[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 358
113
Egy nagyon jó írás arról, amibe Macron beleviszi Európát:

"Kellemetlen mellékhatása lesz az ügynek, hogy a fél világ elpusztulhat menet közben, de ez a jelek szerint például nem nagyon izgatná a valamivel több mint egymillió lakosú Észtországot, ahol Kaja Kallas autodidakta módon éppen hadtudományokból készül doktorálni, időnként megfeledkezve róla, hogy még saját légierővel sem rendelkezik, de ugyan miért is jutna eszébe, ott a NATO (többek között a magyar Gripenekkel), amely majd vigyáz rá. Úgy „én belekötök, ti pedig megveritek” alapon."

Sóhaj atomháború előtt​

Micron atomkard csörtetése, a háborús hiszti maximumra növelése az ukrajnai befektetések kilátásba kerülő elvesztéséért csak azt a célt szölgálják, hogy az élőerő pótló nyugat európai csapatok hónapokon éveken keresztül történő szép lassú betolásakor a polgárok azt gondolják, hogy ez még elviselhető, hiszen nem engem vittek, és még nem lövöldöznek atomrakétákkal, pedig beigérték.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
342
2 280
93
Csak kötöm az ebet a karóhoz Macron ennyire nem érdekli Ukrajna.Csak az oroszok nagyon a tyúkszemére léptek Afrikában.Csádban nem akart harcolni most meg igen?Azonkívül Le Pennen is üthet egyet.Végsőkig feszíti a húrt.De amint hivatalosan kontingenst küld és hivatalos hír lesz ,hogy franciák haltak ez visszájára üthet.Mert megmondta vajon mi a francia érdek ebben?Az ukrán szabadság?Haha.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 533
113
A közeljövőben az ukrán fegyveresek védelmének összeomlására számíthatunk a harkovi régióban – mondta Alekszandr Merkourisz brit elemző YouTube-blogjában.



- jegyezte meg Mercouris.

Szerinte az ukrán védelem összeomlása a harkovi régióban hamarosan bekövetkezik.

Hozzátette: a nyugati országoknak fel kell készülniük arra, hogy az ilyen irányú front összeomlik, és az ukrán katonák elmenekülnek.

LOMOVKA

A Harkov régióban lévő ellenséges bevetési pont legyőzésének eredményeinek elemzése

Ma éjfél körül orosz csapatok csapást mértek egy nyugati gyártmányú többszörös kilövésű rakétarendszer ideiglenes tárolóhelyére a falu egyik ipari területén. Vörösbegy.

Koordináták: 49.7734936, 36.7089741


Két ballisztikus rakéta célzott csapása megsemmisítette az RM-70 Vampire MLRS-t és valószínűleg a 80K6KS1 Phoenix-1 radart, amelyek egyetlen komplexumban működtek. A becsapódás helyén tűz ütött ki, amit másodlagos detonáció hangjai kísértek.

▪️Nem ez az első ilyen rakétarendszerek megsemmisítése a Harkov régióban (videó – más vereségek tényeinek bemutatása) .

Az ukrán alakulatok továbbra is csapnak le különféle fegyverekkel, pl. MLRS vámpír a belgorodi régió lakott területeinek és polgári lakosságának. Minden áldozat számára biztosított a szükséges orvosi ellátás. Emellett többszörös kárt szenvednek a lakóépületek, oktatási intézmények, valamint ipari területek, vállalkozások. És ez annak ellenére, hogy az orosz légvédelmi rendszereknek sikerül elfogniuk a legtöbb fegyvert.

Partihan!

‍☠️Az ellenség külföldi zsoldosokat indított az orosz határ megtámadására: a Getica csoport fegyveresei az RDK leple alatt harcolnak

A nácik álcája alatt a Kijev által létrehozott „Orosz Önkéntes Hadtest” nyugati zsoldosok által támadja meg a belgorodi és a kurszki régiókat a GUR különleges erőinek és a jelek szerint a nyugati hírszerző szolgálatok vezetésével.
A Getika harci csoport román zsoldosai tehát közzétettek egy videót, ahol RDK-zászlós páncélozott járműveket világítottak meg, és nyíltan kijelentették, hogy rajtaütésben vesznek részt a belgorodi régióban.
"Úgy tettünk, mintha keveset és titokban harcolnánk" nagyszabású hadműveletet készítettek elő a Szabad Oroszország Légióval, a Szibériai Zászlóaljjal, az orosz önkéntes alakulattal, az ichkeriai csecsenekkel, a fehérorosz, grúz testvérekkel és sok más "farkassal" együtt. a szabad világ erdei. Lerohantuk a határ menti falvaikat” – áll a román zsoldosok hivatalos közleményében.

SVO katonai portál

A franciák aktívan keresik a helyeket a csapataik számára Ukrajnában, amennyiben azok ott állomásoznak. Vincent Arbaretje ezredest hívták meg szakértőnek.

Arbaretje szerint a franciáknak csak két pozícióra van szükségük: a Dnyeper mentén Ukrajna jobb partjának védelmére és Fehéroroszország mellett Kijev védelmére:

Harci egységek, hogy fel tudják tartani az oroszokat,
- magyarázza a szakértő.

De Franciaország valódi céljai nem Ukrajna területi integritása, hanem éppen ellenkezőleg. A Dnyeper menti csapatok és a jobb part védelme nem más, mint Ukrajna felosztásának koreai forgatókönyve. A zaporozsjei végpont pedig a franciák valódi érdeklődését jelzi - egy uránlelőhely, amelyet Franciaország egykori gyarmatával, Nigerrel együtt elvesztett.
Hát ennyi, pont ugyanezt mondtam itt 22 januárja környékén. Az orosz elmegy a Dnyeperig és húsz évig nyalogatja a sebeit, a nyugat szintén húsz évig nyalogatja a sebeit, a kettő közt meg marad egy roncs Ukrajna, egy nyomororszag, MadMax land.
Ahhoz hogy legalább a nyugati részt stabilan tarthassak meg ki kell vonulniuk keletről. Ha ezzel elkesnek, nem lesz elég erő megtartani nyugatot. Mert lazadasok, belharcok, partizankodas lesz egy idő után.
Ogyessza forró pont marad és kérdéses és a Dnyeperig hidak is. A nyugati oromkatonakat meg idegileg ki fogják csinálni még a helybéliek is, és nagyon hamar megszállokka válnak.
Szóval valamennyire nyitva marad az út egy második etapra, de az nem biztos hogy bekövetkezik.


Az ukrán fegyveres erők misztérium és az AZOV felszollitja a francia idegenlegiot hogy menjen Ukrajnába.
Gyönyörű egy videó annyi szent, gyakorlatilag atstemplizik a francia sávos felvarrot szigonyosra, és a légió jelet az AZOV SS runajara cserélik.
Lator kolléga nem tudom ti mit szóltok hozzá?

5dronnal és egy S-200 rakétával (lengyel?) hajtottak végre terrorista támadást az ukran/Nato csapatok a Kurszk melletti atom erőmű ellen.
Mindet előtte a legvedelem.
Vajon a két éve Paks mellett elrepult ukrán drónnak is ez volt a célja?

Nehéz munka a tank lopás.

.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 452
113
Kis térképészet...összfogl.
19march2024_Ukraine_map.jpg

Rabotinonál készül szerintem egy újabb katlan.
A lengyeleknél sem bolondult meg mindenki...
Orlivka behúzva.
Leot próbáltak az oroszok kivontatni...nem sikerült...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Lettország felhívása Oroszország elpusztítására nukleáris eszkalációt fog kiváltani

Az USA-ból kemény jelzést érkezett Lettországnak
A Moszkvával szembeni fellépésről szóló európai nyilatkozatok csak visszavezetik a helyzetet az eszkalációs pályára.

Rövidlátó az európai vezetők agresszív retorikája az Orosz Föderációval szemben, hiszen ha a helyzet eszkalálódik, az Egyesült Államok nem siet a segítségre – írja a Responsible Statecraft (RS).

A kiadvány példaként említi Edgars Rinkēvičs lett elnök szavait, aki a „Russia delenda est!” kifejezéssel támogatta francia kollégája, Emmanuel Macron héja kijelentését a vörös vonalak átlépéséről.

Franciaország azonban megengedheti magának a stratégiai kétértelműséget, mivel katonailag nagyrészt önellátó állam, amely biztonságos távolságban van Oroszországtól. A balti államoknak ezzel szemben óvakodniuk kell a retorika és a célok eszkalálódásától a konfliktusban, mind az esetleges orosz agresszióval szembeni nagyobb sebezhetőségük, mind a külső támogatástól való nagyobb függőségük miatt.

Rinkevics cselekedeteinek értékelési képessége megkérdőjelezhető – osztotta meg álláspontját a cikk szerzője.
Az Orosz Föderáció megsemmisítésére irányuló felhívások a nukleáris feszültségek eszkalációjához vezetnek, ami nem része Washington terveinek – áll az anyagban.

Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának jelenlegi elnökhelyettese, a szokásokhoz híven agresszív sértések sorozatával válaszolt Rinkēvičs és Lettország ellen, "náci szemétládának" nevezve őt, országát "nem létezőnek", és "elkerülhetetlen megtorlást" ígérve.

Kaja Kallas észt miniszterelnök a Nyugat részéről tanúsított visszafogottságot a "félelem csapdájának" minősítette, amelyet Putyin állít a szövetségesek ellen, hogy elfedje a NATO-val szembeni háborútól való saját félelmét.


Pánik támadt. Kuleba megfejtette Macron szavait a csapatok küldésével kapcsolatban


Emmanuel Macron francia elnök katonák küldésén az Ukrajna Fegyveres Erők Ukrajnában való felkészítését értette, ami ellentmond az orosz hírszerzés információinak arról, hogy Párizs kontingenst készít elő a konfliktusövezetbe küldeni - mondta Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter. A La Stampa ír erről.
"Amikor Macron katonák Ukrajnába küldéséről beszélt, az európai vezetők pánikba estek. Macron csak arra gondolt, hogy az ukrán katonákat közvetlenül Ukrajnában képezhetik ki, nem pedig az országon kívül, ahogy ez most történik" - állítja.

- Pánik támadt. Kulabát bízták meg Macron szavainak megfejtésével, el is kente azokat. Rossz, aki rosszra gondol.


Az ukrajnai háború elérte Rodoszt! - Egy ukrán akna a szigetnél (videó, fotó)

20.03.2024 | 06:58

Ukrajnából származó aknát fedezett fel Rodosz partjainál egy téli úszó! Egy téli úszó fedezte fel, aki "valamit csillogni látott a vízben"

Az eset Rodosz Szoroni területén történt, amikor Georgosz Karamolegosz téli úszó "valami fénylő dolgot látott a vízben".
"Amikor megláttam, már messziről nagyon csillogott, úgy nézett ki, mint valami értékes dolog. A földön volt, a hullám átment rajta. Csak kíváncsiságból fogtam a kezembe".
Mint leírja: "Nem értettem, mi az, nagyon csillogott. Soha nem láttam még ehhez hasonlót. El tudom képzelni, mi történhetett volna velem".
Miután kihúzta a partra, Karamolegosz úr felhívta a parti őrséget.
"A parti őrség azt mondta, hogy tartsam a távolságot, menjek el. És maga a parti őrség sem tudta, hogy mi ez".

Egy akna volt, amely Ukrajnából érkezett a Földközi-tengerbe, miután felrobbant egy gát abban az országban.

Lehetséges, hogy más aknák is eljutottak a Földközi-tengerbe, ami azt jelenti, hogy nagy veszély fenyegeti az ott élőket, és hogy az ukrajnai háború, más módon de, "elérte" Görögországot.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Azon gondolkodom, hogy mekkora idiótának kell lenni ahhoz, amit ezek művelnek? hiszen azt mondták a nyugatiak, ha a ruszkik elpukkantanak egy taktikai nukit, akkor azt a NATO, a kiszóródás miatt, kollektív támadásnak fogja venni, ellenben drónokkal támadják a kurszki atomerőművet, ami ha felrobban szintén beteríti Európát.

A széljárást hogy koordinálnák ezek a barmok?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 014
93
Azon gondolkodom, hogy mekkora idiótának kell lenni ahhoz, amit ezek művelnek? hiszen azt mondták a nyugatiak, ha a ruszkik elpukkantanak egy taktikai nukit, akkor azt a NATO, a kiszóródás miatt, kollektív támadásnak fogja venni, ellenben drónokkal támadják a kurszki atomerőművet, ami ha felrobban szintén beteríti Európát.

A széljárást hogy koordinálnák ezek a barmok?
na meg arról sem feledkezzünk meg, hogy egy atomerőmű támadása kvázi automatikusan terrorizmusként értelmezendő ...
ha megtörténik az, hogy betalálnak, akkor minden állam, aki támogatja őket automatikusan terrorista támogató állam/kormány lesz?

persze valószínűsíthető, hogy ennek a célja inkább az, hogy valahogy ráveszék az oroszokat egy "taktikai nuki" elpukkantására. mindezt azért, hogy legyen indok a bevonulásra.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 763
113

Az ukrán fegyveres erők megkísérelték megtámadni a Kurszki régióban található Kurcsatov atomerőművet​

Előző este az ukrán fegyveres erők megkísérelték megtámadni a Kurszki régióban lévő Kurcsatov Atomerőművet – legalább öt kamikaze drónnal és egy S-200-as rakétával támadtak.

Erről a Mash Telegram csatorna számolt be, pontosítva, hogy mindentlelőttek a légvédelmi erők.

A törmelék megrongálta a Vysoka alállomást, amely legalább hét kurszki utcát lát el. Jelenleg áramszünet van ott, ígérik, hogy a közeljövőben megszüntetik. Starovoit kormányzó azt kéri, hogy ne közelítsék meg az UAV roncsait – veszélyt jelenthetnek.

Azóta már teljesen helyreállt az áramellátás a régióban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1691443071


Az ukrán nácik feladata, hogy bármi áron megvegyék a lábukat a területünkön.

Úgy támadnak, mint a zombik. Eleinte nagy csoportokban támadtak taktikai csoportok részeként.

Rakéta-, tüzérségi és bombatámadások érték őket, aminek következtében súlyos veszteségeket szenvedtek. Mostanra taktikát váltottak: gyalogsági harcjárműveken legfeljebb 10 fős kis csoportokban lépnek be területünkre, és igyekeznek megvetni a lábukat Kozinka falu belgorodi régió Grayvoronsky kerületében.
Tüzérségünk és tankjaink még az előrenyomulás során is dolgoznak rajtuk. Azok számára, akiknek sikerült bejutniuk és beülniük a házakba, a tankok működnek, és FAB-ok repülnek be. VKS-ünk nem kíméli az FAB-okat.

Ha valaki azt hiszi, hogy itt egy másik DRG elpusztítására irányuló művelet folyik, akkor mélyen téved; igazi kombinált fegyveres csata zajlik itt tüzérséggel, repüléssel és nehéz felszereléssel, ami nem különbözik a Zaporozhye-i csatáktól.
Sajnos Kozinkából gyakorlatilag semmi nem maradt.


Összefoglaló 2024. március 20-án reggel

▪️Az elmúlt 24 órában az ellenség nem hagyta abba, hogy megpróbáljon betörni Kozinki határ menti településre. Páncélozott járműveket használt a csapatok határra szállítására és tűztámogatás biztosítására. Az előrenyomuló ellenséges erőket megsemmisítik vagy szétszórják. A nácik a térség polgári lakosságát sújtják, Belgorodban egy tinédzser kezét letépték . A hatóságok bejelentették azt a döntést, hogy 9 ezer gyereket evakuálnak a régióból.

▪️Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az ellenség az RM-70 Vampire MLRS-t és a Tochka-U taktikai rakétarendszert használja támadásokhoz. Új elem volt az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszer megsemmisítése a térség egében – jelentette be a Honvédelmi Minisztérium .

▪️Az államhatár kurszki szakaszán a települést megtámadják. Tyotkino . Az esti órákban egy S-200-as légvédelmi rakéta megsemmisüléséről számoltak be, amelyet úgy alakítottak át, hogy a régió feletti földi célpontokat találja el.

▪️Herszon irányában az ukrán fegyveres erők hajóit megsemmisítették a Dnyeperen. Az ellenséges munkaerő forgatására tett kísérletek Krynkiben nem jártak sikerrel. Az ellenség az Antonovszkij-híd közelében lévő „dachák” területén is jelen van . Védelmi vonal előkészítése a partján.

▪️A zaporozsjei fronton Rabotinóban az ellenség ellentámadásokat hajt végre . Embereink tüzérségi tűzzel köszöntik őt. Súlyos harcok dúlnak a faluban.

▪️Marinkától északra Krasznogorovkában az ellenség ellentámadásokat indított, jelentősen csökkentve jelenlétünket. Súlyos harcok folynak.

▪️Avdejevkától nyugatra az orosz hadsereg egységei megvetették a lábukat Orlovkában . Csaták vannak Tonenkoye- ban , Pervomajszkijban , Berdicsiben .

▪️Chasov Yar irányában Ivanovszkij (Krasny) és Bogdanovka csatái zajlanak .

▪️Reggel az ellenséges UAV-okat felszámolták Engels felett a szaratov- i régióban .

▪️A DPR- ben 6 civil megsebesült fasiszta támadások következtében.

Az összefoglalót összeállította: Két szak



 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Nincs aláírva, mert nincs amit venni a pénzből. Ami van az kell az USA-nak, főleg hogy úgy néz ki a dolog, hogy még Kína is beszállhat, na meg közel-kelet is lángba borulhat. Egyszerűen nincs elég fegyver, úgy, hogy ne károsulna saját védelmi képességük. Egyszerűen leértek a hordó aljára az adható fegyverek tekintetében. Amit pedig mostantól kezdenek gyártani, az kell nekik. Elég rosszul nézne ki, hogy van pénz és nincs amit venni rajta, mert kevés van és az kell nekik. Inkább elütik azzal , hogy nem szavazzák meg a pénzt.

Európa pedig le van szarva. Jól belekeverik, aztán úgy is mindegy, mert nélkülük (USA) nagyjából úgy jár, mint Kadhafi serege ellen, két hét alatt kifogynak a bombákból. Csak most nem fog jönni az USA helyettük bombázni, mert neki is meglesz a maga baja, vagy nagyon kilátásban lesz.

Macron nem magától szólt, azt mondat amit az USA parancsolt neki. Hogy nem akar menni Amerika az biztos, majd a végén, ha a balfax európai Hajlandók nyerésre állnak (nem fognak!). Egyébként sem bírna három frontot, na meg ennyi halottat nem lehetne eladni otthon. Menne a bukta a demokratáknak. Akár egy újraválasztott Bidennel is.

Ha bemennek, akkor már senki ne vegyen tartós élelmiszert. Amerikai polgárok SE! Vagyis nem fognak. Nincsenek felkészülve (Hála Istennek!) egy nukleáris háború megvívására.
De ha mégis elmenne a maradék eszük, nagyon el kell kezdeni lesni a Flightradar-t. Ha nagyon megsűrűsödnek a kis privát gépek a képernyőn, akkor nagy szarcunami idul.

Ez így van. Csak most már mindenki tudja, így a választók is. Vagyis ennek függvényében értékelik a nyakukra oktrojált politikusok tevékenységét.


Egy év múlva ez lesz náluk is, ha bemennek. Ők is vitatkozhatnak a számokon, hogy százezrek vagy millió.
Sőt ,ég az államiságuk léte is veszélybe kerülhet.


Ez lenne a sárga veszedelem kezdete, amitől oly nagyon rettegnek?

Nem így számoltak. Az volt a terv, hogy maximum 2 év és bedől Oroszország. Nem fogja bírni finanszírozni a háborút, a gazdasági szankciók miatt és jön a narancsos néplázadás egy kis kinti támogatással.
Hát nem jött be. Helyette bejött az, hogy ha még sokáig tart ez háború, akkor nyugat-Európa fog bedőlni (az USA köszön jól el van, náluk éppen fellendül a gazdaság, igaz az őt kiszolgáló EU nélkül félkarú óriás lesz, de majd megoldja).

Na ez itt a lényeg. Az utolsó mondat.
Mert ha nem teszi, akkor onnantól minden volt SzU tagköztársaságot fellázítanak ellene, majd jönnek az orosz föderáció tagállamai. De ha jól lerendezi Ukrajnát, onnantól vagy 100 évig senki nem fog pattogni a régióban. És az USA is mehet haza közép-Ázsiából és elbukja a Selyemút megakadályozásának lehetőségét. Mert, hogy erre is megy a játék, nem csak Oroszország tönkretételére és ásványi kincseinek megszerzésére. Persze Kína is tisztában van ezzel, vagyis, hogy az elsődleges cél az ő levadászása (Oroszország területéről történő blokkolása, szárazföldi kereskedelmének megakadályozása), persze a szigorúan csak a sor végén. Nem véletlen hogy emelte a tétet (ha igaz a bejelentés). Nem fogja megadni a Kollektív nyugatnak a lehetőséget arra, hogy egyenként levadásszák őket. Ha háború lesz így is úgy is, akkor legyen olyan ahol a háta összeér Iránnal és Oroszországgal. És Közép-Ázsia is ott lesz az oldalukon. vagy így, vagy úgy.

Igen, így van.
Egyébként számoltak ezzel a hármassal, csak egyesével, szép sorban. Előbb Oroszország, onnan bekeríteni Kínát, majd kiéheztetni és ha nem megy akkor a leigázott orosz és ukrán ragszolga népeket, amolyan mongolosan nekihajtani Kínának. Közben pedig nekiláttak volna Iránnak is egy kis Iraki meg egyéb népek közreműködésével, vagy ha azok nem mozdulnak, akkor ők maguk bombázgatták volna vissza Iránt a kőkorba és vártak volna türelemmel, hogy a nép elkergeti a vezetőket.
Amint a dolgok kinéznek ez a terv is kuka. Tudjuk, van más, száz is. Csak kérdés, hogy nem-e járnak úgy mint az ukrán elitek, hogy nem kapnak kivitelezőt (katonának való népet) a tervhez.

Szerintem is elkéstek a népek felizzításával. Legnagyobb szerencsénkre a nyugati mucikáknak úgy be van izzítva a micsodájuk a nyaralásra meg az azt felvezető, illetve levezető közbenső repcsis utazásokra, hogy ha valaki ezek helyett nekik megszorítást, nélkülözést és háborút ígér nekik, puszta kézzel tépik szét azt. Senki nem akar meghalni idegen érdekekért. Talán ha megmondaná őszintén a nyugati politikum, hogy kedves választók a spájz kiürült csak még nem szóltunk nektek erről. Ha továbbra is ilyen jól és semmitevésbe hajlóan akartok élni, akkor ahhoz kellene egy kis finanszírozás, ami jelen esetben (mivel a kelet-európai humántőke- és egyéb pénzügyi bányák kimerültek) a medve mézesbödöne, amit megszerezni nem könnyű, de a nélkül oda a jólét és a világuralom ami nélkül nem jöhet létre a betelepített színesekkel történő felhőtlen tobzódás. A lényeg az, hogy át voltatok cseszve, ugyanis azt hittétek - hála nekünk - hogy a jólét amiiben vagytok az csakis a ti nagyszerű és produktív munkátok eredménye. De a valóság ennél sokkal prózaibb. Azért éltetek jól, mert elvettük mástól és abból finanszíroztuk a ti hedonizmusotokat.
Jó kis eszmefuttatásokat írtok, köszönet és gratula!

Amit Angelsoul írt, nevezetesen, hogy az USA stratégiai kudarcot vallott, arról eszembe jut, hogy az elnök neve Biden.
Bidenről meg eszembe jut, hogy kínai számlákról is érkeztek pénzek a fia számlájára, legalábbis az amerikai mainstrean média meg az FBI szerint.

Ezek alapján persze pórias eccerűséggel megkérdezhetném, hogy a Biden család kínai gazdasági kapcsolatainak esetleg lehet-e bármilyen köze ahhoz, hogy az USA globális térben lépésről-lépésre stratégiai vereséget mér önmagára?
De kérdezhetnék olyat is, hogy a Biden-t támogató nagytőkéseknek és a Demeknek esetleg lehetnek-e még egyéb, a létező globális rendszerre épülő, de szakszerűen átcímkézett kínai gazdasági kapcsolataik is?
Az meg mindennek a non-plus ultrája lenne, ha olyan butaságot kérdeznék, hogy lehetséges-e az, hogy Biden támogatói között akár nettó kínai kapcsolatok is lehetnek?

De ilyeneket - a jólneveltséget már-már mellőző kérdéseket - természetesen nem teszek fel, hiszen ez azt jelentené, hogy valami huncutságot feltételezek.
Ha pedig ilyeneket feltételezek, az eleve némi rosszmájúságra utalhatna a részemről, ez pedig nem feltétlenül érintené előnyösen az amúgy csillogó PR-omat…

Földvári Tamás blogját is elolvastam a témában, köszönet a linkért Milagro-nak, hát igen…, a cikkről a „Van egy jó hírem és van egy rossz hírem, melyikkel kezdjem?” kérdése jut eszembe.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Hány nyugati harcol Ukrajnában?

Több külföldi katona és zsoldos lehet a terepen, mint gondolnánk.

A kanadai globális ügyek a héten jelentették be, hogy egy kanadai meghalt Ukrajnában. A későbbi jelentésekből kiderült, hogy Jean-Francois Ratelle-nek hívták, és hogy a Norman Brigade parancsnoka volt, amely a CTV News szerint "egy több országból származó önkéntesekből álló harci erő, amelyet egy "Hrulf" néven ismert CAF veterán irányít". Hrulf volt Ratell hívójele. A hír azonban felvet egy fontos és nehezen megválaszolható kérdést: Hány kanadai, sőt más nyugati országok állampolgárai harcolnak az oroszok ellen Ukrajnában?
A kanadai kormány azt mondja, hogy nem követi ezt a számot, de 2023 januárjában az Ukrán Idegenlégió azt mondta, hogy a kanadaiak "az egyik legnépesebb nemzetiség", amelyik Ukrajnában harcol. A CTV News azt állítja, hogy "legalább 18 kanadait tudott nyomon követni, akik Ukrajnában vannak vagy voltak harcosokként vagy humanitárius erőfeszítések részeként".
2023. május 1-jén két kanadai, akik a 92. gépesített dandárhoz csatolt ukrajnai Nemzetközi Légióban szolgáltak, meghaltak Bahmutban. Mindketten a kanadai fegyveres erőknél szolgáltak, de még azelőtt távoztak, hogy Ukrajnába mentek volna. A CBC News akkoriban arról számolt be, hogy ők voltak a negyedik és az ötödik kanadai, akik Ukrajnában harcolva vesztették életüket. Novemberben a Globe and Mail már kilenc kanadai halottról számolt be.
Más nyugati országokhoz hasonlóan a kanadai kormány sem küldte ezeket a harcosokat. Az egyik elesett kanadai "két amerikai állampolgárral együtt harcolt, akik szintén a kelet-ukrajnai Donbász régióban folytatott harcok során haltak meg".
A külföldi zsoldosok számáról szóló március 14-i frissítés, amelyet az orosz védelmi minisztérium adott át, amelynek érdeke, hogy elkenje a vizet ezekkel a számokkal kapcsolatban, azt állítja, hogy 1005 kanadai zsoldos ment Ukrajnába harcolni. Azt állítja, hogy közülük legalább 491-et - azaz közel a felét - megölték.

És Kanada nem az első helyen áll ezen a listán. Az orosz frissítés szerint Lengyelországból 2960 zsoldos érkezett, közülük 1497-et állítólag megöltek. A második helyen az Egyesült Államok áll, ahol 1113 zsoldosból legalább 491-et megöltek. A frissítés szerint a NATO-tag Romániából és az Egyesült Királyságból is érkeztek zsoldos harcosok, míg Franciaországból kevesebbet: Oroszország szerint a 356 elment francia állampolgárból 147-en haltak meg.

Bár ezeknek a számadatoknak a hitelessége nem egyértelmű, Oroszország - amelynek nevében nem oroszok is harcolnak Ukrajnában - azt állítja, hogy összesen 13 000 külföldi harcolt Kijevért, és mintegy 6000-en haltak meg. Az ukránok szerint a nemzetközi légiójuk 50 országból mintegy 20 000 harcost számlál.
De nekik is megvan a maguk érdeke a számok felduzzasztásában.

Daniel Davis, katonai elemző és a Defense Priorities vezető munkatársa az RS-nek elmondta, hogy nem látott független megerősítést ezekre az adatokra vonatkozóan. Alexander Hill, a Calgary Egyetem hadtörténelem professzora azt mondta, hogy ő sem találkozott megbízható számokkal, és az RS-nek elmondta, hogy a külföldi harcosokra vonatkozó valós információk a jelek szerint mindkét oldalon szigorúan őrzött titok.

De talán a veszélyesebb kérdés nem a zsoldosok, hanem a nyugati csapatok ukrajnai jelenléte. Egyébként ezt a számot sem egyszerűbb rögzíteni.
A védelmi minisztérium 2023 márciusában kiszivárgott dokumentumai szerint akkoriban legalább 97 NATO-különleges erő volt Ukrajnában: 50 brit, 17 lett, 15 francia, 14 amerikai és 1 holland. Akkor a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, John Kirby nem volt hajlandó megerősíteni a számot, de megerősítette az ottani "kis mértékű amerikai katonai jelenlétet".

De nemcsak amerikai csapatok vannak Ukrajnában, hanem CIA-tisztviselők is. A New York Times nemrégiben megjelent, több mint 200 jelenlegi és volt tisztviselővel készített interjúkon alapuló jelentése szerint "több tucat" - tehát legalább több mint 40 - CIA-tiszt van Ukrajnában. A német légierő magas rangú tisztviselői között folytatott, február 19-én lehallgatott beszélgetés átiratában az egyik tisztviselő azt mondja: "Köztudott, hogy számos olyan ember van ott civilben, akik amerikai akcentussal beszélnek".

Az átiratból az is kiderült, hogy brit személyzet is van a helyszínen. A német Taurus nagy hatótávolságú rakéták ukrajnai működtetéséről az egyik tisztviselő azt mondja, hogy a németek "tudják, hogyan csinálják az angolok". „Több emberük is van a helyszínen". A brit miniszterelnöki hivatal megerősítette, hogy az Egyesült Királyságnak vannak bakancsosai a helyszínen: "Azon a kis létszámon túl, amellyel az országban tartózkodunk, és támogatjuk az ukrán fegyveres erőket, nincsenek terveink nagyszabású bevetésre".

Aztán vegyük hozzá a számadatot az Olaf Scholz német kancellár által felfedett francia erőkhöz. Február 26-án, megvédve döntését, miszerint nem küld Taurus rakétákat Ukrajnába, Scholz azt mondta, hogy ehhez a németek ukrajnai jelenlétére lenne szükség, amely megegyezik a brit és francia társaikéval. Kifejtette: "Amit a britek és a franciák részéről a célellenőrzés és a kísérő célellenőrzés terén tesznek, azt Németországban nem lehet megtenni".

Március 8-án Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter megerősítette, hogy "a NATO katonái már jelen vannak Ukrajnában", de nem volt hajlandó "felsorolni ezeket az országokat".

Tehát, bár lehetetlen összeadni a listán szereplő számokat, de legalább a lista létezését meg lehet erősíteni.

És ez egy kockázatos lista. Mivel úgy tűnik, hogy Oroszország - valószínűleg visszafordíthatatlanul - előnybe kerül a csatatéren, az Egyesült Államok és a NATO a régóta rettegett dilemmával néz szembe: elfogadni a valóságot, és arra ösztönözni Ukrajnát, hogy tárgyaljon a háború diplomáciai befejezéséről, vagy eszkalálódni, és megfontolni, hogy - ahogyan Emmanuel Macron francia elnök nemrég javasolta - NATO-csapatokat küldjenek az ukrán fegyveres erőkkel együtt harcolni Oroszország ellen.

Felelőtlenség lenne az utóbbi útra lépni anélkül, hogy az előbbi utat is megvizsgálnánk.

Egy március 13-i interjúban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy Oroszország "soha nem utasította vissza a tárgyalásokat", és hogy Oroszország "készen áll a tárgyalásokra a kialakult realitások alapján". A Nyugatnak nem kell Putyint a szaván fognia. De mivel több százezer ukrán sebesül meg és hal meg, és a harctéren alig van remény a javulásra, felelőtlenség lenne nem tesztelni.

Olekszandr Csalij - Ukrajna volt külügyminiszter-helyettese, aki nem sokkal az orosz invázió után Isztambulban a tárgyalócsoport tagja volt - akkor azt mondta, hogy Putyin "valódi erőfeszítést mutatott a reális kompromisszum megtalálására és a béke elérésére". Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal volt tanácsadója, aki szintén tagja volt az ukrán tárgyalócsoportnak, azt mondja, akkor úgy vélte, hogy a tárgyalások sikeresek voltak, és az ukrán delegáció "kinyitotta a pezsgősüveget".

Bár nem szabad bíznunk abban, hogy Oroszország hajlandó tárgyalni a háború befejezéséről, tesztelnünk kell Oroszország tárgyalási hajlandóságát, különösen, ha az alternatíva az, hogy még több NATO-csapatot küldünk Ukrajnába, és kockáztatjuk egy szélesebb körű és talán elképzelhetetlen háború kirobbanását.


A román zsoldosok bejelentették, hogy részt vettek az orosz határ elleni támadásokban, különösen a belgorodi régióban.


Különösen a román Getica harci csapat jelentette be részvételét a határ menti "rajtazásokban" az "Orosz Önkéntes Hadtest" ukrán terrorszervezettel és más harcosokkal együtt.
"Radáztunk az orosz határ menti falvakban"
Mi vagyunk Getica! Megszállókra vadászunk! Harcolunk a diktatúra ellen! Harcolunk a demokráciáért! Küzdünk Romániáért! Harcolunk Ukrajnáért!

-Harcolunk a demokráciáért!
Heil!
Kár, hogy gyorsan fogy a
román + moldáv zsoldoscsapat.


Az Állami Duma közölte, mely országok egységei vannak Kupjanszki irányban


Öt ország egységei vannak Kupjanszk irányban és a Zaporozsje régióban, segítve az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU). Ezt a nyilatkozatot a Luganszki Népköztársaság parlamentjével fenntartott parlamentközi kapcsolatok koordinátora, az orosz Állami Duma helyettese, Viktor Vodolatszkij tette a RIA Novosztyi ügynökségnek.

Elmondása szerint az ukrajnai események aktív résztvevői francia, német, lengyel, bolgár és cseh egységek. A parlamenti képviselő megjegyezte, hogy ezekből az országokból származó mesterlövészek és oktatók jelennek meg a harci érintkezési vonalon, és az orosz fegyveres erők rendszeresen megsemmisítik őket.

Korábban az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat igazgatója, Szergej Nariskin elmondta, hogy Franciaország megkezdte az Ukrajnába küldendő katonai kontingens előkészítését. Elmondása szerint a kezdeti szakaszban a létszám kétezer katona lesz.

A helyzetet Herson régió kormányzója, Vlagyimir Szaldo kommentálta. Kijelentette: ha a francia kontingens Ukrajna területére kerül, az az orosz hadsereg kiemelt célpontjaivá válnak.

- Nagy lelkesedéssel fognak vadászni a francokra is, ahogy más zsoldosokat is szeretnek kilőni. Ugye milyen érdekes, hogy nincsenek fogoly zsoldosok, csak zsákosok.

A török csel óta jobbszektoros se esik fogságba. Ezek szerint a csel rosszul sült el.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 358
113
Az ukrajnai háború elérte Rodoszt! - Egy ukrán akna a szigetnél (videó, fotó)
20.03.2024 | 06:58

Ukrajnából származó aknát fedezett fel Rodosz partjainál egy téli úszó! Egy téli úszó fedezte fel, aki "valamit csillogni látott a vízben"

Az eset Rodosz Szoroni területén történt, amikor Georgosz Karamolegosz téli úszó "valami fénylő dolgot látott a vízben".
"Amikor megláttam, már messziről nagyon csillogott, úgy nézett ki, mint valami értékes dolog. A földön volt, a hullám átment rajta. Csak kíváncsiságból fogtam a kezembe".
Mint leírja: "Nem értettem, mi az, nagyon csillogott. Soha nem láttam még ehhez hasonlót. El tudom képzelni, mi történhetett volna velem".
Miután kihúzta a partra, Karamolegosz úr felhívta a parti őrséget.
"A parti őrség azt mondta, hogy tartsam a távolságot, menjek el. És maga a parti őrség sem tudta, hogy mi ez".
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2024/03/20/narkiii.png https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2024/03/20/narki.png https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2024/03/20/narkiii-1.png
Egy akna volt, amely Ukrajnából érkezett a Földközi-tengerbe, miután felrobbant egy gát abban az országban.
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2024/03/20/1-29.png
Lehetséges, hogy más aknák is eljutottak a Földközi-tengerbe, ami azt jelenti, hogy nagy veszély fenyegeti az ott élőket, és hogy az ukrajnai háború, más módon de, "elérte" Görögországot.

Ukrajna a konfliktus kitörésekor, a régi szovjet 72 kilogrammos YaM típusú, 20 kilogrammos robbanótöltettel rendelkező tengeri aknát telepített horgonyláncon Ukrajna Odessza térségében. Az utána bekövetkező szokatlanul erős tengeri vihar egy részüket letépte a horgonyról és körutazásra kezdtek a fekete tengeren.
A F.O.S média észbe kapott , és a saját későbbi narratívájuk alapján 2 orosz kotrohajó a telepítettek egy részét kiszedte, és "szándékosan, szivatásból " párat szabadjára engedett..
Mivel ez az összes így orosz hajókra is veszélyt jelentettek, erre a narratívára csak azt tudom mondani mint Galla : "Maga Margit, nooormális?"
Az elszabadult aknák ha bekerültek a Fekete tenger fősodratába, akkor az óramutatóval ellentétes irányban, 4 - 6 hét alatt körbe járnak . Ezt használták ki az ókori, görög hajósok is, akik vitorla és evező rásegítés nélkül, a Boszporusztól Krimig pár hét alatt elértek. Persze ahhoz nagyon tudni kellett a hajózó szakmát hogy a nem túl széles fősodratban maradjanak..
Az aknák is így utazhatnak, viszont a Földközi tengerről érkező, kis sótartalmú híg viz a felszinen ömlik be a Fekete tengerbe, így a lebegő aknákat az 50 - 150 km távolságba elhajtja a Boszporus bejáratánál, lehetetlen oda bejutnia,
Nekem nagyobb esélyem van a lottó ötösre.
Nézzük meg azt as esetet, ha már elsüllyed, vagy süllyedésben levő aknáról van szó. Ha épp a Boszporusz bejárata előtt süllyed el és "felül" a sűrű sós vízrétegre, elvileg lenne esélye, hogy ennek hátán utazva a Boszporusz fenekén akadályain keresztül jutva kijut a Földközi tengerre. Az akadály: Pld a Bebek bástya magasságában, Sztambul közepe felé a Boszporusz több mint 100 méter mély, a Boszporusz földközi tengeri kijáratánál Kadiköy-nál mintegy 18 m.
Tehát az aknának ilyen mélységből kell "felmásznia" a sós víz hátán, hogy kijusson a Földközi tengerre, amely jóval hígabb mint a Fekete tenger, ahol süllyedésbe kezdett az aknánk..
No mondjuk ezt is megcsinálta és a Földközi tenger aljára süllyedve elment Rodoszig..
Mostmár csak az a kérdés, hogy a tengerfenéknél mért váltott süllyedésből emelkedésbe, önerőből, és képes volt a tengerpartra kijutni..
Valamint érdekes az is, hogy az ukránok a valamikor Finn öbölbe szánt szovjet aknák rozsdái miatt nem távolították el a tüskék védősapkáit telepítéskor, féltek h saját magukat robbantják fel. Ezt egy aknát talált, román hajóskapitány is megerősíti.

Akkor kérdés, hogy ez az állítólag ukrán akna mikor vette le a sapkáját?

Szóval a F.O.S médiás hír akkor igaz ha legalább 10 -20% igazságot tartalmaz , jelen esetben:

- Valami aknát talált valaki Rodoszon, ami a szovjet YaM típust mutatja, védősapka nélkül..

De hogy az hogy került oda, talány.. mint a média által köréfont mese is, hogy az állampolgár erre figyeljen ne másra..
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 199
113
Amúgy azt látom hogy sokan imádnak rettegni, olyan ez gondolom mint a horrorfilm nézés sokaknál. Ahányszor itt már kitört az atomháború..... ha meg "mindmeghalunk" nem mindegy? nem maradsz ki semmiből..... Na mindegy, a megrögzött rettegést úgyis csak áttekerem.

Tudtátok hogy idén lesz a franciáknál olimpia? Azt is tudtátok hogy eddig az európai infrastruktúrát nem érték szabotázs akciók nagy számban? Illetve azt hogy az oroszok nagy számú nyugati fegyvert zsákmányoltak, köztük olyat is amivel könnyedén lepottyantható pár védtelen utasszállító egy kis titkosszolgálati segítséggel abduléknak? A franciák csádban is csak azért maradhattak még ott mert az oroszok megengedték nekik, mert az ország déli részének stabilitása nekik is hasznos, KAK miatt, de, ez a franciák viselkedésétől is függ, ha forgatásra használják akkor ez változhat, mint ahogy ott is célpontokká válhatnak. Már így is annyi pénzt buktak el az afrikai kiűzés miatt ami ennyire frusztráltá tette őket, és még nincs maximumra tekerve az üldözésük, lennének ötleteim.

Eddig láttuk a nagy terveket, szankciók.... igen ismerjük, oroszok kifogynak, igen.... nem üzletelhetnek másokkal mert! aha és még dobbantanak is hozzá.Most meg a legújabb ez meg a béketárgyalás oroszok nélkül. Eddig ahogy kinéz ellenségeinket irtják a ruszkik, nem sok ilyen előnyös helyzetünk volt a történelemben, élvezzük, most tekerik éppen fel a hangerőt, remélem Moldova is lángolni fog és a románok belekeverednek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az ukrán Krasznogorovka városánál az orosz kommandósok földi ostroma következik - Most a levegőből döngetik (Videó)

Kétségbeesésében Kijev tartalékokat küld a Donyecktől nyugatra fekvő településre, hogy megmentsék

Az orosz sajtó jelentése szerint jelenleg heves harcok dúlnak Donyeck irányában Krasznogorovka település közelében, ahol az orosz csapatok páncélozott járművekkel és különleges erőkkel próbálnak előrenyomulni. A Kreml által a településtől délre elért kezdeti sikerek ellenére az elmúlt hetekben a helyzet meglehetősen stabil volt.

Az orosz SvPressa oldal hangsúlyozza, hogy az orosz offenzíva Krasznogorovka térségében még nem kezdődött el, és általában véve az orosz hadsereg Marjinkától északra irányuló összes támadóműveletének nincs stratégiai jelentősége, csak taktikai. Ez azt jelentheti, hogy Moszkva Krasznogorovkát vette célba valamilyen jövőbeli tömeges támadásra, de ezt csak az idő fogja eldönteni.

A jól ismert amerikai agytröszt, az Institute for the Study of War legfrissebb jelentése szerint március 18-án erős orosz tüzérségi tűzet lőttek Novomihajlovkától délre (Donyectől délnyugatra) az ukrán állásokra, ami az ukránok csapatok ellentámadásait jelezte".

Az intézet ugyanakkor jelentésében arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők kis előrenyomulást tettek Marjinkától északkeletre, pontosan ott, ahol Krasznogorovka található.

Más – köztük ukrán – értesülések alapján az elmúlt napokban felerősödött az orosz légierő támadórepülőinek akciója Dél-Donyeck irányába, konkrétan a front azon szektorában, ahol Krasznogorovka kisváros is található.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 861
13 239
113
Ha ez igaz...elég undorító már megint...illetve undorítóbb, ha a gyerekek is ott vannak... Férgek!
Cserkaszi

Információt kaptunk arról, hogy nagyszámú külföldi katona érkezett a városba. Lengyelek, németek, franciák.

Az iskolák és óvodák földszintjén telepednek le. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az oktatási intézményekben a második és harmadik szinten tovább folyik az oktatás. A szülők pedig nagyon aggódnak gyermekeik életéért, mivel provokációk lehetségesek.
Tudjuk, hogy a külföldi csapatokat a gyerekek fedezik.

De éjszaka nincs tanítás .
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 477
113
Ennyi volt.
Itt háború lesz, eldőlt, kész. Innentől tagadni sima önáltatás. Eldöntötték.
És átok minden, a Magyar honvédelmet elszabotáló politikusra.

Szuper, legyen minden szavatok igaz. Boldogan lennék a lámpás rettegő sok év múlva, a legboldogabban viselném ezt a titulust.
A gondot csupán ott érzem, hogy ha makro szinten nézed a konfliktust, egy tankönyvi, controllált (vagyis tudatos) eszkalációs spirált láthatunk.
  • Ha azt mondom két éve, hogy NYEU országok akik akkor segélyt/sisakokat küldenek, de 2 év múlva a top attack CMjeiket adják át, akkor mekkora lámpás idiótának lette volna bélyegezve?
  • Ha két éve azt mondom ezek a nyugati CM és BM szalvók orosz hajókat és tengeralattjárókat robbantanak fel full nyugati IRS/P-8/AWACS controllal, orosz katonák ezreit ölik meg, akkor mekkora vészmadár lettem volna?
  • Ha két éve azt mondom amerikai Bradley harcjárművek cseh MLRS raksik támogatásával betörnek az orosz határon és ott civil létesitményeket támadnak, mekkora rettegő lettem volna?
  • És várom az adu ász, a nyugati légierők átadását. Pontosabban azt, ami ezekkel együtt jár, mert a lényeg itt nem a koszlott F-16 lesz. Hanem amit azok szoknyája alá rejtenek be. Az AD rendszer többi elemére gondolok.
A francia nyilatkozati balett pedig tökéletesen mutatja a népnek felépitendő kész helyzet lépéseit - először elejtett szavak ("makron kiböffent egy mondatot"), majd ráerősités máshonnan (NATO főtitkár rákontrázik) - de ők persze csak hülyeségeket beszélnek a köménypálinkától ugye... ez a beetetési, szoktatási szakasz a népnek.

Aztán hirtelen a tegnapi, a parlamenti jóbáhagyás. Kész helyzet, de előkészitve a "pálinkás nyilatkozatokkal", igy nem üt akkorát. Mellébeszélés? Hülye politikus? Tökéletesen felépitett step by step bevezetés.
Azt hiszi bárki ez a vége? Hogy innen nincs újabb lépés? Készitik elő a következőt a forgatókönyv szerint. Le van szimulálva a végkifejletig, csupán a beetetés ilyen három kismalac meséje jellegű engedd be az egyik lábam..

"Mire virágoznak a fák itthon leszünk"... "Csak siksakokat küldünk"
A népet nem lehet annyira könnyen a vágóhidra küldeni, azt szépen elő kell késziteni (ukrajnában erre volt idő, eredménye látszik, viszont nálunk kapkodva kellett). Az ideológiait láthattuk az elmúlt években (nem volt sikeres amúgy, az orosz emberek démonizálása, bár elképesztően intenziv volt, nem nagyon jött be, ahogy Ukrajna iránt nem ébredt a nagy szimpátia), most pedig a szép lassu belefolyást rendezik le, szépen kész helyzetbe tolva a nyugati lakosságokat.

Ukrajna ezennel KO. És talán a világháborút is elkerüljük. Ez nagyon jó hír.


Az elmúlt napok hírei alapján ezek az EU-s politikusok teljesen rá vannak gerjedve az Oroszországgal való nyílt, és hagyományos értelemben vett háborúra. Ki akarják kényszeríteni a fegyveres összecsapást.