[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
ha már quadok, az angolok sem csak heccből használták őket afganisztánban. Lehet te nem látod az előnyét de az senkit nem érdekel. :)
http://htka.hu/2009/06/24/ujabb-200-quadot-visznek-az-angolok-afganisztanba/
A terepmotor csak felderítésre alkalmas, és ne mond hogy elvisz letenni 2 aknát mert pont semmit nem ér.
Egy quad egy utánfutóval terepen el tud vinni utánpótlást, lehet elmegy olyan terepen ahol a terepjáró nem fér el, vagy elsüllyedne a nagyobb talajnyomás miatt. Pont hogy van értelme a quadnak.

Bocsi csak kiborúltam, pedig megfogadtam, hogy csak csöndben olvasok nem kommentelek mert... na nem is zavarom tovább az elvtársakat. Ti mikor mentek segíteni a szakiknak? Akkor megyek én is segíteni az Ukiknak :)
Odaát találkozunk :)
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
Milyen harcászati előnyei vannak egy quadnak egy terepjáróhoz, vagy egy pickuphoz képest?
Pl. erdőben, fák között teljesen jó, mert elfér olyan helyeken is, ahol egy terepjáró elakad a méretéből eredően. Amúgy különösebb előnye szvsz. valóban nincs.
 

szerda

Member
2014. augusztus 23.
172
0
16
állítólag tömegsírt fedeztek fel Zsdanovkában. tud róla valaki ennél többet?

BREAKING: A MASS GRAVE discovered at #Ukraine army base abandoned - #Zhdanovka https://vk.com/covnovorossia?w=wall-73110208_10126%2Fa3aff29ddf9f03e4dc … … #cdnpoli #UN #ceasefire

Rákerestem erre egy-két orosz ú,jságban, semmi (azon kívül, hogy a zaporozsei tömegsírt 26 ember, rendszerint együtt említik Zsdanovszka aznapi híreivel).

Viszont tele a vidék és a sajtó halott-találással. Pl.

http://en.itar-tass.com/world/750835
------

DONETSK, September 23. /ITAR-TASS/. Militias of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic on Tuesday found burials on the site of Kommunar mine’s wood depot, 60 kilometres from Donetsk. “This may be a mass grave. The bodies are to be exhumed. The whole area will be studied. Other burials also have been found,” a militia fighter told ITAR-TASS...

https://www.youtube.com/watch?v=s2o1hIsErqE&list=UU5aeU5hk31cLzq_sAExLVWg&fmt=18
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
"Lehet te nem látod az előnyét de az senkit nem érdekel. :)"

Hát, lehet, hogy senkit nem érdekel, hogy én látom-e az előnyét, de akkor miről is szól ez az egész oldal, ukránostól, magyar haderő fejlesztésén át a haditengerészetig? Ha meg ennyitől kiborulsz, akkor meg keresd meg az elgurult bogyót, mielőtt kommentelsz, mert nem kell itt, hogy még agyvérzést kapj.:)
Amúgy meg hajrá, az Aidar, meg az Azov tárt karokkal vár...:)

Nyilván vannak előnyei is, nem is mondtam, hogy egyáltalán nem lehet, csak az ár-érték, vagy az előny-hátrány arányokban nem vagyok benne biztos, hogy ne lett volna jobb. Szerintem a rendes, ilyen feladatokra tervezett 'munkaeszközöknek' is behatárolt és speciális a felhasználásuk, nem, még egy polgári változaténak. Jelen helyzetben szerintem főleg felderítésre jó, de mint azt Te is elismerted, arra a motor is használható. Halkan és már-már félve egy leendő hős aidaros haragjától:) jegyzem meg, hogy szerintem arra még sokkal praktikusabb is a motor. De az ő dolguk.
Egyébként ha összehasonlítod a katonai quadokkal teljesen más a felszereltsége, nincs rá több dolog pakolva, mint amit egy motorra is raknál. Ezeken nincs se megerősített rakodófelület, se utánfutó, se fegyverállvány, de még valamiféle álcázó festés sem.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
Szlovák önkéntesek orosz oldalon:
http://www.bumm.sk/99705/szlovak-onkentes-gyertek-kelet-ukrajnaba-meg-kell-allitani-a-fasisztakat.html
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
Ja igen, Donyeckben továbbra is lőnek:
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_23/Donyeckben-ismet-sortuzek-hallhatok-7067/
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 982
113
http://index.hu/kulfold/2014/09/21/hodorkovszkij_orosz_elnok_szeretne_lenni/

Nelson Mandelásat akar játszani? Szarkavarás után börtön, csekk, hosszú börtönévek, csekk, kiszabadult, csekk, a történet meg úgy folytadott, hogy tönkretette az országot, élhetetlenné vált és veszélyessé az egész hely, aztán meghalt és a temetésén egy epilepsziás hadonászott és azt mondták rá, hogy jelbeszéd. Horodovszkij örüljön, hogy él.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_23/Orosz-KuM-orosz-ujsag-rok-be-rasa-szankcios-listara-abszurdum-8156/
"Annak kapcsán, hogy hírek jelentek meg orosz újságírók esetleges beírásáról az EU szankciós listájára, az Orosz Külügyminisztérium felszólította az EBESZ-t, hogy akadályozza meg az emberi jogok megsértését..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/oroszorszagot-addig-fogjak-szankciokkal-sujtani-amig-vissza-nem-adja-krimet
"Az Európai Unió nem vonja vissza addig az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat, amíg Ukrajna teljes területe nem kerül vissza az ukrán központi hatalom ellenőrzése alá – közölte Konsztantin Eliszejev, az EU ukrajnai képviselője..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/merkel-azt-akarja-hogy-az-orosz-csapatokat-teljesen-vonjak-ki-ukrajnabol
"Angela Merkel német kancellár Petro Porosenko ukrán államfővel folytatott beszélgetése során fellépett az orosz csapatok Ukrajna területéről való teljes kivonása mellett – közölte Steffen Seibert, a német kormány hivatalos képviselője..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/kemeny-telre-figyelmeztet-klicsko
"Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere kemény télre figyelmeztet..."

http://index.hu/gazdasag/2014/09/23/mar_a_gazcsapok_elzarasara_keszulunk/
"Érdekes módosítást adott be egy kormánypárti képviselő a gáztörvényhez hétfőn. Kimondják, hogy az úgynevezett közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett gáz tulajdonjogának átruházása nem minősül engedélyköteles tevékenységnek, nem kell hozzá kereskedelmi engedély. A Mengyi Roland (Fidesz) által benyújtott indítvány kimondja azt is, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjoga szabadon átruházható..."
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
Ezt az EU is tudja?

"Az Európai Unió nem vonja vissza addig az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat, amíg Ukrajna teljes területe nem kerül vissza az ukrán központi hatalom ellenőrzése alá – közölte Konsztantin Eliszejev, az EU ukrajnai képviselője..."



http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_23/Moszkva-meg-nem-dontott-hogyan-reagal-a-szankciok-esetleges-megszuntetesere-4659/
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
"Angela Merkel német kancellár Petro Porosenko ukrán államfővel folytatott beszélgetése során fellépett az orosz csapatok Ukrajna területéről való teljes kivonása mellett – közölte Steffen Seibert, a német kormány hivatalos képviselője..."

Ami nincs azt nehezen lehet!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
5736_original.jpg

23-09engjpg23092014124101.jpg