Horvát haderőfejlesztési program (2024) és hadiipar

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 447
113
Nem is anyira kiváltástól van most szó, mint átszervezésrol, hizen marad nekik még 10 darab Mi-171Sh.
A most adományozot Mi-8asok egy része már ki is volt vonva a hadrendbol.

Amenyiben 1 az 1-hez kapnak Blackhawkokat, akkor abból majd lesz nekik pont 18 darab.

--
Itt megjedzendo, hogy Szlovákia is adományozot mostanában 7 helikoptert Ukrajnának (ebbol kettot rendorségtol vontál el) és amenyiben ugyan ez lenne az amerikai ajánlat, akkor itt is végul pont 18 darab Blackhawk lenne szogálatban.
Nem tudom, hogy tisztában vagy-e egy UH-60M árával... :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
Újabb két horvát UH-60M Black Hawk helikopter érkezett a zágrábi Nemzetközi Repülőtérre...

Banožić további nyolc Black Hawk helikopter beszerzését jelentette be.


f4a2ee3b7d959581de90.jpeg
359fd0feb0a645c846d3.jpeg
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Ocses

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
Kis hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer sürgős beszerzéséről döntött a horvát kormány pénteken...


Croatian Defence Minister Mario Banozic and executives of the MBDA France company signed a contract on the procurement of the French Mistral short-range air defence missile system in Zagreb on Friday after the government decided on its procurement earlier in the day.

The document was signed in compliance with the defined priority of equipping the Croatian Army with the air defence system.

In attendance at the document-signing ceremony, held in the Croatian defence ministry, was French Ambassador to Croatia Gaël Veyssière, the ministry reported.

The value of the contract is €53,850,000 with a repayment term of five years and a total liability amounting to €71,957,138 when VAT is added.

The first deliveries are expected by the beginning of 2024.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 204
113
Horvátország PATRIA AMV-ket és Spike rakétákat vásárol.
Rakétákra 11 millió EUR-ót szánnak (ebből kb. 80-100 darab rakéta jöhet ki), amik a Patria járművekre kerülnek integrálásra.
Az Patria járművekre 158 millió EUR-ót szánnak.

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 447
113
Horvátország PATRIA AMV-ket és Spike rakétákat vásárol.
Rakétákra 11 millió EUR-ót szánnak (ebből kb. 80-100 darab rakéta jöhet ki), amik a Patria járművekre kerülnek integrálásra.
Az Patria járművekre 158 millió EUR-ót szánnak.

30db különböző konfig. De szerintem megint torony nélküli főleg.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
The MSAP TC in Zadar - Keeping Alliance SOF “A Step Ahead”

Training helicopter air crews in the art of transporting special forces on operations of all kinds, day or night, in all weathers, is crucial to enhance interoperability and readiness between member states. Enabling those crews to train in one place is why the Multinational Special Aviation Programme Training Centre (MSAP TC) in Croatia was established...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 839
113
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD and Vogon