Attól mèg sajnálom a családokat.
Ès attól mèg nem sajnálom tőlük a pènzt.
Ès attól mèg nem èrtem mièrt a magyar állam fizeti, amikor a magyar állam nem hibázott.
Én is sajnálom a családot.
Emberileg én se sajnálom tőlük a pénzt.
De mint adófizető állampolgár,már mást mondok.Mi az,hogy a katona linkeskedhet?Mi az,hogy a családja kap nem is kicsi kártéritést az adófizető pénzéből,a civil állampolgár meg nem?Főleg ilyen helyzetben,mikor civilben igen könnyen a család vagyona rámehet a kártéritésre.......
És pont ezért van ez.Mert az állam az adófizetők pénzét költi....
Ez normálisan úgy kéne működjön,hogy kivizsgáljuk az esetet.....Majd a rendes objektiv vizsgálat után,a munkaszerződésben előre megállapitott mértékű kártéritést fizetnek,ha az jogosan jár.És nem alkalomszerűen megállapitott összeget.
Jelen esetben a pilóta családjának nem járna semmi.A két másik katona családjának már igen.Azt ugyan nem tudjuk,hogy mennyire voltak benne a vagánykodásba,de a pilóta vezette a gépet.Hacsak az egyik katona nem volt felettese,ki parancsba adhatta,nem felelősek a pilóta döntéséért.
A jog nem azért van,hogy emberséges legyen.A jog azért van,hogy rend és átláthatóság legyen-hogy ne legyen embertelenül káoszos és igazságtalan a társadalom.
Csak sajnos nálunk a jog az elnyomás eszköze.Nem a jog urlkodik,hanem a joggal (visszaélve) uralkodnak.