Humor

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 348
13 932
113
Épp akartam egy ilyen topikot nyitni:))

http://youtu.be/9VDvgL58h_Y

Az egyik nagy kedvenc.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 348
13 932
113
Van hozzá angol felirat is:)))

 

http://youtu.be/A-b2YNErwxw
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 542
55 966
113
Orosz meteor kicsit másként:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PjHeS_PzyXs
 
M

molnibalage

Guest
Ha már ennyire pörög a Hungaromém, akkor témába vágóan csináltam egyet. :)

 

6mzk4f2cghwvso20kha.jpg
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
695
1 913
93
Én kiterjeszteném a közmunkaprogramot robbanóanyag mentesítésre! Kiválogatnám a "kménymagot" , és felajánlanám, hogy ha sikerül, a kimentett fém a nyeremény! :) Igazából ha robban is nyerünk! :) Sőt!
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 527
15 130
113
Egyes hírek szerint a MH páncélosok felújítására és képesség-növelésére kiírt tenderét a magyar tulajdonú, Cipruson bejegyzett, de Dánszentmogyoróson működő Toldalét Kft. nyerte a Turul-X típussal.

 http://indafoto.hu/littlejohn/image/8486073-68b79363

 

Megkezdődött a Gripenek váltótípusának kiválasztása is. A legjobb ajánlatot az orosz-svéd-indonéz-uruguay-i konzorcium, a Hakkenrosztversingamanjorge nyerte az alábbi géppel..

http://indafoto.hu/littlejohn/image/7629967-4dc29f87

 

Helikopter-beszerzés ügyben tenderkiírás nélkül a Lakatos és Tsai Kft.-vel kötött szerződést a HM a leselejtezett rendőrautók újrahasznosított alkalmazásáról. 

http://indafoto.hu/littlejohn/image/17981829-1791dfa2
 
 • Vicces
 • Tetszik
Reactions: Árpicsek and enzo

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 578
113
"Kínai forrásból származó információk szerint Magyarország kínai helikoptereket rendszeresít. A döntés hátterében a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztése áll. Kína a fegyverexport szempontjából a térségben úttörő szerepet szán Magyarországnak és további megrendeléseket remél a környező hasonló gazdasági helyzetű országokból pl. Szerbiától. A magyar részről a döntést azzal indokolták hogy a kínaiak ajánlották a legkedvezőbb árú helikoptereket, ők vállalták a legrövidebb szállítási határidőt, 150%-os ellentételezést nyújtanak és az államközi szerződés kiszámíthatóvá teszi az üzletet. A kínai gépek természetesen teljesen NATO kompatibilisek lesznek, mert fejlesztő cégnek rendelkezésre álltak a szükséges berendezések. A gépek eredetileg a kínai gyakorló "agresszor" századok kapták volna meg, de így csak a magyar gépek leszállítása után juthatnak hozzá a gépeikhez. A kínaiak teljes támogatást nyújtanak a gépekhez az élettartamuk végéig. Az első gépek május 1-én érkeznek Magyarországra, minden szükséges kiszolgáló eszközzel együtt. Kezdetben a kínai személyzet fogja repülni és üzemeltetni a gépeket. A magyar személyzetet helyben fogják kiképezni. A NATO tiltakozása miatt a gépek bázisa nem a jelenlegi bázisokon, hanem Kunmadarason lesz. Kína vállalta a kunmadarasi reptér felújítását és a szükséges infrastruktúra kiépítését is, ennek megvalósítása ma megkezdődött. (A kínaiaknál a Húsvét hétfő nem ünnepnap, így a kínai munkások törvényesen dolgozhatnak.) A javítóbázis is kiépítése kerül, ezzel további költségeket lehet elkerülni, mert nem kell a helikoptereket nagyjavításra Kínába visszaszállítani. A miniszter nyilatkozata szerint minden véleményt figyelembe vettek a döntés meghozatalakor, így a típusok minden igényt kielégítenek. A 12 db Z-8 helikopter elegendő a MI-8/17 gépek leváltására, kiegészítésképpen pedig 2 db Z-9 és 6 db Z-9W is érkezik. Így a ciklus végére nemcsak több helikopterünk lesz, de a döntéssel hosszú távú megoldás született a helikopteres képesség fenntartására. Az EU nemtetszését fejezte ki az üzlettel kapcsolatban és reményét fejezte ki hogy a teherszállító gépek beszerzésénél EU tagként az európai ipart fogjuk támogatni."     

 

Forrás: 這一次是從4月1日起騙局,應該沒有人把它當回事!

 

“中國源,匈牙利中國直升機去到服務的信息。上的匈牙利 - 中國的經濟關係背景下的決定是,中國的武器出口的地區開創性的作用,為匈牙利和進一步的命令希望周圍的一個類似的經濟地位的國家,例如。塞爾維亞。的決定是合理的中國人提供的最經濟實惠的直升機,他們花了最短的交貨時間,一個中國的機器,當然,北約的兼容,因為開發公司是提供必要的設備。機是原來中國的實踐“侵略者”為世紀以來已經被收到,但它只有匈牙利的工廠交付後,他們可以得到他們的機器。一個中國充分支持生命的盡頭的機器。的第一個機於5月1日,以匈牙利,所有的必要的服務器工具一起。最初,中國船員將飛行和操作機器。一個匈牙利的工作人員在現場將進行的培訓。北約抗議活動,因為的機械基礎並不在目前的基礎,但Kunmadaras會。中國進行了Kunmadaras機場整修和必要的基礎設施,這是現實的,今天就開始。(的中國復活節後的星期一是不是公眾假期。)的維修設施,也將建成,額外的成本可以被避免,因為他們也沒有有直升機的大修中國提供。,部長表示,所有意見均採取考慮達成一個決定,如各種口味的類型。一個12 Z-8直升機MI- 8/17機更換來另外2所述Ž-9和6Ž-9W是未來從。,歐盟並沒有不快的業務關係和表達的希望是的貨物機械採購的,歐盟的歐洲工業界的成員去前進。“