légideszant erők parancsnoka él és virul, dolgozik, és ellátja a szükséges feladatokat.

Az ukrán forrásokról szóló információk nem felelnek meg a halálával kapcsolatos valóságnak
https://t.me/s/i20028843#:~:text=Mi...lelnek meg a halálával kapcsolatos valóságnak
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 350
10 739
113
⚡️⚡️
Az Orosz Föderáció arra készül, hogy átvegye a Suwalki folyosót!

Egy hónappal ezelőtt az orosz elektronikus hadviselési rendszerek tesztelése során Lengyelország és a balti államok nagy területén megszakadt a mobilkommunikáció.

Vagyis arról beszélünk, hogy az oroszok megpróbálnak rakéta mennyezetet létrehozni egy lehetséges áttörési helyszínen, létrehozva a Suwalki folyosót. Ha elfogják, meg fogja akadályozni, hogy a Szövetség szövetségesei szárazföldön elérjék a balti országokat
⚡️⚡️

Ha a közeljövőben elnémulna az okostelód, meg ugrana a net, de még a környezetednek is, akkor elmondom, hogy mit kell tenned:

Felnyitod a hátlapját az okostelódnak, az alatt megtalálod a biztosítékdoboz fedelét. Azt is felnyitod.
Megnézed, hogy valamelyik biztosíték környéke nem e fekete, nincs e szaga?
Ha mindegyik épnek tűnik, akkor a hengeres biztiket (90-es évek előtti konstrukciók) megsöndörgeted a helyén, kipattintva helyéről megtisztítod és megfeszegeted a pólusokat.
A késeseket (korszerűbb modellek) ki-be húzgálva próbálod meg kontaktra bírni.

Ha ezek nem értek semmit, akkor - ahogy volt itt javasolva erkélyre kifekvéssel, itallal és szivarral - teló félretesz, pia elő, nyugoccság'.

Ha rendes pálinkád nincs már otthon, bármire rá lehet fanyalodni.

Pl. most a 12 éves(nek mondott) Chivas Regal akciós az Auchanben. Gondoltam szólok.



A civilizálódással, no meg a technológiai forradalmakkal teljesen elsatnyult az emberek életösztöne, veszélyérzete.

Régi "jó" spontánabb korokban az olyan vezetőket, mint amik most rángatják Európa istrángját, már rég meglincseltek volna.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Szigetlakó szarkavarónk bölcsen döntött, miután hazament rőf kötél súgta fülének mi a súlya az alfelének:

Az oroszok bedurvultak tüzérségi lőszer gyártásából, de duditól tudjuk, hogy az ő általuk gyártott lőszer szar mert több darabból készül, attól meg kevésbé leszel halott ha a nyakadba hullik:

Az elakadás pillanata, csali2 a sárban:

Balatont már ezek sem láthatják:

TOS és egyéb MLRS együttes alkalmazás:

Újabb FAB érkezések:

Ez a 4 videó nagyon krasznopolnak tűnik, nagyon helyesen szaporodnak a publikum számára az ilyen videók is:

Újab iskola megszállva nackók által:

Kremenaja erdőben pár ukrinak lekapcsolták a villanyt, orosz mesterlövész munkában:

M109 volt:

Spárta:

Drónok:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 303
113
Zelenski javulâst lát a fronton. Az elmúlt hónapok orosz elörenyomulását megâllitották az ukrán erök, mondta a francia Tv-nek és a Le Monde-nak. A helyzet sokkal jobb, mint az utolsó 3 hónapban. Kiev több mint 1000km megerösitett védelmet épit az oroszok ellen. Keleten, délen és északon már kiépitették a hármas védelmi vonalat.Amig Kiev tartani tudja magát, a francia csapatok francia földön maradhatnak, mondta.
Irja a Die Welt
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 533
113
Ironizálni próbáltam, úgy tűnik nem jött át. Pedig itt az összes nyugati tankból mindig, mindenki épségben szál ki egyesek szerint.
Láttam én olyat Libia megdemokratizalasa idején még 11-ben, hogy a T-55-bol úgy szállt ki a parancsnok hogy a maradványai kirepultek a nyitott ajtón felfelé vagy tíz métert. Na ő is kiszallt.

Ironizálni próbáltam, úgy tűnik nem jött át. Pedig itt az összes nyugati tankból mindig, mindenki épségben szál ki egyesek szerint.
Azért a Chally megemelte a kalapját a Kornet után.

Nincs fegyvere az Európai Uniónak, hitelt venne fel Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.


Interjú egy elukranosodott magyar özvegyevel.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az orosz tüzérek megsemmisítették az ukrán fegyveres erők Dnyeperen átkelni próbáló DRG-jét (video)

A Dnyepr csapatcsoport légideszant-tüzérségi alakulatának egységei megsemmisítették az ukrán fegyveres erők szabotázs- és felderítő csoportját, amely megpróbált átkelni a Dnyeperen. A tüzérek harci munkájáról készült felvételt az orosz védelmi minisztérium tette közzé.

A tüzérek, miközben drónnal igazították a tüzet, 152 mm-es 2A36 „Giacint-B” tarackokból csaptak le az ellenségre mind a Dnyeper jobb partján, és közvetlenül a vízen is eltalálták az ellenséget.

Az orosz harcosok a vízen lévő célzott területekre, valamint a felderített célpontok koordinátáira mértek csapást, aminek következtében a Dnyeper jobb partján lévő, távozni készülő, személyzettel ellátott motorcsónakokat és az AFU csapatokat szállító csónakokat találták el. Az UAV kezelője rögzítette a célpontok találatát és megsemmisítését.

Korábban a Dnyepr haderőcsoport tüzérségi legénysége a Dnyeper jobb partján találta el az ellenséges radart. Miután az Orlan-10 UAV kezelői azonosították az Ukrán Fegyveres Erők radarállomásának helyzetét, az Msta-S önjáró fegyver legénysége nagy pontosságú „Krasznopol” irányított lőszerrel eltalálta a célpont koordinátáit, és megsemmisítette az ellenséget 20 kilométerről.


Orosz zsenialitás: Drónellenes paravánok az árkokba


Az orosz-ukrán konfliktusban a drónok bevetése nagy tétű macska-egér játékra hasonlít, amely egy modern csatatéren játszódó drámát bontakoztat ki. Az ukrán erők, mint a megfoghatatlan macskafélék, stratégiailag bevetik a fürge drónokat, átszövik a háború bonyolult szövevényét. Ezek a pilóta nélküli repülőgépek, amelyek karcsú ragadozókra hasonlítanak, átrepülnek a vitatott égbolton, és elektronikus szemeik ragadozó pontossággal pásztázzák a célpontokat. Az orosz erők az óvatos egerekhez hasonlóan az árnyékban lapulnak, és drónellenes technológiát vetnek be, hogy meghiúsítsák légi ellenfeleiket. Taktikájukat kiegészítve Oroszország ügyesen megerősíti a lövészárkokat védőernyőkkel, hogy elrejtse a csapatmozgásokat az ukrán drónok elől. Ezek a paravánok a hadviselés bonyolult táncának kulcsfontosságú rétegévé válnak, elrejtve a stratégiai manővereket és fokozva a feszültséget ebben a futurisztikus csatabalettben.

A harcban a drónok úgy mozognak, mint a sakktáblán a bábuk, kitérve és kitérve a propellerek hangjai között. Olyan ez, mint egy tánc ragadozók és prédák között, ahol a konfliktus kimenetele a tét. A csendes vadászok és megfoghatatlan célpontjaik feszült, csúcstechnológiás leszámolásban állnak egymással, ami befolyásolja, hogyan látjuk a 21. századi hadviselést. De vajon mennyire hatásos az orosz védőernyők integrálása? Jelent-e paradigmaváltást a hadviselésben, vagy csupán egy újabb adalék az arzenáljukhoz?


Az oroszok elhagyott ukrán felszereléseket visznek el az Avdeevkától

 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 283
120 119
113
Nem tudom ezeket az idegen légiósokat mennyire lehet Nato erőknek tekinteni amúgy?
Az idegenlégió hivatalosan a francia hadsereg része nem egy zavarosban halászó PMC ügynökség amire rá lehet fogni, hogy csak pénzt keresni vannak ott.
Ha valaki be is megy hivatalosan (amit kétlek, de lehet csalódok az emberiségben...) az egyéni országonként fog megtörténni mert egyhangú döntés nem fog ilyenről történni a tagállamok jóváhagyásával és ha beleszalad egy orrbaverésbe akkor az a saját felelőssége lesz. (papíron)
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Az idegenlégió hivatalosan a francia hadsereg része nem egy zavarosban halászó PMC ügynökség amire rá lehet fogni, hogy csak pénzt keresni vannak ott.
Ha valaki be is megy hivatalosan (amit kétlek, de lehet csalódok az emberiségben...) az egyéni országonként fog megtörténni mert egyhangú döntés nem fog ilyenről történni a tagállamok jóváhagyásával és ha beleszalad egy orrbaverésbe akkor az a saját felelőssége lesz. (papíron)
Ha néhányan bevonulnak, néhányan meg nem, az a NATO végét jelenti. Nem az oroszok fogják szétverni, hanem a tagok saját maguk.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
341
2 274
93
Beteg agyú rohadékok mind, még a se keze se lába nyomorékokból is hasznot akarnak húzni és mutogatják őket mint egy albino pandát baszd meg. Ez a félhülye f*szkalp meg még örül is, hogy mekkora nagy sztár és az egyetlen megmaradt végtagjával azt mutatja, hogy milyen magas nem lesz már soha a kibaszott életben. Már amennyire élet az ami neki maradt…
Neked fixálódva van hogy az ilyen kamu képeken lelkizzél állandóan?Jó ember vagy nagyon!Ez elég lesz?
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer