[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

Ez a leg feleslegesebb fegyver amit csak el tudok ehhez a helihez képzelni...
Remélem senki nem lesz akkora marha hogy ezekkel próbálja meg harcba küldeni...
(úgy általában felesleges hozzá bármilyen csöves fegyver...)

COIN környezetben nem merném használni még az AH-64 30 mm fegyverér, nemhogy ezt...

Miért, mi a baj vele? (Laikus vagyok a témában, szóval csak kíváncsiságból kérdezem.)

Miért, mi a baj vele? (Laikus vagyok a témában, szóval csak kíváncsiságból kérdezem.)
Amikor COIN környezetben is felbukkant már kettős érzékelővel rendelkező Igla MANPAD, akkor én már gépágyúznék. Soha.
Hagyományos hadviselés keretei között már 1986-tól is kb. öngyilkosság lett volna nappal a hidegháborúban és ott is csak végszükség esetén ért volna valami. Néhány sorozat és olajra kellett volna lépni. És ott is csak éjszaka érét volna valami.

• Tetszik
Reactions: Blitz97
Amikor COIN környezetben is felbukkant már kettős érzékelővel rendelkező Igla MANPAD, akkor én már gépágyúznék. Soha.
Hagyományos hadviselés keretei között már 1986-tól is kb. öngyilkosság lett volna nappal a hidegháborúban és ott is csak végszükség esetén ért volna valami. Néhány sorozat és olajra kellett volna lépni. És ott is csak éjszaka érét volna valami.

Értem, köszönöm!

Egy német példa a HForce elemeire - érdekességkép ezzel a szöveggel (még 2018 szeptemberi cikkhez volt csatolva - lehet már volt itt linkelve):
H01+H145M mit HForce Ungarn_Heiming
H02HForce-H145M-wichtige-Elemente_Airbus-Helicopters.jpg

H01H145M-mit-HForce-Ungarn_Heiming.jpg

Egy német példa a HForce elemeire - érdekességkép ezzel a szöveggel (még 2018 szeptemberi cikkhez volt csatolva - lehet már volt itt linkelve):
H01+H145M mit HForce Ungarn_Heiming
H02HForce-H145M-wichtige-Elemente_Airbus-Helicopters.jpg

H01H145M-mit-HForce-Ungarn_Heiming.jpg

A rakétablokk felső sorába mehet a lézeres rakéta? Vagy miért vannak ott a külön kinyíló kis fedelek?

• Tetszik
Reactions: borisz
(Lehet hogy "vótmá", de nem találtam rá választ...)

Szóval miért vannak ilyen sötét színre festve? Rajtunk kívül használ még valamelyik légierő ilyen színt?

(Lehet hogy "vótmá", de nem találtam rá választ...)

Szóval miért vannak ilyen sötét színre festve? Rajtunk kívül használ még valamelyik légierő ilyen színt?

Állítólag azért mert az éjszakai bevetéseken ez szín a megfelelő. A német H145M-ek is ilyen színűek. Az oroszoknál is volt egy időszak 2012 körül, amikor minden gépet kb. ilyen színre festettek.

Állítólag azért mert az éjszakai bevetéseken ez szín a megfelelő. A német H145M-ek is ilyen színűek. Az oroszoknál is volt egy időszak 2012 körül, amikor minden gépet kb. ilyen színre festettek.
Köszi!
Úgy gondoltam, hogy éjszaka a kifejezetten élénk színeken kívül szinte bármilyen szín megfelelő, a vizuális álcázás inkább nappal szempont.
De ezek szerint ez nem így van.

Köszi!
Úgy gondoltam, hogy éjszaka a kifejezetten élénk színeken kívül szinte bármilyen szín megfelelő, a vizuális álcázás inkább nappal szempont.
De ezek szerint ez nem így van.
Nem lehet, hogy passzív éjjellátón nem mindegy a szín? Valami talán kevésbé látszik ha fekete, sötétszürke mintha világosszürke lenne.