Humor

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 389
17 916
113
Há' de most gondolj bele: olasz vagy. Eszed a piazzán a levest vagy pastát, dolce vita, erre jönnek ilyen faszságokkal, hogy
Albánia.
Ki a ráknak kell Albánia???

De viccen kívül, tele vannak a krónikák hősies olasz történetekkel. Arról nem tehettek szerencsétlenek, hogy
tökéletesen alkalmatlan fölszereléssel és felső vezetéssel küldték őket a háborúba.
Ld. Magyarország....
Mindenhol vannak hősök, de a maradék jobban szereti a spagettit meg a nőket, az életet...nyalván ezért nem hibáztatom őket :D
Mé az albánokat ellátták megfelelő felszereléssel??? :D Az Abesszínokat ??? :D Jó volt pár angol katona is ott erre verheted...a rózsaszín dzsippjeikkel...úristen rózsaszín volt az S.A.S dzsip mert az nem látszik a sivatagban :D

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 669
24 237
113
úristen rózsaszín volt az S.A.S dzsip mert az nem látszik a sivatagban :D
Bejött? Bejött :D

A kocsi kereke 9-et kilő egyezerre! Sajnos tapasztalatból tudom!
Az előzőnél valóban így esett szintén :/
Nála csak valami, nem tudom mi volt. De egy hétig 40+ láza volt, amit nem tudtunk levinni,
mindennap infúzió, UH, labor, napokig virrasztás, hogy pipettából víz menjen bele legalább, gyógyszerek stb, stb.
Aztán egyik napról a másikra, mintha elvágták volna....
De legalább 100k ft bánta :D

• Vicces
Reactions: sixtus

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 602
31 556
113
De viccen kívül, tele vannak a krónikák hősies olasz történetekkel.
Pl?
Én egy híres modernkori olasz hadvezért ismerek, de ó ne, ő is albán volt. (Basta)
A másik híres olasz meg nem más, mint:
a-kritika-hatalma-avagy-tevedesek-vigjateka_image_10064152

"Nyalj inkább a viszont-nyalizásra serény olaszoknak,
én barbár vagyok, és nem birom ezt a modort."

Jannus Pannonius

• Tetszik
Reactions: embersarkany

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 669
24 237
113
Pl?
Én egy híres modernkori olasz hadvezért ismerek, de ó ne, ő is albán volt. (Basta)
A másik híres olasz meg nem más, mint:
a-kritika-hatalma-avagy-tevedesek-vigjateka_image_10064152

"Nyalj inkább a viszont-nyalizásra serény olaszoknak,
én barbár vagyok, és nem birom ezt a modort."

Jannus Pannonius
Azért volt bőven az újabb korban is.
Csak egy pl. a keleti fronton az utolsó igazi lovasroham (sikeresen, szovjet géppuskás gyalogságra)

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 671
31 779
113
Laikustól nem várhatod el, hogy bekapja a száját, nyilván ha hozzátartozód és pont leszarod! De leikusnak csak mellkas kompresszió van! Biztos vagyok benne hogy van kisállat maszk is ezen nem gondolkoztam! Nem erre vagyok szakosodva!
Nem, felesleges a befújás, nem tudsz annyi plusz oxigént juttatni, ha rendesen csinálod a mellkas kompressziót, akkor többet érsz.

Egyébként septum nasi akkupunkturás pont, beszúrod a tűt ütközésig, kihúzod és megindul a légzés. Macskánál, kutyánál bevált, embernél még nem próbáltam.
Tűzoltóknál láttam, hogy adtak macskára maszkot és kapta az oxigént.
GB-ben amúgy van kisállat maszk is külön :)
Az füstmérgezésre van, a műtét alatti légzésmegállás vagy szívinfarktus más. Nyilván lehet intubálva is műteni, az megint más.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 602
31 556
113
Ez a baromság nekünk a 2. VH-ban ütött be, amikor valóban hogy volt olyan hogy kergették a macskát...
Lőwy Árpád írta 1897-ben, kiemeltem, de az egész vers humor topicos:

Levél Turapónak Rómába.
1897.
Magybajuszú Gyula pajtás,
Skandalum az, nem pedig más,
Hogy mióta Rómát járod,
Felejtél egy jó barátot...
S fordítasz felém alfelet,
Azt sem tudom, mi van veled?
Forgatod ott az ecsetet,
Gyakorlod bunkós pecsedet.
Képedhez keressz alakot,
Érdemdús papi valagot.
Hölgy hó-vállát, dús kebelet,
Mitől ember bút, bajt feled,
Hímes pina síma pelyhét,
S üríted a kéjek kelyhét.
Vedd elő hát a papirost,
Tiszta fehért, avagy szarost,
Írj mindenféléről sokat,
S ne feledd a baszásokat.
Írd meg, mikor ettél babot?
Basztál-e már talján papot?
Ettél macskát tejes rizsbe?
Szartál-e a Tiberisbe?
Láttad-e már a szent atyát?
Hol mosatsz inget és gatyát?
Hova jársz el vacsorára?
Drága ott a picsa ára?
Van sok lotyó, esti lepke?
Civilek is basznak seggbe?
Divat még a kecskeszakáll?
Nyög a pápa, hogyha kakál?
Hallottad angyalok karát?
Ülve szarik ott a barát?
Kályha télen jól melegít?
Törli a talján a seggit?
Vannak-e ott sörcsarnokok?
Basznak még a kanonokok?
Van ott vasút, vicinális?
Mit szarik a kardinális?
Hallottál sok talján regét?
Nyaltad már Rampolla seggét?
Van bába a Vatikánba’?
Huszárzsír a patikába’?
Érted már a talján betűt?
Fogtál-e már lapostetüt?
Mikor székelssz? este? reggel?
Testvér! Győzöd-e még seggel?
Vannak-e ott szép nagy kertek?
Apácák, kik nem tekertek?
Van-e ott sokféle klastrom?
Kankóra jóféle flastrom?
Gyón az olasz, hogyha vért ont?
Használ Revertera kotont?
Van-e ott a vizen csónak?
Kis papok, hol kamatyolnak?
Voltál már az Angyalvárba’?
Basztál macskát csizmaszárba?
Ki van ott a férj is fúrva?
Kap strimpflipénzt ott a kurva?
Nem kívánkozol még haza?
Áll-e még a Vili fasza?
Nosza Gyula vedd a tollat,
Gatyádat most le ne toljad:
S bassz nekem egy kis levelet
Zaftos legyen e felelet!...

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 671
31 779
113
OK...
Ha magánál van, akkor meg letépi közben a fél testedet.
/meg nincsen is itthon miniatürizált orvosi táskám. Mondjuk emberi méretű sem/
Ha magánál van, nem kell intubálni. Tudod, ahogy aki magánál van, azt a defivel se sütögeted. Arról volt szó, h lehet intubálva műteni. Megint nem olvasol el minden szót, vagy nem figyelsz. Megint olyanokat akarsz belemagyarázni, amit nem írtam oda, vagy hozzáképzelsz dolgokat.

Az állatorvos néni / bácsi / nénibácsi fogja megműteni, nem nálad otthon a konyhaasztalon (mert abból tényleg sütés lesz).

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 669
24 237
113
Ha magánál van, nem kell intubálni. Tudod, ahogy aki magánál van, azt a defivel se sütögeted. Arról volt szó, h lehet intubálva műteni. Megint nem olvasol el minden szót, vagy nem figyelsz. Megint olyanokat akarsz belemagyarázni, amit nem írtam oda, vagy hozzáképzelsz dolgokat.

Az állatorvos néni / bácsi / nénibácsi fogja megműteni, nem nálad otthon a konyhaasztalon (mert abból tényleg sütés lesz).
Ok, de alapból arról volt szó, hogy ER esetén, hogyan tudod reanimálni a macskát.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 669
24 237
113
Kaptál Puzsér ajahuaszkájából? Vagy most mi van?
Egyre követhetetlenebb vagy.
T.Rooseveltre írtál vmi szigeteket, aztán azt, hogy a neresek tudják, én meg nem.
Ugyan valóban fing@m sincs, hogy milyen szigetekről beszélsz, de nem is rémlik, hogy
eddigi földi pályafutásom során, akármikor is kerestem volna ezeket.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 671
31 779
113
Egyre követhetetlenebb vagy.
T.Rooseveltre írtál vmi szigeteket, aztán azt, hogy a neresek tudják, én meg nem.
Ugyan valóban fing@m sincs, hogy milyen szigetekről beszélsz, de nem is rémlik, hogy
eddigi földi pályafutásom során, akármikor is kerestem volna ezeket.
Dehogynem. És bizonygattad, hogy pedig te szereted a földrajzot, és az humán tudomány. Kár, h a Langerhns szigetek a hasnyálmirigy inzulin termelő részei. :) Akkoriban mutattad be nekünk a fizika ismereteidet is. Amikor nem akartad elhinni, hogy az alkoholfogyasztási szokásoknál 100%os alkoholt számolnak, nem azonos mennyiségnek veszik a söröcskét meg a vodkát.

Nem gond, nem kell mindenkinek mindent tudni, csak lazán lebunkóztál mindenkit, aki politikailag nem egy platformon van veled.

• Vicces
Reactions: Filter

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 669
24 237
113
Dehogynem. És bizonygattad, hogy pedig te szereted a földrajzot, és az humán tudomány. Kár, h a Langerhns szigetek a hasnyálmirigy inzulin termelő részei. :)
Mintha egy tábornok keresné a földgömbön :D
Akkoriban mutattad be nekünk a fizika ismereteidet is. Amikor nem akartad elhinni, hogy az alkoholfogyasztási szokásoknál 100%os alkoholt számolnak, nem azonos mennyiségnek veszik a söröcskét meg a vodkát.

Nem gond, nem kell mindenkinek mindent tudni, csak lazán lebunkóztál mindenkit, aki politikailag nem egy platformon van veled.
Eskü' nem rémlik ilyen :D
/de a tévedés jogát pro és kontra fenntartom/

Még jó, hogy te figyelsz .... :D