[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

Háborúban elesett katona után a családnak juttatás.
Igen, én is így tudom.

Azt is jól tudom, hogy nálunk is automatikusan jár valamilyen kárpótlás, juttatás az elesettek (balesetben meghaltak) családjának? Esetleg ez egyedi döntés kérdése?
Afgánban meghaltak után kapott valamit a család?

Mármint az amcsiknál?
Hát,nem mostanában néztem utána,de akkoriban egy "vállalati" biztositás volt,amit különböző formában lehetett igénybe venni
És igazábol soha nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel,csak elolvastam valamelyik 30 évvel ezelötti szakmai folyóiratban erről folyó vitát.
És ebben a polémiában nem is a pénz a lényeg.
A felelőség,az átlátható és korrekt szabályzórendszer és annak betartása,betartatása a lényeg.
Akinek a felelőség a vállát nyomja,annak értelemszerűen húzza a zsabét isaz érte járó pénz (tisztelet és megbecsülés).
De a felelőségre vonás is érje utol,ha már húzza a zsebét az érte kapott pénz.Ne lehessen kibújni alóla senkinek se.

Valami nem stimmel az üggyel mert ha teljesen pilótahiba teljes felelősséggel akkor nem kap a család semmit.

Ezért mondtam hogy esélyesen pihenőidők vagy valami nem lett betartva parancsra.
Erre mondja a rendőr a kamionsoförnek a tachográftúllépéskor-köteles vagy megtagadni minden szabályellenes parancsot,és köteles vagy megállni és pihenőzni,ha túl fáradt vagy a vezetéshez.Ha nem teszed,akkor tied a felelőség.....
Fenetudja,hogy egy rendes korrekt vizsgálat mi mindent tudna feltárni.......
Csakhát,hol az a rendes korrekt vizsgálat?

• Tetszik
Reactions: Ocses and krisss
Ezen a momdaton nagyon sok témakörben elgondolkodhatnál egyèbként.
Régen minden jobb volt.....(képzeld el öreg,reszelős hangon mondva)
Franc se ért mindenhez-még én se:)
Viszont sok dolog,mit újnak gondoltok,egyáltalán nem az.Most éppen a beszivárgó taktikát ünnepli a muszkafan brigád,mint valami orosz forradalmi újdonságot-holott az orosz azt már Sztálingrádban is használta.Meg a német is.Sőt,fejből fenetudjahirtelen melyik csatában az oszmán sereg is azzal forditotta meg a már elveszőben lévő csatát......

Az EOS (a golyo amivel jól messzire ellát a gunner/co.pil) , ugyanazt a felfüggesztés használja! Szóval vagy-vagy :/ . Így tehát az also nem volt rajta.
Hiaba ezek a legjobban felszerelt gépek a vilagon, ha akarunk barmibe be lehet kötni...
Nem találtak ki rá valami megoldást?

Helikopterpilótának meg mégkevesebb alkalmas.
De attol még a repülésirányitás utasitásait figyelmen kivűl hagyva nekirepült egy térképen jelzett függőhidnak.......
Pilótahiba.
Az a baromság,mikor hamis pátoszbol és bűnös "mundér becsülete" védésből elsikáljuk a problémákat.
Hibák vannak.Nem szőnyeg alá söpörni kell őket,hanem rideg józansággal kivzsgálni őket-és tanulni belőlük.
Különben mindig ugyan azok a hibák fognak ismétlődni újra és újra.

A kettő eset között szerintem az a különbség, hogy a siklóernyősnél az esetet kivizsgálták, megállapították a felelősöket, ekiket aztán felelősségre vontak.

A kötélpályának nekirepülő helikopternél (kötélpálya és nem függőhíd, azért nem mindegy, mert az előbbit nehezen veszed észre) tart a vizsgálat, és nincs felelős megállapítva. A nekirepülés a balesetet kiváltó közvetlen ok, de lehet, hogy nem ez az elsődleges ok a baleset bekövetkezésében. Horvátok meg a teljes információ hiányában azt mondanak amit akarnak szerintem, a helyükben én is másra mutogatnék, függetlenül attól, hogy a kivizsgálás kit hoz ki majd felelősnek. Érdemes a kivizsgálés után pálcát törni bárki felett is.

A kapott kártérítés összegénél is kérdés, hogy kitől, és milyen címen kapták? Volt életbiztosításuk az elhunytaknak külhoni szolgálatra tekintettel, Honvédségi kereten belül, de biztosítótársasággal a háttérben?

A kettő eset között szerintem az a különbség, hogy a siklóernyősnél az esetet kivizsgálták, megállapították a felelősöket, ekiket aztán felelősségre vontak.

A kötélpályának nekirepülő helikopternél (kötélpálya és nem függőhíd, azért nem mindegy, mert az előbbit nehezen veszed észre) tart a vizsgálat, és nincs felelős megállapítva. A nekirepülés a balesetet kiváltó közvetlen ok, de lehet, hogy nem ez az elsődleges ok a baleset bekövetkezésében. Horvátok meg a teljes információ hiányában azt mondanak amit akarnak szerintem, a helyükben én is másra mutogatnék, függetlenül attól, hogy a kivizsgálás kit hoz ki majd felelősnek. Érdemes a kivizsgálés után pálcát törni bárki felett is.

A kapott kártérítés összegénél is kérdés, hogy kitől, és milyen címen kapták? Volt életbiztosításuk az elhunytaknak külhoni szolgálatra tekintettel, Honvédségi kereten belül, de biztosítótársasággal a háttérben?
Mondanám válsszolok rá de az utolsó X darabot töröltèk.o_O
Szóval gondolj ide valamit.

Amúgy a horvátok mièrt vannak teljes információ hiányban?