Nálunk volt az a vicc, h "mi az abszolút nem mindegy?" "Hogy raktár áll a város szélén, vagy raktáros a város élén." Nekem kisgyerekként nagyon tetszett, h rímelt, szóval of kórsz továbbadtam - csak ugye ez a tanácselnökünkről szólt, még jó, h már '89 volt. De mondjuk a tanár nem merte személyesen továbbmesélni, inkább bevitt a tanáriba, h mondjam el.
...na most képzeld el, hogy log
isztikai központban dolgozok ööö...izé...kltsgvtsi intézményben, ahol a raktárosok egy része a múltkor már általam "megénekelt" műtősfiú mindentudásban khm. tündökölnek...(Volt a Passszatos stand-upomban olyan, amit ők produkáltak)
Úgy hogy - rajtuk kívül - mindenkinek megmutattam a szervezeti egységben az idézeted.
Egyetértő és kirobbanó sikert arattál - nem véletlenül
...a hétvégén rokontalálkozó volt apósnál; sógorok, sógornők, após unokái, kissógorok*, voltunk vagy 21-en.
* Kissógor meghatározása: Az a jobb sorsra érdemes személy, aki valamelyik unokahúg már udvarlója, férje, s ezek közül bármelyik titulus családi elfogadása a teszteléseken, bekóstolgatásokon és pálinkaivászatokon való megfelelés feltétele...
Pl. többször is megtörtént; első találkozás a még csak barát szerencsétlennel, bemutatja a lyányzó, ideges, félszeg bemutatkozás, miközben fogják egymás kezét, pillantgatnak egymásra.
Mi - zordon - sógorok hűvösen fogadjuk a bemutatkozást (pedig már megpillantásra összenézve látszik, hogy bírni fogjuk, de ezt mi természetesen nem mutatjuk ki, sőt...)
Majd egyikünk jéghidegen közli:
-...látom, megfogtad a kezét...
-...iigen...
-...
ezzel elvetted a becsületét!
Feleségül kell venned, csak így teheted jóvá!
-
!?
Ezután megkínáljuk pálinkával - természetesen a bűnrossz, magozatlan, agyoncukrozott 55%-os házi vegyesből, amit valakitől kaptunk és nyilván amúgy nem issza a kutya se, s természetesen csak ő iszik ebből, azt nem látja, hogy mi közben Boldogkőváralján termett, Göncön főzetett 48-as kajszibarackot töltöttünk magunknak a - csak nyakaszegetten egyszerre kiiható kialakítású - kóstolós poharakba, s persze úgy nyeljük a minőségi nedűt, mint a vizet, ő meg köhög, prüszköl, levegő után kapkod, amit mi meglehetősen megvetően figyelünk...és persze töltünk. Újra...meg újra...
...szóval az após egyik 7 éves dédunokáját megszúrta egy darázs az ujján. Nagy bőgés, nők sürgés-forgás, férfiak megfellebezhetetlenül okosakat mondás.
Majd az apja megszólal (igazi erdélyi gyerek, nagyokat hallgatás, ritkán szólás, de akkor magvasat - amúgy ő volt az első, akit megszívattunk annak idején ezzel a kézmegfogásos, felszólításos bekóstolással):
-...
legközelebb majd csak olyan lyukba dugd az ujjad, amibe bele tudsz előtte nézni...
Nagy együtt bólogatás.
Mire én úgy fél perc múlva:
-...azért ezt majd pár év múlva beszéljétek át újra...