Humor

3668662741c53aec787a4c7ea9e165fd_thumb.jpg
Selfie? :p:D:D:D

Brezsnyev a túlvilágon meglátogatja Szulejmán szultánt.

− Ide figyelj szultán, szeretnék tőled kérdezni valamit.
− Kérdezz nyudogtan Leonyid ..
− Tudod, soha nem értettem, miért nem szeretnek minket a magyarok, s ugyanakkor miért nem utálnak benneteket annyira. Holott mi csak alig négy évtizedig voltunk Magyarországon, ti pedig másfél évszázadig.
− Három alapvető hibát követettek el.
- Mi lenne az?
- Hát barátom. Először is mi nem tettük kötelezővé az iskolákban a török nyelv tanulását. Másodszor a százötven év alatt egyszer sem mondtuk, hogy ideiglenesen állomásozó török csapatok vannak Magyarországon. Harmadszor, nem nyilvánítottuk a mohácsi vészt a magyar felszabadulás ünnepévé...

A túlvilágon találkozik Hannibál, Szulejmán és Napóleon, ámulnak a XX. század haditechnikai eszközein. Majd felsóhajt Hannibál.
- Ha nekem egyetlen szovjet T-34-es tankom lett volna, nem álltam volna meg Róma kapui előtt, áttöröm, beveszem és én lettem volna legnagyobb hadvezér a világon.
- Az semmi! - kontrázik Szulejmán - Ha nekem a nándorfehérvári csata idején egyetlen szovjet helikopterem lett volna, leszedem vele az a Dugonics Tituszt a vár fokáról, meg sem állok Bécsig és nem harangoznának délben.
- Na, ja. Dörmögi Napóleon. Ha nekem olyan újságom lett volna mint a Pravda, a büdös életben meg nem tudta volna senki a világon, hogy elvesztettem a waterlooi csatát...