Az olasz albánoknak?Ki a ráknak kell Albánia???
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az olasz albánoknak?Ki a ráknak kell Albánia???
Milyen csodás genetikai keverék e kettő!Az olasz albánoknak?
9 élettel mondjuk könnyebb helyzetben vannak, mint mondjuk egy fülhallgatós vasúti átjáróban átsétálós,Legyen egy cica defid ( góliát elem is jó) meg mehet Tonogen 3-4 percenkent ttkg kiszamolva a dózist! Lelegeztetni se felejtsd el!![]()
A kocsi kereke 9-et kilő egyezerre! Sajnos tapasztalatból tudom!9 élettel mondjuk könnyebb helyzetben vannak, mint mondjuk egy fülhallgatós vasúti átjáróban átsétálós,
vagy sorok között 130-cal lavírozó motoros ésatöbbi.
1-et mondjuk elhasznált már, de azért így is előny.
Mindenhol vannak hősök, de a maradék jobban szereti a spagettit meg a nőket, az életet...nyalván ezért nem hibáztatom őketHá' de most gondolj bele: olasz vagy. Eszed a piazzán a levest vagy pastát, dolce vita, erre jönnek ilyen faszságokkal, hogy
Albánia.
Ki a ráknak kell Albánia???
De viccen kívül, tele vannak a krónikák hősies olasz történetekkel. Arról nem tehettek szerencsétlenek, hogy
tökéletesen alkalmatlan fölszereléssel és felső vezetéssel küldték őket a háborúba.
Ld. Magyarország....
Bejött? Bejöttúristen rózsaszín volt az S.A.S dzsip mert az nem látszik a sivatagban![]()
Az előzőnél valóban így esett szintén :/A kocsi kereke 9-et kilő egyezerre! Sajnos tapasztalatból tudom!
Pl?De viccen kívül, tele vannak a krónikák hősies olasz történetekkel.
Azért volt bőven az újabb korban is.Pl?
Én egy híres modernkori olasz hadvezért ismerek, de ó ne, ő is albán volt. (Basta)
A másik híres olasz meg nem más, mint:
![]()
"Nyalj inkább a viszont-nyalizásra serény olaszoknak,
én barbár vagyok, és nem birom ezt a modort."
Jannus Pannonius
Nem, felesleges a befújás, nem tudsz annyi plusz oxigént juttatni, ha rendesen csinálod a mellkas kompressziót, akkor többet érsz.Laikustól nem várhatod el, hogy bekapja a száját, nyilván ha hozzátartozód és pont leszarod! De leikusnak csak mellkas kompresszió van! Biztos vagyok benne hogy van kisállat maszk is ezen nem gondolkoztam! Nem erre vagyok szakosodva!
Az füstmérgezésre van, a műtét alatti légzésmegállás vagy szívinfarktus más. Nyilván lehet intubálva is műteni, az megint más.Tűzoltóknál láttam, hogy adtak macskára maszkot és kapta az oxigént.
GB-ben amúgy van kisállat maszk is külön![]()
Lőwy Árpád írta 1897-ben, kiemeltem, de az egész vers humor topicos:Ez a baromság nekünk a 2. VH-ban ütött be, amikor valóban hogy volt olyan hogy kergették a macskát...
macskát hogy intubálsz?Az füstmérgezésre van, a műtét alatti légzésmegállás vagy szívinfarktus más. Nyilván lehet intubálva is műteni, az megint más.
Őőő, melyik kőbunkó kereste a Langerhans szigeteket a Karibi térségben?Theodore a neve (Theodore Roosevelt után), ergo nem lehet kőbunkó neres
rá ne kend már a macskámra, az reggel még a szarodát is mandínerből találja csak meg, amilyen kómásŐőő, melyik kőbunkó kereste a Langerhans szigeteket a Karibi térségben?
Én úgy emlékszek, a kőbunkó neresek tudták, hogy hol vannak azok, Szőrségednek nem volt fogalma.rá ne kend már a macskámra, az reggel még a szarodát is mandínerből találja csak meg, amilyen kómás
OK...
A szarodát?Én úgy emlékszek, a kőbunkó neresek tudták, hogy hol vannak azok, Szőrségednek nem volt fogalma.
Ha magánál van, nem kell intubálni. Tudod, ahogy aki magánál van, azt a defivel se sütögeted. Arról volt szó, h lehet intubálva műteni. Megint nem olvasol el minden szót, vagy nem figyelsz. Megint olyanokat akarsz belemagyarázni, amit nem írtam oda, vagy hozzáképzelsz dolgokat.OK...
Ha magánál van, akkor meg letépi közben a fél testedet.
/meg nincsen is itthon miniatürizált orvosi táskám. Mondjuk emberi méretű sem/
Kaptál Puzsér ajahuaszkájából? Vagy most mi van?A szarodát?
Vagy most mivan?
Ok, de alapból arról volt szó, hogy ER esetén, hogyan tudod reanimálni a macskát.Ha magánál van, nem kell intubálni. Tudod, ahogy aki magánál van, azt a defivel se sütögeted. Arról volt szó, h lehet intubálva műteni. Megint nem olvasol el minden szót, vagy nem figyelsz. Megint olyanokat akarsz belemagyarázni, amit nem írtam oda, vagy hozzáképzelsz dolgokat.
Az állatorvos néni / bácsi / nénibácsi fogja megműteni, nem nálad otthon a konyhaasztalon (mert abból tényleg sütés lesz).
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..