[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 452
13 868
113
Az csak egyedül a tengerentúli narratívától függ .. utólagos magyarázkodás mellett. Ha általános "letámadás" van a kottában, akkor talán igen (választható). És egyenlőre a narratíva semmit nem változott a választás óta, Bidé lehet h be akarja fejezni, amibe belekezdett (élete fő műve).
Balti államok lehetséges társak lesznek, mindenki más kifarol de qva gyorsan. de ez a lengyel lét végét jelentené USA gatyában, hacsak nem Ádámra vetkőzik.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 836
12 174
113
Orosz és fehérorosz no-drone zónák

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 748
51 016
113
ez vagy AGR-20 Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS) indító akar lenni?
RAK-SA-12 MLRS horvátoktól kaptak egy adagot.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
664
6 158
93
Bezzeg amikor én magyarázom ezt a videón/tévében, akkor az esetek többségében holdkórosnak vagyok nézve. Mintha teljesen ignorálva/kiirtva lenne az, a hidegháború alatt amúgy egészen jól működő struktúra, ami legalább próbálta megérteni a szovjet-orosz geopolitikai gondolkodást és stratégiát. Nem elfogadni, csak legalább megérteni, hogy a reakció/felvetések adekvátak legyenek.

Folyamatosan csak az megy, hogy na így meg így (USA-nak főleg) jó lenne és turbobéke, de közben az alapok, kulcsproblémák, oroszok reakciója mintha telibe lenne fosva. Most is minden ilyen wishful thinking, amit béketervként próbálnak eladni azzal számol, hogy jajj hát majd az elmaradott, kivérzett ázsiai horda Putyinék január 20-án brezsnyevi csókkal fognak "наш агент" Donald karjaiba rohanni. Háádehádde mert majd a visszamaradott ̶F̶e̶l̶s̶ő̶-̶V̶o̶l̶t̶át ̶a̶t̶o̶m̶f̶e̶g̶y̶v̶e̶r̶e̶k̶k̶e̶l̶ , akarom mondani benzinkutat zászlóval rá lehet venni a Kína elleni felvonulásra.

Hisz ahogyan azt a frissen megnevezett igazságügy-miniszter is elmondta

Mint 1991 óta folyamatosan, most is ugyanúgy kurvára lenézik az oroszokat akár tárgyalópartneri, akár nagyhatalmi szinten, ami még inkább Kínához fogja őket taszítani. Baszott nagy pofáraesés lesz itt külpolitikailag ukrán téren, csak még a győzelmi mámor ezeket a jeleket szépen eltakarja. Ugyanis a neokonok a MAGA sapkát felvéve belvízhez hasonlóan törnek be a kormányzati pozíciókba
"Mint 1991 óta folyamatosan, most is ugyanúgy kurvára lenézik az oroszokat akár tárgyalópartneri, akár nagyhatalmi szinten,"

A magyar sajtóban rendre jelennek meg a hírek, hogy "....Scholz elítélte az Ukrajna elleni orosz agressziót, és felszólította Putyint a háború befejezésére és a csapatok kivonására..." Gyakorlatilag minden médiában a felszólította szó jelent meg. Nehezen akarom elhinni, hogy valóban így történt. Nem tudom, hogy Scholz milyen pertut ivott meg Putyinnal és valóban van-e abban a helyzetben, hogy csak úgy felszóllítgassa.

Megnéztem egy külföldi cikket, többet nekem nem ér meg a téma, lehet csak nekem furcsa a hangvétel, de az idézett mondatban a felszólítottta (forderte) szó a kérte szóval is értelmezhető. Természetesen szókincsfüggő az értelmezés. "Scholz forderte Putin auf, den Angriffskrieg gegen die Ukraine zu beenden und die Truppen zurückzuziehen."

Az is lehet, hogy a kiinduló forrásban egész más van leírva, de a lenézés szerintem is most is nagyban jelentkezik a szóhasználat alapján.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 151
50 319
113
"Mint 1991 óta folyamatosan, most is ugyanúgy kurvára lenézik az oroszokat akár tárgyalópartneri, akár nagyhatalmi szinten,"

A magyar sajtóban rendre jelennek meg a hírek, hogy "....Scholz elítélte az Ukrajna elleni orosz agressziót, és felszólította Putyint a háború befejezésére és a csapatok kivonására..." Gyakorlatilag minden médiában a felszólította szó jelent meg. Nehezen akarom elhinni, hogy valóban így történt. Nem tudom, hogy Scholz milyen pertut ivott meg Putyinnal és valóban van-e abban a helyzetben, hogy csak úgy felszóllítgassa.

Megnéztem egy külföldi cikket, többet nekem nem ér meg a téma, lehet csak nekem furcsa a hangvétel, de az idézett mondatban a felszólítottta (forderte) szó a kérte szóval is értelmezhető. Természetesen szókincsfüggő az értelmezés. "Scholz forderte Putin auf, den Angriffskrieg gegen die Ukraine zu beenden und die Truppen zurückzuziehen."

Az is lehet, hogy a kiinduló forrásban egész más van leírva, de a lenézés szerintem is most is nagyban jelentkezik a szóhasználat alapján.
Gondolom úgy felszólította Scholcz Putyint, mint ahogy kiabált KariGeri Pintérrel :D!!!

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 762
26 147
113
Kezdjük egy könnyed hírrel: Egy ukronato drónpilóta vesztett az orosz zászlóval szemben:

Leo2a4 gyengített tetőpanel lerobbant, de ahogy látom robbant vele a küzdőteret elszeparáló kis ajtó is:

Optikai szálas FPV és az abrams találkozása, kurszki terület:
+montázs:

Kurszki terület, orosz villanyoltók:

-1 polák krab:

-2 briton as90:

-2 cv90, kurszki terület:

Kurszki területről elmenekülni próbáló ukronato erőket marasztal az orosz FPV drón:

Kurszki terület TOS találat utáni ukronato állás:

ukronato katonákkal megpakolt mt-lb találkozása FPV drónnal:

Lancet montázs videó, célpontban különböző mlrs-ek:

A híres Lancet képhez tartozó videó:

Az első fotó egy kilőtt gurkha mpv-ről, 13db-ot vettek az ukronato erőknek:

Yunakovka, iszkander csapás ukronato erőkre:

Balaton helyett Bandera:
Egy tiktokker nackó csajszi és haverja:
-1 "kínai":
-1 kínai:
-1 digó:
-2 áruló:
-1 briton:
-1 brazil:
-6 kokainporszívó:

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 427
19 714
113
Balti államok lehetséges társak lesznek, mindenki más kifarol de qva gyorsan. de ez a lengyel lét végét jelentené USA gatyában, hacsak nem Ádámra vetkőzik.
Ha a előre legyártott narratívából menekülni lehetne - az ukránok nem mennének darálóba, a biztos halálba ha volna kifarolási lehetőségük. A NATO tagállamok is beleléptek valamikor, és a parancs - az parancs, nicht ugri - bugri . Ez van - ezt nem kell szeretni.

A Nyugati irányadó média a sorozatos felvásárlásokkal és egyéb húzásokkal - egy kézben van (90 % felett). A F.O.S média cikkeket minden uralt lapban kötelező jelleggel, és nyelvezettel kell lehozni, amit írtál ehhez tartozik.
Így állandóan cseszegetni, b@szogatni kell heti rendszerességgel , vagy ha "helyzet" van, naponta a kijelölt célszemélyeket ezen a speciális nyelven, így (de)formálva a polgárok tudatát.
Ezt még a pápa sem kerülte el, 2022 első felében, mikor a narratívának ellentmondva kijelentette, hogy az ukránok a felelősek a történtekért: hónapokon át, hetente mocskolódó beszólásokat kapott a F.O.S médiától, mint célszemély..

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 754
32 252
113
Bezzeg amikor én magyarázom ezt a videón/tévében, akkor az esetek többségében holdkórosnak vagyok nézve. Mintha teljesen ignorálva/kiirtva lenne az, a hidegháború alatt amúgy egészen jól működő struktúra, ami legalább próbálta megérteni a szovjet-orosz geopolitikai gondolkodást és stratégiát. Nem elfogadni, csak legalább megérteni, hogy a reakció/felvetések adekvátak legyenek.

Folyamatosan csak az megy, hogy na így meg így (USA-nak főleg) jó lenne és turbobéke, de közben az alapok, kulcsproblémák, oroszok reakciója mintha telibe lenne fosva. Most is minden ilyen wishful thinking, amit béketervként próbálnak eladni azzal számol, hogy jajj hát majd az elmaradott, kivérzett ázsiai horda Putyinék január 20-án brezsnyevi csókkal fognak "наш агент" Donald karjaiba rohanni. Háádehádde mert majd a visszamaradott ̶F̶e̶l̶s̶ő̶-̶V̶o̶l̶t̶át ̶a̶t̶o̶m̶f̶e̶g̶y̶v̶e̶r̶e̶k̶k̶e̶l̶ , akarom mondani benzinkutat zászlóval rá lehet venni a Kína elleni felvonulásra.

Hisz ahogyan azt a frissen megnevezett igazságügy-miniszter is elmondta

Mint 1991 óta folyamatosan, most is ugyanúgy kurvára lenézik az oroszokat akár tárgyalópartneri, akár nagyhatalmi szinten, ami még inkább Kínához fogja őket taszítani. Baszott nagy pofáraesés lesz itt külpolitikailag ukrán téren, csak még a győzelmi mámor ezeket a jeleket szépen eltakarja. Ugyanis a neokonok a MAGA sapkát felvéve belvízhez hasonlóan törnek be a kormányzati pozíciókba
És akkor a tengernyi eszükkel még be is jelentik, hogy "békét kötünk az oroszokkal, hogy ráfordulhassunk Kínára, utána meg a ruszkikat is kicsináljuk". És az oroszok ezt nem hallják, nem értik, vigyorogva írják alá a saját kivégzésüket.
Oké, azt mondjuk az ellenfélről, hogy retardált, de miért hisszük el a saját propagandánkat?

Putyin fenyegetőzik az atommal, a nyugat figyelmeztet.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 454
14 348
113

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
664
6 158
93
Gondolom úgy felszólította Scholcz Putyint, mint ahogy kiabált KariGeri Pintérrel :D!!!
Úgy veszem észre másnak is szembe tűnt a felszólítás. Máshonnan:
""...Scholz elítélte az Ukrajna elleni orosz agressziót, és felszólította Putyint a háború befejezésére és a csapatok kivonására...""

"Faludy is írt egyszer valami hasonlóról, mikor az 50-es években, a szerkesztőségi gyűlésen az ostobácska titkárnő dörgedelmes szónoklatban szólítta fel az imperialistákat gonosz üzelmeik azonnali abbahagyására :)))"

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 207
17 049
113

A Baltiakkal az a baj, hogy rendkívül kisméretű ezeknek a területük, és könnyen válhatnak járulékos áldozatokká az ott tartózkodó amerikai, német, és egyéb katonák is ...

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
603
2 084
93

A Reuters az "urged" szót használja, ami inkább a "sürgette" megfelelője. Azt merték csak odabiggyeszteni, hogy az orosz fél szerint a németek kezdeményezték a hívást (ennyire hogy lehet ovis szintű valaki)
Link a Reuters tudósításra.
Szabad és független média, hát persze hogy az...

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 046
16 913
113

A videón az ukrán Fegyveres Erők egyik Kurakhovo-i alakulata sietve tömegsírba temeti meghalt fegyvertestvéreik holttestét.

A katona és a parancsnok közötti beszélgetés a képernyőn kívül hallható.

Amiből kiderül, hogy ezen a helyen kellett volna megtörténnie a holttestek evakuálására, ehelyett a holttesteket egy gödörbe dobják valahol az erdőben.

Kiürítő jármű helyett kotrógépet küldtek...

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 503
18 630
113
Gratulálok....