[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

Kapjon posztumusz megrovást, lefokozást?? Már neki tök mind1.
Posztomusz előlèptetnek.

Akár posztomusz le is fokozhatnának.

Persze a dolgon nem változtat.

De ezt a 170 misit sem ők kapták. Gyerekek, feleség stb.
Nem sajnálom a családoktól. Sőt.

De mièrt az állam fizeti azèrt mert bár előírt szabájokat, azt nem tartották be emiatt törtènt a tragèdia.

Nem mert szar volt a gèp.
Nem mert rossz volt a tèrkèp. Stb.

Nem a honvèdsèg az állam sara.

De leírtam már vagy háromszor, hogy jogilag nem èrtem a helyzetet.
Hogy a másik pilóta felfüggesztettet kapott.

Lett elég bajuk és egy 40 000 mrd-os költségvetésbe meg belefér, de még a 1.700-1.800 mrd-os HM keretbe is.
Csak tárgyilagosan.

-3 ember akik több èvtizedes tapasztalat!

-172 millió kártèrítès

-1 gèpre 5 milliárdot találtam a neten.

-A pilóták kikèpzèse ami repidővel számolva gondolom megint többszázmilliós tètel.
Órankènt a net 400000-1400000Ft a h145-re.

Aprópènz.
Szarjuk le.

Nem sajnálom a családoktól. Sőt.
Ilyen helyzetben,ami egyértelmű pilótahiba (sőt,rosszabb,mert szándékos fegyelmezetlenség,oda nem figyelés,linkeskedés),a civil életben nemhogy kártéritést nem kapna a család,hanem örülhet hogy kárigényt nem kap......
Mo-on kettős megitélés van a katonák iránt.
Van egy pátosz a Hazát védő Honvéd iránt.
Ugyanakkor mindenki felelőtlen ingyenélő link társulatnak tartja a katonákat,akik nem lennének képesek megvédeni semmit.......
És pontosan az ilyen dolgok miatt.(meg az iszonyatos szervilizmus miatt)
Az egy másik kérdés,hogy a társadalom pontosan a saját tükörképét láthatja a seregben-és nem tetszik neki........

Ilyen helyzetben,ami egyértelmű pilótahiba (sőt,rosszabb,mert szándékos fegyelmezetlenség,oda nem figyelés,linkeskedés),a civil életben nemhogy kártéritést nem kapna a család,hanem örülhet hogy kárigényt nem kap......
Mo-on kettős megitélés van a katonák iránt.
Van egy pátosz a Hazát védő Honvéd iránt.
Ugyanakkor mindenki felelőtlen ingyenélő link társulatnak tartja a katonákat,akik nem lennének képesek megvédeni semmit.......
És pontosan az ilyen dolgok miatt.(meg az iszonyatos szervilizmus miatt)
Az egy másik kérdés,hogy a társadalom pontosan a saját tükörképét láthatja a seregben-és nem tetszik neki........
Attól mèg sajnálom a családokat.
Ès attól mèg nem sajnálom tőlük a pènzt.

Ès attól mèg nem èrtem mièrt a magyar állam fizeti, amikor a magyar állam nem hibázott.

Attól mèg sajnálom a családokat.
Ès attól mèg nem sajnálom tőlük a pènzt.

Ès attól mèg nem èrtem mièrt a magyar állam fizeti, amikor a magyar állam nem hibázott.
Én is sajnálom a családot.
Emberileg én se sajnálom tőlük a pénzt.
De mint adófizető állampolgár,már mást mondok.Mi az,hogy a katona linkeskedhet?Mi az,hogy a családja kap nem is kicsi kártéritést az adófizető pénzéből,a civil állampolgár meg nem?Főleg ilyen helyzetben,mikor civilben igen könnyen a család vagyona rámehet a kártéritésre.......
És pont ezért van ez.Mert az állam az adófizetők pénzét költi....
Ez normálisan úgy kéne működjön,hogy kivizsgáljuk az esetet.....Majd a rendes objektiv vizsgálat után,a munkaszerződésben előre megállapitott mértékű kártéritést fizetnek,ha az jogosan jár.És nem alkalomszerűen megállapitott összeget.
Jelen esetben a pilóta családjának nem járna semmi.A két másik katona családjának már igen.Azt ugyan nem tudjuk,hogy mennyire voltak benne a vagánykodásba,de a pilóta vezette a gépet.Hacsak az egyik katona nem volt felettese,ki parancsba adhatta,nem felelősek a pilóta döntéséért.
A jog nem azért van,hogy emberséges legyen.A jog azért van,hogy rend és átláthatóság legyen-hogy ne legyen embertelenül káoszos és igazságtalan a társadalom.
Csak sajnos nálunk a jog az elnyomás eszköze.Nem a jog urlkodik,hanem a joggal (visszaélve) uralkodnak.