[HUN] BTR-80, BTR-80A

Szia,

Elvileg 31.

Én 32 db.ra tippelnék. Egykori Néphadsereges gépesítet lövész zlj., 3 századból állt, századonként 10 db harcjárművel. A zlj törzsben volt a zlj pk gépe és egy másik gép a zlj töf részére. BMP-1 esetében ez volt. Gondolom BTR esetében is lehet hogy így volt. Akkor az meg szintén 32 gép, egy zlj.

Mennyi lehet ebből a
  • BTR–80 SKJ - Sebesült Kihordó Jármű (Magyarországon modernizált változat)-ból??
Remèljük minimális.

Afganisztáni topicba raktam be nemrèg videót.
Ott volt kint, de nem használtuk.

Nálunk toyotát "alakítottak" át sebesültszállítóvá.

A videóban az utolsó PRT váltás, hummert hatsó ülèseken keresztberakva a hordágyat(iszonyat kènyszermegoldás, latható mennyire szar a btr ha mègis ezt használják), ès maxxprót használt.

Tatán nem volt ilyen, lehet most már van, ha hazahozták.
Tünde utcában láttam pár darabot.

Remèljük minimális.

Afganisztáni topicba raktam be nemrèg videót.
Ott volt kint, de nem használtuk.

Nálunk toyotát "alakítottak" át sebesültszállítóvá.

A videóban az utolsó PRT váltás, hummert hatsó ülèseken keresztberakva a hordágyat(iszonyat kènyszermegoldás, latható mennyire szar a btr ha mègis ezt használják), ès maxxprót használt.

Tatán nem volt ilyen, lehet most már van, ha hazahozták.
Tünde utcában láttam pár darabot.
Asszem talán 6 db készült.

Én 32 db.ra tippelnék. Egykori Néphadsereges gépesítet lövész zlj., 3 századból állt, századonként 10 db harcjárművel. A zlj törzsben volt a zlj pk gépe és egy másik gép a zlj töf részére. BMP-1 esetében ez volt. Gondolom BTR esetében is lehet hogy így volt. Akkor az meg szintén 32 gép, egy zlj.
Akkor a 108 db-ból kb. ki is jön az a 3 zászlóalj, amit Luthero mondott.

Akkor a 108 db-ból kb. ki is jön az a 3 zászlóalj, amit Luthero mondott.

Igen, ez esetben a dandár 3 löv. zlj., 96 gép. Talán itt még az lehet érdekes, hogy a dandár felderítő szd., mivel volt felszerelve. Mert Szombathelyen, a BMP-1 felderítő változata volt az adott harcjármű erre. Feltehetően itt akkor a BTR volt ugyan erre, ebben az esetben. Hiszen a 108-ból, még maradna elvileg 12 gép.