Amik itt fel vannak sorolva, az nem olyan nagyon komoly tétel ám. A balistic protection system egy része be van építve, a padlóba (úgy emlékszem, hogy ez minden gépünkben benne lesz.), a pilóta ülések védelme meg pár lemez az egész. Az elektronic countermeasures system szintén be van építve. Mint ahogy a HForce előkészítés is.Na végre... egy héttel az átadás után sikerült végre kiadni az Airbus-nak egy sajtóközleményt (a múlt heti Dubai Airshow biztos fontosabb volt nekik)
https://www.airbus.com/newsroom/pre...y-takes-delivery-of-its-first-two-h145ms.html
Szó szerint ugyanazt írják, mint amit a magyar sajtó szájába is adtak:
"The H145Ms of the Hungarian fleet are equipped with a fast roping system, high-performance camera, dual cargo hook, hoist, disaster management kit, ballistic protection as well as an electronic countermeasures system to support the most demanding operational requirements. They are also fitted with the HForce weapon management system, developed by Airbus Helicopters, which allows Hungary to equip and operate their aircraft with a large set of ballistic or guided air-to-ground and air-to-air weapons."
És ezt mind külön hozták hozzá teherautón? Vagy a gépekben látható papírdobozokban volt?
(Nyilván lesz hozzá majd minden, de azért 1-2 dolgot rátehettek volna az első két gépre is, ha már ennyire mondják.)
A csörlő, meg a csigák szintén nem komoly tétel, mint ahogy a teher emelő készlet sem. Meg talán még egy bucket? A hi performance camera kérdés nekem csupán. Nem tudom, hogy mire gondolnak.
Szerintem ha mind a 4 gép megjön, vagy jövő tavasszal majd jól bemutatják a "felszerszámozott" gépeket...