[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Már vagy 10 éve is téma volt, hogy az USA egyre nagyobb bajban van, és ezt nagyrészt háborúkkal, pénzügyi, gazdasági, társadalmi manipulációkkal, viszályok szításával próbálja elodázni. Helyzetét és majdani összeomlásának módját többek közt Róma bukásával is párhuzamba vontuk. Úgy mint az vélhetôen viszonylag gyors, és hívei számára váratlan lesz. De nem túl valószínû hogy el tudják kerülni az összeomlást. De mivel jelenleg nagy hadipotenciállal és nem mellesleg atommal is rendelkezik, bukása vélhetôen nem lesz csendes..
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 321
26 512
113
Csodapók, ha 40-50-60 éves ócska vasakat kaptak a szakik, akkor ezek szerint mégsem ment Buk a szakikhoz. Te mondtad!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko és Nazarbajev aláírt egy ukrán-kazah közös akciótervet a 2015-2017 időszakra. A dokumentum rögzíti a két ország szándékát, hogy elmélyítsék az ukrán-kazah kapcsolatokat a politikai, gazdasági, tudományos, kulturális, és humanitárius téren.

<b>A két elnök kinyilvánította, hogy a nemzetközi joggal összhangban fontosnak tartják országaik szuverenitásának és területi egységének tiszteletben tartását. Az államfők kiadtak egy közös nyilatkozatot arról, hogy szükségesnek tartják a minszki egyezmény teljes végrehajtását az év végéig. Egyben üdvözölték az október 2. párizsi normandiai négyek találkozó eredményét.</b>

Végül az ukrán államfő meghívta a kazah elnököt Kijevbe, aki köszönettel elfogadta a meghívást.
1444378733-5057.jpg
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Halkan kérdem Ulitól, hogy mi történt a legutóbbi Putyin-Hollande-Merkel-Porosenko találkozón?
Csak azért kérdem, mert azóta Ukrajna nagyon (média)csendes, az Eurázsia Unió alapító atyja Poróval egyeztet, Jacenyuk meg sehol.
értem, hogy mire akarsz utalni, de ne aggódj, Putyin nem hülye és nem fogja maga ellen hangolni a szövetségeseit - ezt kábé egy éve ugatjuk.
Ha akarták volna, akkor első lendületből az orosz haderő Kijevig meg sem áll - gyors katonai győzelem és katasztrofális politikai vereség.
Putyin és körei ennél sokkal okosabbak.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Ulippo ha már Szíriával kapcsolatos szobában is trokodsz. Jól figyeld meg az orosz légierőt, hogy dolgozik. Abba igazad van,hogy ott az orosz katonák érdektelenek. Ukrajna kapcsán is jön a kilövési engedély oroszokat gyilkolók nácik ellen felettébb motiváltak lesznek. Csak kérdezd a grúzokat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/porosenko-megnevezte-donbaszi-valasztasok-megszervezesenek-felteteleit
"Petro Porosenko bejelentette, hogy csakis abban az esetben folyhatnak le a választások a donbászi területen, ha a régióból kivonják az orosz csapatokat.
Az elnök elmondta, hogy a parlament kész figyelembe venni a donbászi terület önkormányzati választásainak speciális helyzetét, ám ennek feltétele az idegen csapatok kivonása - írja a UNIAN Hírszolgálat a BBC Ukrajna információi alapján.
Porosenko továbbá kijelentette, hogy mintegy 1,5 millió személyt kellett kitelepíteni a régióból az orosz agresszió miatt, és ezen személyek is szavazásra jogosultak..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/kucsma-ukrajna-foderalizacioja-az-allam-felbomlasahoz-vezethet
"Ukrajna exelnöke, a háromoldalú minszki kapcsolattartó csoport tagja Harkovban tartott diákoknak beszédet, ahol elmondta, hogy Ukrajna föderalizációja az állam felbomlásához vezethet - írja a MIGnews.
Kucsma elmondta, hogy negatívan áll az orosz fél azon feltételéhez, miszerint Ukrajnához a megszállt régiók föderatív kapcsolat alapján csatlakozzanak: "Az orosz fél számára ezen javaslattal kapcsolatban ajánlom, mutassa be saját példáján, hogy valóban működőképesnek bizonyul a föderációs államforma. Véleményem szerint ugyanis az Orosz Föderáció sem szövetségi állam, hanem csupán egy merev végrehajtói hatalom.”
Az exelnök ezért elfogadhatatlan feltételnek tekinti az állam szerkezetének felbontására irányuló törekvéseket: „Ez a megoldás felbomláshoz, nem pedig az állam szerkezetének kibővítéséhez vezet. A föderatív struktúra csak azon esetben működőképes, amennyiben az közös megegyezés alapján jött létre közös ellenség visszaverése vagy gazdasági együttműködés fenntartása céljából. Ukrajna esetében megpróbálják az államra rákényszeríteni ezt a koncepciót, mely így akár az ország gazdasági és politikai destabilizálásához is vezethet.”"

http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/az-oroszok-nem-engedik-be-az-ukran-teherautokat
"Oroszország nem engedélyezi a területére való belépést az ukrán áruszállító teherautóknak az év utolsó negyedévére - közölte az ukrán infrastrukturális minisztérium pénteken. A minisztérium közleménye szerint a szükséges engedélyeket nem kapták meg az orosz hatóságoktól. Ennek értelmében az ukrán teherszállítók nem léphetnek be Oroszország területére..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/luhanszk-megyeben-hazak-70-megserult-harcok-idejen
"Nail Nurulin, az Luhanszki Népköztársaság (LNR) építési biztosa szerint a megyében található házak 70%-a sérült meg a harcok idején, de a tető még ennél is több háznál szorul pótlásra - írja a RapidPress Hírszolgálat..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1444415410
Basurin tájékoztatása szerint, többek közt BUK-ot és rohamlövegeket telepítenek Donyeck mellé az Ukránok. Grodovkánál, 31 km-re a frontvonaltól BUK-ot.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
http://hvg.hu/vilag/20151007_MN_Ezrek_dezertalnak_Ukrajnaban

Kár ugrálni, a jelenlegi Ukrajnának vége. Majd az európai nagyhatalmak rendezik a sorokat ha itt az ideje, de előtte még tovább kell rogyasztani a Kazár Gólemet, mint a világ fő szarkeverőjét.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Új humanitárius logisztikai központ nyílt Donyeck mellett Novotroitske határában. Hamarosan hasonló központok nyílnak Kurakhove és Hnutove mellett is.
Pavlo.jpg

A logisztikai központban található gyógyszertár.
Pavlo2.jpg

Bank és postafiók.
Pavlo3.jpg

És piac is.
Pavlo1.jpg

Ez a hely lesz a humanitárius segélyek elosztó központja.
MNS3.jpg

A donyecki régió után hasonló központok nyílnak majd Luhanszk mellett is.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Új humanitárius logisztikai központ nyílt Donyeck mellett Novotroitske határában. Hamarosan hasonló központok nyílnak Kurakhove és Hnutove mellett is.
Pavlo.jpg

A logisztikai központban található gyógyszertár.
Pavlo2.jpg

Bank és postafiók.
Pavlo3.jpg

És piac is.
Pavlo1.jpg

Ez a hely lesz a humanitárius segélyek elosztó központja.
MNS3.jpg

A donyecki régió után hasonló központok nyílnak majd Luhanszk mellett is.

Ez Durva....2 üres kamion, egy transit, meg egy lada:D:D:D Nagyon gáz:) És tele van segélykérő emberekkel minden:D:D:D:D Hát a saját katonáiknak romlott kaját adnak....hehe....szar propaganda f...szság:) Senki nem veszi be....ezt a hülyeséget ha a kutya megenné megdöglene tőle:D
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az LNR hétfőn elkezdi kivonni az aknavetőket és tüzérségi lövegeket is.
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2335010
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ha nektek meg nem tetszik, hogy gyógyszertárak, bankfiókok, piacok és segélyközpontok nyílnak ott, akkor így jártatok :p
 

harcosamazon

Member
2015. szeptember 1.
98
0
6
Dehogynem. Hajrá! Csak így tovább! ;) Légyszi ulippo intézkedj, hogy az uki katonák kapjanak normális kaját, mert az überhiperszuper fegyvereket nem lehet megenni. :p Ja és intézd el azt is légyszi, hogy szerencsétlen uki lakosság kapjon nyugdíjat és segélyt.