[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1526

Guest
Az többi az infoban van: aki beszél az Alexander Vilegzhanin nemzetközi jogi tanszékvezető, az esemény egy Nariskin által összehívott munkacsoporti ülés a lelőtt Boeing ügyében. Vilegzhanin pedig azt fejti ki, hogy szerinte nem azok a felelősök akik a gépet lelőtték.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Holnapután jön ki a jelentés. A Kreml úgy tűnik stratégiát vált, nem azt fogják mondani, hogy nem ők lőtték le, hanem azt, hogy ők lőtték le de nem ők a hibásak.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Szimplán azt fogják mondani, hogy nem az az ukrán kiskatona a felelős aki lelőtte, hanem az az ukrán aki parancsot kiadta és a gépet odairányította.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
AZT MONDJA AZ ULIPPO NÉNJE HOGY " BREAKING NEWS " DIKK , BESZ@ROK A NEVETÉSTŐL , AZT SEM ÉRTI HOGY MIT MONDANAK , DE MEGY A " BREAKING NEWS " GECCC ...
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Oroszország ideges mert a két nap múlva nyilvánosságra kerülő jelentésben az szerepel, hogy a maláj gépet egy BUK rakéta találta el.

http://sputniknews.com/europe/20151011/1028361955/dutch-investigators-ignore-evidence-provided-by-russia.html

Szerintük nincs rá bizonyíték, hogy BUK rakéta volt. Igaz hogy az Almaz-Antey készített egy szakvéleményt amiben az állt, hogy BUK rakéta volt, de két nap múlva önmagukat megcáfolandó lelőnek egy repülőt, hogy bebizonyítsák mégsem BUK volt.

http://www.nst.com.my/news/2015/10/russians-angered-dutch-probe
 

harcosamazon

Member
2015. szeptember 1.
98
0
6
Az ukrán katonákat nyári felszerelésben küldik a háborúba, éheznek és a szélsőségesek bomlasztása elviselhetetlenné vált!

Újabb két ukrán katona dezertált

Két újabb ukrán katona átállt a felkelők táborába, állításuk szerint a közeledő télre egyáltalán nem készítették fel őket parancsnokaik, most is a nyári ruházatot viselik, pedig a Donbásszban sok helyen már fagypont közelében van a hőmérséklet.

„Két ukrán katona jött át hozzánk ma reggel, beszámolóik szerint elkeseredett a hangulat az ukrán hadsereg soraiban, nagyon rosszul vannak ellátva étellel, itallal és téli ruházattal, állandó a marakodás közöttük és az önkéntes zászlóaljak között, akiknek jutott meleg téli ruha is. Mindezek dacára felderítésünk szerint további csapatösszevonások figyelhetőek meg az ukránoknál” – jelentette ki Eduard Baszurin, a felkelők sajtófőnöke.

Közben Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság vezetője elhalasztotta az október 18-i választásokat 2016-ra – írja a TASZSZ. Denisz Pusilin, a DNR kontakcsoportbeli képviselője szerint ez további időt ad, hogy Ukrajna és a köztársaság lépéseket tegyen a közös párbeszéd felé. A rendelet szerint a helyi választásokat 2016. március 16-ra halasztották.

Forrás: South Front Hu és karpathir.com

ulippo????
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 608
8 053
113
ulippo ezzel asok hülyeséggel lejáratod magad és az ukránokat is, így meg vagyok róla győződve hogy te az orosz hírszerzésnek dolgozol :):):)
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
A Krímre látogat a Limp Bizkit frontembere
2015. október 09., péntek 14:49 Írta: RapidPress Hírszolgálat


A Jacksonville-i (Florida) Limp Bizkit rock-banda vezetője, Fred Durst házat kíván venni a Krím félszigeten – írja a Lenta.ru

A félsziget adminisztrációja már kijelentette,hogy segíteni fog a neves rockzenésznek a megfelelő lakhely kiválasztásában, Dmitrij Polonszkij miniszterelnök-helyettes szerint elégséges szabad hely van a szép fekvésű és kellemes szubtrópusi klímájú Fekete-tengeri üdülőhelyeken.

„A törvényes keretek között természetesen segítünk, remélem, hogy talál kedvére való házat, ahol jól érezheti magát. Jalta és Jevpatoria városok vezetése is jelezte, hogy szívesen áll a külföldi vásárlók rendelkezésére” – húzta alá Akszjonov. Durst október 7-én jelezte szándékát egy hivatalos levél formájában, amelyben azt is kérte, hogy lehetőség szerint kapjon orosz állampolgárságot is. Az év felét töltené a félszigeten, a többi időt filmforgatásokra és TV-sorozatok előkészítésére szánja. Szándéka szerint barátait, más filmcsillagokat és zenészeket is agitál arra, hogy kövessék a példáját. Amerikai állampolgárságát megtartaná, mert Los-Angelesben él a fia.



Szeptember közepén Szergej Akszjonov felhívta a világ show-businessének és a sportnak csillagait, hogy vásároljanak házakat a Krímben, így egy új „Beverly-Hills” születhetne a Fekete-tenger partján. Szeptember 10-én Sami Nasseri francia színész is orosz útlevél iránt érdeklődött, ezt megelőzően Roy Jones világbajnok ökölvívó és Gerarde Depardieu filszínész is orosz állampolgárságot kapott.

Forrás: Lenta
Hát az kemény egyre több sztár megy ki !!! :))
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 782
113
A korrupció elleni háború nyerésre áll!
CQ-SlnZUYAAtj2j.jpg

Kolomojszkij, Ahmetov, Baloga, stb. ott volt?
Nem?
Akkor kamu az egész!
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Katonai segítség Amerikától
2015/10/08 - 18:18

Forrás:Kárpáthir.com

Az amerikai kongresszus jóváhagyta az Egyesült Államok 2016-os katonai költségvetését, ami 612 milliárd dolláros.

Ebből az összegből a Pentagon 300 milliós dollár értékben támogathatja Ukrajnát. A segítségnyújtás nem automatikus, annak felhasználásáról a védelmi miniszter dönthet.

A Kijevnek szánt segítség elsősorban az informatikai biztonság megerősítését és a felderítő, valamint az elhárító szolgálatok szakszerűbb, hatékonyabb működését célozza. A pénzből juthat harcászati eszközök beszerzésére is, illetve katonai kiképzések finanszírozására.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Cigi a vonaton !!!
Csempészparádé az ukrán határon: falubusz, mozdony, hajtány
2015/10/08 - 18:01

Forrás:Kárpáthir.com

Szerdán robbant a hír, hogy NAV-os autó üldözött Mátészalkánál NAV-os autót, az utóbbiban volt némi szajré és a csempészek álcázták magukat. Az ukrán határon a kreativitás határtalan, volt amikor falubusznak álcázták a cigiszállítót, de már mozdonnyal is kaptak el embereket – olvasható a szon.hu összeállításában.

Falubusszal
Két éve orgazdák Ukrajnából származó, nagy mennyiségű csempészett cigarettát szállítottak kisbuszokkal egy túristvándi családi házhoz. A NAV pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei mintegy 60 ezer doboz különféle márkájú, összesen 40 millió forint értékű illegális cigarettát foglaltak le, amikor lecsaptak az orgazdákra. Az árukészlet a ház udvarán álló két kisbusz utas- és rakteréből került elő. Az egyik buszt az Európai Unió által finanszírozott önkormányzati falubusznak álcázták…
Cipő nélkül
Szintén 2013-ban A pénzügyőrök akartak igazoltatni egy gyanús autót, aminek sötétített ablakai voltak. Alig gyanús… A jármű a pénzügyőrök jelzése ellenére továbbhajtott, így a nyomába eredtek. Nyíregyháza belterületén a sofőr egy zsákutcába hajtott, pánikba esett, majd az utca végén lévő ház udvarának kerítését kidöntve állt meg. Kiugrott az autóból és cipőjét is elhagyva a szomszédos házak kerítéseit átugorva elmenekült.
Mozdonnyal
Az eddigi legelképesztőbb jármű egy ukrán mozdony volt, amit három éve lefoglaltak egy a pénzügyőrök Záhonynál, miután csempészett cigarettát találtak rajta. A mozdonyt a hárommillió forintos jövedéki bírság kifizetése után adták vissza.
Hajtánnyal…

A mozdony után sem adták fel a csempészek kötöttpályás álmaikat, egy házilag barkácsolt hajtányra pakoltak több ezer doboz cigarettát és így, kézzel tolták át Ukrajnából a csempészárut. Nem jutottak sokáig, mert amikor átjöttek a Tisza hídon, a zsúfolásig megpakolt hajtány elakadt. A pénzügyőrök ezt követően érkeztek a helyszínre, ám ekkor már csak a magára hagyott hajtányt találták ott, amely körül szétszórva több mint 25 ezer doboz magyar adójegy nélküli Jing Ling cigaretta volt a havas földön. Nem messze egy UAZ-t is találtak elakadva, ami azért valahol művészet, mert a szocializmus csodája mindenhol elmegy.​
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
ROMÁK GYÚJTOGATÁS KÁRPÁTALJA UKRAJNA CIGANYBŰNÖZÉS BŰNÜGY
A kárpátaljai romák felgyújtották a cigánybáró birtokát
Kárpátinfo.net | 2015/10/09

Ma hajnalban négy óra körül a kárpátaljai romák felgyújtották a helyi cigánybáró, Lakatos Kálmán birtokát.



Az újságírók és a szemtanúk információi szerint a báró minden ingósága odaveszett, köztük két lakóépület és öt autó is - írja az ua-reporter.com.

A helyszínen két tűzoltóosztag és a Zakarpathaz specialistái is dolgoznak.
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
A beregszászi romák folyamatosan borsot törnek a moszkvai rendőrség orra alá
Kárpátinfo.net | 2015/10/01 - 10:46 | Módosítva: 2015/10/01

A Novini Zakarpattya információi szerint rengeteg panasz érkezik Moszkva rendőrségéhez az orosz fővárosban táborozó kárpátaljai romák miatt.


Így ismerhető fel a veseelégtelenség


Elhalaszthatják a FIFA elnökválasztását

Kijev szerinta a szakadárok fegyverhasználatot próbálnak kiprovokálni az ukrán katonákból
Kijev szerint a szakadárok fegyverhasználatot próbálnak kiprovokálni az ukrán katonákból



Vlagyimir Mikulin, a moszkvai rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a fővárosba rendszeresen érkező kárpátaljai romák által elkövetett lopások száma egyre növekszik, ám még mindig alacsony a bűncselekmények ellen irányuló óvintézkedések száma.

Mikulin elmondta, hogy a legbosszantóbbaknak a beregszászi cigánytelep lakosai bizonyultak az utóbbi időben. A szóvivő szerint a beregszászi romák korábban erdőkben laktak, ám most már megengedhetik maguknak az olcsóbb moteleket is. A fővárosi metrókon pedig folyamatosan lopnak, ezt sokszor gyerekek végzik, emellett az utasokat is zaklatják. Mikulin szerint a rendőrség korábban számtalan razziát indított a kárpátaljai romák ellen, de mindig visszatérnek Moszkvába.


HÁT A CÉZÁROK OTT IS ALAKITANAK !!! :-((
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Kárpátaljai romák katonai felszerelést loptak
Kárpátinfo.net | 2015/09/04 - 09:00 | Módosítva: 2015/09/04

A javorivszki katonai gyakorlóterepről 215 ezer dollárnak megfelelő értékű katonai felszerelést tulajdonítottak el - írja az ua-reporter.com.

A lopásról szeptember 2-án értesítette a rendőrséget a kiképzőközpont egyik tisztje. Ugyanezen a napon a rendőröknek sikerült azonosítani a tetteseket, akik kárpátaljai romák voltak.

A tettesek lemondásuk szerint a lopott felszerelést fémhulladékként szerették volna a későbbiekben értékesíteni.

A felszerelést visszaszállították a javorivszki poligonra.

Szintén egy kárpátaljai romát gyanúsítanak nemi erőszak elkövetésével, mely a rivnei katonai terület közelében történt.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>Technikai jelentés várható, amely arról szól, hogy milyen lövedékkel lőttek az MH17-esre, miért kaphatott repülési engedélyt a gép egy olyan terület felett, ahol a Moszkva által támogatott szakadárok és az ukrán kormányerők harcoltak épp, illetve hogy miért vártak a holland hatóságok napokat azzal, hogy az áldozatok rokonait tájékoztassák.</i>
http://vs.hu/kozelet/osszes/elkeszult-de-finoman-fogalmaz-a-jelentes-a-lelott-malaj-geprol-1011