[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 460
18 018
113
McCain súlyos csalódásnak nevezte egy CNN interjúban Németország reakcióját a krími helyzetre, szerinte Berlin mint az kontinens legnagyobb és legerősebb országa túl passzív.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/liveticker-die-lage-auf-der-krim-a-956543.html
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Azért én azt sem tudom elhinni, hogy csak úgy elzárnák az ukránok a gázt felénk.

Nem ők fogják elzárni a gázt, hanem az oroszok, amikor az ukránok nem fizetnek érte. Mert miből fizessenek! Most végképp nincs miből, az állam fizetésképtelen és éppen az adófizető régióit veszti el. Ukrajna éppen most szűnik meg fizetőképes vevő lenni, aminek következtében nemcsak ő nem fog gázt kapni, hanem a vezetékek megcsapolásának gyakorlata miatt a területén keresztülhaladó vezetéken keresztül mások sem. Az oroszoknak ugyanis azután fizetünk, ami hozzánk érkezik és nem fogják lenyelni az ukrajnai veszteséget, ahogy korábban se tették hasonló helyzetben.

Ukrajna helye a világban, jól látható, hogy a sztyeppe agrárvidékével és az iparvidékekkel együtt Ukrajna helye a világban jelenleg is Afrikában van:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Ukr_world_GNI_percapita.PNG

Az iparvidékek:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/Ukraine_economy.jpg

Az ukrán export az orosz lakosságú, vagy oroszbarát vidékekről kerül ki:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Ukraine_Export_Treemap.png

Ez meg is látszik az egy főre jutó GDP-n, amit nyugaton csak a keleti adókból tartott állami alkalmazottak emelnek erre a szintre is:
http://goo.gl/XOMO0z

Enélkül Ukrajna egy olyan reménytelen országgá válik, mint Csád vagy Kongó. Minden túlzás nélkül, az ukrán Ukrajna az Afrika sötétebbik fele gazdasági értelemben.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Ezért viszont a kormányt felelőssé tenni nem érdemes, mert tényleg nem tehet róla. Egyszerűen ebben a világpolitikai helyzetben vagyunk.

Semmi nem akadályozza meg a magyar kormányzatot abban, hogy tekintélyes hadsereget tartson fenn a rendelkezésre álló pénzből, hiszen Magyarország egy gazdag és fejlett ország. Csak és kizárólag a kormányzat miatt vagyunk olyan helyzetben, hogy tekintélyes hadsereg hijján nem tudjuk érvényesíteni semmilyen külpolitikai érdekünket.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
ObamaPutin.jpg

:D
 

zsuga01

New Member
2012. január 1.
3
0
1
@ksspsta

Ennyi erővel aki nem dolgozik és nem adózik kicsíny hazánkban legyen az kisebbségi vagy az akit leszámoltatak akaratán kivűl az se választhason sőt!

Nem kell itt egyből anti akármit kiáltani. Kérem alásan ez már a 21.század vagy mi fenne. Nem kell szapulni azt aki úgy gondolja hogy a magyarságot egy tömbe kell fogni vagyis egy országba. Kárpátaljai magyarság nincs közvetlen veszélyben eddig csak egy papnak a nyakához teték a bajonetett és elénekelteték vele az ukrán himnuszt. :D

Na szal te úgy gondolkodsz én így. Ezért nem lesz soha egyetértés ebben a kcsiny hazánkban :D
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 567
5 276
113
Mondjuk szerintem az orosz nyelvű polgárokban az is motiváló hogy talán jobban élnének. Elég csak arra a pénzre gondolni amit eddig Szevasztopolra költöttek az oroszok az helyben maradna.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 056
18 766
113
<img src="http://i1121.photobucket.com/albums/l505/noquarter2/ObamaPutin.jpg" /
:D

van igazság abban amit írtál, annyiban hogy lehetne erősebb haderőn, aőt...

viszont területi ambíciókkal akkor is csak akkor léphetünk fel, ha azok a tényezők, mikről írtam, együtt állnak. :)
Egyébként nem vagyunk gazdag ország, a pénzhiány is oka erőtlenségünknek. Bár kétségtelern, a jelenleginél nagyobb összeget illene a Honvédségre fordítani. Talán az ukrajnai történések következtetéseit levonva, ez a helyzet változhat. Bízom abban is, a történtek hatására, a NATO is a tyúkszemére lép saját tagállamainak, ha nem fejlesztik haderejüket.
 
2013. december 7.
934
4
18
<blockquote rel="Panzerfaust"><img src="http://i1121.photobucket.com/albums/l505/noquarter2/ObamaPutin.jpg" /
:D

van igazság abban amit írtál, annyiban hogy lehetne erősebb haderőn, aőt...

viszont területi ambíciókkal akkor is csak akkor léphetünk fel, ha azok a tényezők, mikről írtam, együtt állnak. :)
Egyébként nem vagyunk gazdag ország, a pénzhiány is oka erőtlenségünknek. Bár kétségtelern, a jelenleginél nagyobb összeget illene a Honvédségre fordítani. Talán az ukrajnai történések következtetéseit levonva, ez a helyzet változhat. Bízom abban is, a történtek hatására, a NATO is a tyúkszemére lép saját tagállamainak, ha nem fejlesztik haderejüket

hajajaj, szegény magyar vállalkozók! Mert a több pénzt nem a prezstízsdemagógszocpol költségekből veszik ki. Nem ám, az kell a választásnyerésre.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 928
113
Az oroszok minden szinten cáfolták, hogy ultimátumot adtak volna az ukrán hadihajók legénységének, hogy adják meg magukat.
 

bagira

Member
2013. február 26.
132
10
18
"blogen"

Ciao!

Köszi a térképeket!
Ha valakit még mélyebben (például nem csak oblaszty, hanem bizonyos esetekben rajon szinten is) érdekel az ukrán társadalom és gazdaság: 2008-ban itthon (és Kijevben is) megjelent a két akadémia együttműködésében az Ukraine in Maps című atlasz és értékelés.
Érdekes például, hogy a tartományok (oblaszty) szintjén csak a Krímben, Donyeckben, és Luhanskban (keleten) vannak többségben az oroszok (anyanyelv szerinti megoszlásban), a többi 23-ban ukrán többség van (Ogyessza és Harkov még azok ahol majdnem egyenlő volt az arány).
A bányászat és a nehézipar zöme valóban a Donyeck-medencében és Dnyipropetrovszkban van keleten. (Ezek a környezetileg leglepusztultabb területek is egyben, a legnagyobb levegőszennyezettséggel, környezeti károkkal. És itt alacsonyabb valamivel a várható élettartam is.)
Az erőművek ennél például kiegyenlítettebb eloszlást mutatnak (például a 4 nagy atomerőműből három nyugaton van, ha jól látom). Az Antonov gyár pedig Kijevben található. Persze nem minden az ipar a mai világgazdaságban.
A külföldi működőtőke (22,43 mrd dolcsi) egynegyede (5,69 mrd.) 2007-ig Németországból érkezett, utána jön Ausztria (7,9%), az Egyesült Királyság (7,6 %), Hollandia (7,5%) az USA (6,1%) és csak utána az orosz befektetések (4,8%). Igaz az offshore ciprusi beruházások aránya 14,4 % volt.

Üdv:

B.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 398
113
A Tv2 lehozta úgyhogy biztos adtak.:D Nagyon objektív és percrekész a magyar média. :D De a politika is. Deutsch Tamás meg Martonyi közben szépen aknázza alá a nehezen összehozott keleti nyitásunkat és paksot. Gratula nekik, párttársaik biztos megköszönik.
Egyébként halkan jegyzem meg Riga környékén nagyon szeretik az oroszokat és az orosz katonákat. A városban pl 8 orosz nyelvű iskola működik amit oroszország finanszíroz.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113
http://www.honvedelem.hu/cikk/42713_ukran_valsag-honapokig_de_akar_evekig_is_maradhatnak_az_orosz_csapatok_a_krim_felszigeten
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 411
93
Az a baj hogy ha ottmaradnak az oroszok hosszútávon elég egy véletlen lövés akármelyik féltől onnan teljes lesz a káosz.
így ha most gyengűlt a forint akkor mennyire adná méglejebb.