[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 111
2 940
113
A Shrek készítői próféták voltak:
"...A házasság érvényes és király vagyok! Látjátok? Látjátok!?
...
Király vagyok!
Kiabálta (Mikron) Farquaad nagyúr.
Én leszek a rend! Én leszek a tökély! Én leszek a... s jött vala a sárkány, akit a (muszka) szamár nem félt használni...

Király ? Én ugyan nem szavaztam rád !
 
  • Tetszik
Reactions: G__G

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 098
24 731
113
Zelenszki véleménye az orosz választásról (alul angol felirat):
Fura ezt egy olyan embertől hallani, aki a háborús helyzetre hivatkozván nem meri önmagát megmérettetni a saját országában, egy minden bizonnyal nem elcsalt és teljesen legitim választáson (ha már az oroszok esetében ezt a csalást sugallja burkoltan) pedig a Zelenszkij adminisztráció szerint, Ukrajna lakossága teljes mellszélességgel beállt az elnök úr, és kormánya, és annak politikája mögé...

és mint a szekértolói itteni megállapításaiból is tudjuk, Zelenszkij az igazság Grál lovagja, kinek a száját hazugság sosem hagyja el, sőt az értelmező kéziszótárban ő a tisztesség, igazmondás és becsületesség szinonimája is, minden más hazug orosz propaganda..

-ráadásul úgy, hogy az oroszoknál mindenki gyűlöli a már többször is meghalt Putyint, a gazdaságuk csődközeli csak az ellopott mosogépchipek tartják életben , holott a GDP-jük kisebb mint Olaszországé, maximum csak regionális középhatalom, primitív atomfegyverekkel, az egész világ ellenük van, semmirekellő benzinkútország, szánalmas elnyomott, ostoba muzsikokkal stb stb.. -

mert nagyjából ezek a ténymegállapítások hangzottak el eddig..

de bezzeg Ukrajna, ott mindenki imádja az elnököt,a beléje vetett bizalom töretlen és az ország lakossága egyként zár össze mögötte

csak hát ugye azok a fránya választások maradnak el, hogy ezt az állítását igazolja Zelenszkij elnök úr.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
Ez nem kevés!

Mi várható?

Kijevi mobilizáció:
GI5cFibXwAAzgGZ


És egy kis érdekesség mennyire is "nem orosz" ez az Ukrajna:

Más.

:)
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Mint írtam, lehet, hogy totál fals gondolatsor és csak olcsó "reménykeltés" a fenti iromány, mert valójában tényleg begőzöltek és tényleg háborút hoznak Európára, ha törik, ha szakad,...
Hogy mit miért tesznek és fognak tenni a franciák, azt legfeljebb sejteni lehet (szerintem ők csak az USA szócsövei, ahogy a többi ugató vagy éppen német módra nem ugató "szövetséges" országok). Amennyiben háborúzni akarnak, akkor menjenek, jó utat kívánunk nekik. Semmi nem kötelez minket arra, hogy velük tartsunk. Majd mennek önkéntes alapon egyes NATO országok. Megjegyzem, nem lesz nagy a tolongás. Nagy a szájuk a kinevezett európai vezetőknek, de csak addig ugatnak, amíg a kerítés tart. Ahogy élesbe fordulna a helyzet, vagy a nép kergetné el őket, vagy a nép kergetné el őket. Márpedig ez nem csak nekik nem jó, hanem az őket hatalomba juttatóknak sem. Valami más megoldás kellene.

De, hogy a lényegre térjek, az az, hogy a franciák egy ukrajnai megjelenéssel nem tudják a NATO-t berángatni a háborúba. Még akkor sem, ha elkeni az orosz a szájukat! Egyszerűen nem fér bele sem a jelen Ukrajna, sem a területén akárki által végzett katonai akció a szervezet alapító okiratába (ahhoz módosítani kellene, de ez kizárt, ezért is lenne jó egy új szervezet az atlantistáknak, ami már támadó - ahogy ezt megjegyezte korábban egy fórumtársunk). Azért, hogy mondjak mást is, még az sem lenne 5. cikkely, ha megcsapkodnák az oroszok a román reptereket, ahonnan a felszálló gépek őket bombáznák. Ez egy kiprovokált támadás lenne, amire megint nem él a kollektív védelem, ugyanis le van írva fehéren feketén, hogy ilyenkor nem lép a szervezet. Minimum a törökök kimaradnának. Hasonlóan egy hamis zászlós művelethez, amit megint csak nem lehetne eltitkolni a szövetségesek előtt. Itt többről lenne szó, mint a németek ÉÁ 2-es vezetékének a felrobbantásáról. Most már Isztambul meg a török jövő esetleges megmaradása lenne a tét.

A NATO kollektív védelemre szóló előírása nem úgy működik, hogy majd USA eldönti, hogy mi az és mi nem. Ha pedig ez lesz, akkor viszlát NATO. Pillanatok alatt szétesik. Ha nem másért, akkor mert a tömegek cunami szerűen seprik el a kormányokat és léptetik ki az országukat. Ezt is látja az egészet szító csoportosulás. Nem véletlen, hogy még nem lépett. Ötletük sincs, hogy mi legyen. Arra számítottak, hogy maximum 2 év alatt bedől Oroszország, aztán minden rendeződik azzal, hogy jól megetetik a népet a medve húsából. Csak hát közben a spájz kiürült az EU kezd recesszióba fordulni és a medve vígan elvan. Szóval nincs ötlet mit tegyenek. De még az USA-ban sincs. sodródnak az árral és reménykednek, hogy hátha lesz akkora marha az orosz, hogy megtámadja valamelyik NATO tagot. Igazából ebben sem látom a kérdés megoldását a nyugat számára, mert ez magában hordozza a pusztulását, még ha csak Európáét is, ami nem kevés, hisz az USA az európai hídfő elvesztése miatt, a szigetén ragadva, jelentősen meggyengülne.
Ha tovább gondolom a dolgot, akkor nem zárható ki Haubagoi egykori eszmefuttatása sem a témában...
Pedig de jó lenne, ha beszólna ide Haubagoly. Sokan már nem is emlékeznek, hogy mekkora "sületlenségeket" írt errefelé.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 819
57 708
113
Nem létezik demokráciában 88%-os győzelem. Bárhol történne ilyen azt nem hinném el.

Én értem, hogy te rendkívül tájékozatlan vagy, de könyörgöm, ez már mindent alulmúl!
Csak hazánkból:
4-igenes népszavazás:
N%C3%A9gyigen.png

NATO csatlakozás:
1024px-Nepszav_1997_eredm.PNG

EU csatlakozás:
1024px-Referendum_in_Ungarn_2003.svg.png


A 2016-os migránsos népszavazás:
1024px-Referendum_in_Hungary_2016.png


Akkor ezek szerint mindegyike csalás volt, mert demokráciában nincs 80% fölötti eredmény? o_O
Ezek szerint se EU se NATO tagok nem vagyunk? :D

Az oroszok gyakorlatilag a háborúról és annak hadvezéréről szavaztak. Ennek megfelelő az eredmény is.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 771
9 179
113
Én értem, hogy te rendkívül tájékozatlan vagy, de könyörgöm, ez már mindent alulmúl!
Csak hazánkból:
4-igenes népszavazás:
N%C3%A9gyigen.png

NATO csatlakozás:
1024px-Nepszav_1997_eredm.PNG

EU csatlakozás:
1024px-Referendum_in_Ungarn_2003.svg.png


A 2016-os migránsos népszavazás:
1024px-Referendum_in_Hungary_2016.png


Akkor ezek szerint mindegyike csalás volt, mert demokráciában nincs 80% fölötti eredmény? o_O
Ezek szerint se EU se NATO tagok nem vagyunk? :D

Az oroszok gyakorlatilag a háborúról és annak hadvezéréről szavaztak. Ennek megfelelő az eredmény is.
Ezek népszavazások igen nem opciókkal. Kicsit más mint egy választás egy elvileg többpártrendszerben.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 098
24 731
113
Ezek népszavazások igen nem opciókkal. Kicsit más mint egy választás egy elvileg többpártrendszerben.
fúú meszes ne erőltesd már a hülyeségedet .. :D

népszavazások ? szerinted egy országgyűlési választáson,vagy az önkormányzati ki szavaz ? a nép ? vagy autók,kis székek,porszívók ?

igen nem opciók ? vvoltál már életedben szavazni valamikor ? láttál olyan opciót hogy "talán" ?

pl be tudod húzni,hogy mondjuk (neked tetszőt írok) Kétfarkú Kutyapárt - talán ? vagy Momentum - talán ? SZDSZ- talán ? :D :D

segítek ..

igen és nem opcióval élhetsz ott is, kifejezheted az X-el az igenlésedet hogy hova húzod, és ahova nem húzod az X-et azzal pedig a nem tetszésedet fejezed ki.

tehát a jelenleg kormányzó pártra a választáson egy X megfelelő helyre húzásával ,tudsz igennel vagy nemmel voksolni

szívesen.