[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1526

Guest
A holland vizsgálóbizottság kutatásai és a BUK-rakétákat gyártó Almaz-antej szakvéleménye ellenére az orosz hatóság továbbra is kiáll a Szu-25 verzió mellett. Vagyimir Markin, az orosz vizsgáló bizottság elnöke ma ismét megerősítette, hogy szerintük levegő-levegő rakéta okozta a gép sérüléseit.
http://sputniknews.com/world/20150715/1024676143.html

Az Almaz-Antej szakvéleménye egyértelműen a BUK rakétát, annak is konkrétan az 9М38М1 típusát nevezte meg a roncson látható sérülések okozójaként, és a vizsgálóbizottság elkészült jelentése is erre az eredményre jutott.
draft_m22_9M38M_2.jpg


Ennek ellenére a hivatalos orosz vélemény továbbra is egy Szu-25-öst és ezt a rakétát teszi felelőssé. Szerintük ez a fél kilogrammos robbanótöltettel rendelkező önvédelmi rakéta tépte szét a Boeinget és borította be repeszekkel a gép testét.
300px-Aphid_Missile.svg.png
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 364
11 323
113
<blockquote rel="stendre">Lehet akkor ulippo még nem voltak az oroszok közellenségnek kikiáltva. Vagyis nem volt orosz kérdés.

Arra is emlékszem, hogy már akkor is (2008-ban volt a grúziai háború), már akkor is téma volt, hogy Ukrajna lesz a következő célpontjuk. Bejött. Bár akkor még csak elméleti spekuláció volt, most így élesben nézni sokkal visszataszítóbb. A grúziai háború sokkal visszafogottabb volt, az olimpia kezdőnapján indították és a játékok még véget sem értek, de ők már végeztek, szinte elsikkadt a hírekben és nem volt túl brutális, de ez... ez sokkal undorítóbb.</blockquote>

Ebből is látszik, hogy ezt nem "Ők" csinálják.
Amúgy Kurszk megye határa fele annyira van Kijevtől, mint Donyeck városa.
Ha Oroszország csinálná ezt, nem itt tartana a dolog, hidd el.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 364
11 323
113
Készülőben a harmadik Majdan?
Még nagyobb baj lehet Ukrajnában
szerző: MR, 2015. július 15., szerda 18:31

A kijevi hatóságok pánikolnak a szélsőséges Jobboldali Szektor ellenőrizetlen tevékenysége miatt, mert a szervezet második frontot nyithat a jelenlegi kormány ellen, ha mozgósítja erőit – állítja a Süddeutsche Zeitung című német napilap.

Munkácson néhány napja három halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzés robbant ki a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet emberei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között. A konfliktus általános meggyőződés szerint a csempészpiac felosztása körüli vitára vezethető vissza.

Első nap még 12 megölt szektorosról volt szó.
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Sza ki mi a véleményed az orosz egyenruhákról? Mennyire kényelmesek,mennyire rejtenek? Neked milyen jutott?
Zaharcsenkóról mit hallani? Mit intézett Moszkvában? A BM-21-ek amik az ősszel - télen jól szerepeltek nálatok miért nem kerülnek vissza a frontra? Alig látni szaki tüzérséget ,csak kiképzésről szóló felvételeken.

Szia!
Nekem bejött mind. Kényelmesek erõsek. Holnap posztolok képet róluk. Per pill szedegetem az infókat. A gradok miért némàk passz. Csodàlkozom rajta en is.
Junius közepétõl ùjra hàborù van. Mindenhol lõnek.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 908
15 206
113
Szaki01 ! Néha az az érzésünk innen a távolból, mintha csökkenne az állományotok, ezt cáfold meg légyszi !
 
T

Törölt tag 1526

Guest
ugy latszik a CNN is olvassa a HTKA-t :D
vagyis ullipot..

szerintuk megvan a vegleges jelentes ami szerint a szakik lotek le a gepet..

http://vs.hu/kozelet/osszes/cnn-oroszparti-szakadarok-lottek-le-a-malaj-gepet-0715

A Kreml nem volt hajlandó kommentálni a CNN értesüléseit és az Oroszország által is megkapott vizsgálóbizottsági jelentéshez sem fűztek kommentárt.
http://www.rbc.ru/rbcfreenews/55a6959a9a7947ff3e2964a1

Vitalij Csurkin orosz ENSZ diplomata kijelentette, hogy megpróbálnak megakadályozni minden kísérletet egy ENSZ ítélőbíróság felállítására.
https://twitter.com/christogrozev/status/621403164307247105
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 908
15 206
113
A ruhakérdésbe beleokoskodni nem akarok (mégis megteszem), de egy Gorka -3 -ast beszereztem én is, Q-va erősnek és ehhez képest kényelmesnek tűnik, ahogy Szaki mondta. Viszont én harci körülmények közzött MÉG nem próbáltam...
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 319
2 728
113
<blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="stendre">Lehet akkor ulippo még nem voltak az oroszok közellenségnek kikiáltva. Vagyis nem volt orosz kérdés.

Arra is emlékszem, hogy már akkor is (2008-ban volt a grúziai háború), már akkor is téma volt, hogy Ukrajna lesz a következő célpontjuk. Bejött. Bár akkor még csak elméleti spekuláció volt, most így élesben nézni sokkal visszataszítóbb. A grúziai háború sokkal visszafogottabb volt, az olimpia kezdőnapján indították és a játékok még véget sem értek, de ők már végeztek, szinte elsikkadt a hírekben és nem volt túl brutális, de ez... ez sokkal undorítóbb.</blockquote>

Ebből egy szó sem igaz.
</blockquote>

Mer nem olvastál Pistát. Pistával nem kellett egyetérteni, de olvasni kellett. Főleg a sorai között.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 320
26 481
113
Szaki01
Üdv, jó, hogy itt vagy újra! Pihend ki magad, gondolom rád fér! A csajokkal nem változott a helyzet? Mikor kell visszamenned újra harcolni? Az újoncok mennyire válnak be? Zaharcsenkóval mi a helyzet, mennyire támogatják? Pusilinnek jó lenne, ha végre megjönne az esze és Zaharcsenkóval egy irányba menne.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 336
20 778
113
THE TIMES: „KIJEV A SAJÁT FASISZTA CSAPATAIVAL KÉNYTELEN HARCOLNI”

A befolyások brit lap „vitatott nacionalista csapatnak” nevezte Jaros embereit –írja LifeNews TV-csatorna honlapja.

„Kijev a saját fasiszta csapataival kénytelen viaskodni” –ilyen fejléccel látott napvilágot július13-án a brit Times, a munkácsi konfliktust elemezve. Ugyanezen cikkben „vitatható identitású nacionalista csoportosulás” jelző is rákerült Dmitrij Jaros csapatára, akik a brit lap szerint „nyíltan képviselnek vitathatatlanul fasiszta eszméket, és neonáci propagandát terjesztenek.”

Az ukrán ügyészség bűnügyi eljárást kezdeményezett a munkácsi események kapcsán, a büntető törvénykönyv „bűnöző csoport alakítása és terrorista akció végrehajtása” cikkelye alapján

Forrás: LifeNews

http://rapidpress.info/the-times-kijev-a-sajat-fasiszta-csapataival-kenytelen-harcolni/
-----------------------------------------

A MUNKÁCSI ESEMÉNYEK MIATT JAROSTÓL MEGFOSZTHATJÁK A MENTELMI JOGOT

A Zvezda TV nyilatkozatából kiderült, hogy Ukrajna Belügyminisztériuma és parlamentje olyan dokumentumokat készít elő, amelyekkel megfosztják a mentelmi jogot Dmitrij Jarostól, a Jobb Szektor vezetőjétől. Erről Arszen Avakov belügyminiszter nyilatkozott az oldalán.

Avakov szerint a szervezet kihívást intézett az államnak és a biztonságnak. „Akármennyire is próbálkozzon Dmitrij Jaros távol tartani magát a munkácsi harcosainak tetteitől, biztosak vagyunk abban, hogy tudott a történtekről. Ukrajna Belügyminisztériuma a főügyészséggel együtt kezdeményezi a Jobb Szektor vezetőjének mentelmi jogának eltörlését, hogy elvégezzük a szükséges nyomozásokat. A dokumentumcsomagot a közel jövőben benyújtjuk a parlamentbe” – írta Avakov.

<b>Később azonban már úgy nyilatkoztak, hogy Avakov oldalát feltörték. Natalia Sztativko, a belügyminiszter segédje bejelentette, hogy az oldalt és a belügyminiszter Twitter oldalát feltörték és az ott megjelenő információ nem tükrözi a valóságot.</b> „Jelenleg azon dolgoznak, hogy kiderítsék az információ megjelenésének körülményeit – mondta Sztativko.”

Forrás: ZvezdaTV

http://rapidpress.info/a-munkacsi-esemenyek-miatt-jarostol-megfoszthatjak-a-mentelmi-jogot/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 336
20 778
113
GORLOVKÁT BOMBÁZTÁK AZ ÉJJEL, EGY NŐ MEGHALT

Gorlovka vezetése jelentette, hogy éjjeli bombázások voltak, egy ember meghalt, kettő megsérült.

„A bombázás következtében négy magánház összeomlott, egy nő meghalt, egy másiknak amputálni kellett a lábait, egy férfi is megsebesült”-mondta a városi adminisztráció munkatársa.

Az ukrán hadsereg hajnali 3 óráig bombázták a települést nagy kaliberű ágyúkkal.

„Egy súlyosan sebesült nőnek amputálni kellett a lábait, egy másik belehalt sérüléseibe. Négy házat porig romboltak a bombák, a város egy részében nincs villany” –jelentette ki Gorlovka város adminisztrációjának képviselője. „A lerombolt házak Komszomolec,Verhnaja és Kaluzsszkaja utcákban álltak” –tette hozzá a városi tanács munkatársa.

Forrás: RIA

http://rapidpress.info/gorlovkat-bombaztak-az-ejjel-egy-no-meghalt/
------------------------------------------

MH-17 BOEING KATASZTRÓFA – AZ ENSZ BT EGY VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG FELÁLLÍTÁSÁT KEZDEMÉNYEZHETI

MH-17 maláj Boeing: Az ENSZ Biztonsági Tanácsának benyújtották a független kivizsgálóbíróság felállítására vonatkozó javaslatot –írja a Lenta.ru.

<b>Kedden, július 14-én Malajzia benyújtotta az ENSZ Biztonsági Tanácsának a javaslatot</b>, amelyben követeli, hogy a 2014 július 17-én Ukrajna egén szerencsétlenül járt Boeing kivizsgálásának ügyében állítsanak fel egy kompetens, független nemzetközi vizsgálóbíróságot. Oroszország ENSZ-képviselőjének sajtótitkárja szerint a javaslat elbírálásának ideje még nem ismeret, majd hozzátette, hogy Oroszország továbbra is a javaslat ellen foglalt állást. Korábban Vitalij Csurkin, ENSZ-nagykövet jellemezte a javaslatot: „Nem a tragédia objektív kivizsgálása a cél, hanem az, hogy rendezzenek egy grandiózus show-műsort.”

A nemzetközi bíróság felállítása mellett foglalt állást Hollandia, Malajzia, Ausztrália, Belgium és Ukrajna. Ez év július 1-én a kijelölt szakértőkből álló holland bizottság befejezte a tragédia kivizsgálását, az eredményeket október első felében kívánják nyilvánosságra hozni. A szakértők véleménye szerint a gép sérülését „valamely nagy kinetikus energiájú test okozta.”

Az orosz „Almaz-Antej” konszern szakértői szerint BUK M1 típusú rakétával lőtték le a maláj gépet, amelyet Zarosenszkoje falu mellől bocsátottak útjára. A település az ukrán hadsereg fennhatósága alatt volt a tragédia idején.

Forrás: Lenta

http://rapidpress.info/mh-17-boeing-katasztrofa-az-ensz-bt-egy-vizsgalobizottsag-felallitasat-kezdemenyezheti/
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 908
15 206
113
Már megint egy szimpatikus, az ukrik ázsióját emelő cikk :

http://www.stop.hu/kulfold/egy-nap-alatt-szazszor-tamadtak-a-szakadarok/1340852/
 

srbtb

New Member
2015. július 15.
9
0
1
Már megint egy szimpatikus, az ukrik ázsióját emelő cikk :

http://www.stop.hu/kulfold/egy-nap-alatt-szazszor-tamadtak-a-szakadarok/1340852/


ezek csak kritika nelkul atveszik az ukran hirugynoksegi jelenteseket. Ha az jelenne meg, hogy jezus budha es mohamed egyutt soroztek a donyecki repter tranzit varojaban azt is lehoznak.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 908
15 206
113
LNR harckocsizók 1000. rész :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mNlGzIL-tIc
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az MH17 áldozatainak hozzátartozói beperelték Igor Girkint alias Sztrelkovot. Girkin már hivatalosan is vádlott a gép lelövésében való részvételben. A hozzátartozók 900 millió dolláros kártérítési követelést nyújtottak be a DNR akkori "védelmi minisztere" ellen.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11742865/MH-17-Russian-separatist-leader-sued-for-900-million-by-crash-victims.html
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Az MH17 áldozatainak hozzátartozói beperelték Igor Girkint alias Sztrelkovot. Girkin már hivatalosan is vádlott a gép lelövésében való részvételben. A hozzátartozók 900 millió dolláros kártérítési követelést nyújtottak be a DNR akkori "védelmi minisztere" ellen.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11742865/MH-17-Russian-separatist-leader-sued-for-900-million-by-crash-victims.html

Unokáik sem fogják látni:D:D:D:D
Uli...arról miért nem hozol le cikkeket, hogy naponta civileket bombáznak le az ukik???? Hee????? Az nem hírérték? A maláj gép halottainak sokszorosa veszett oda a civilek közül....jaaaaa....hogy a szakik magukat lövik állandóan???? tényleg ez eszembe juthatott volna...