Csak ők tudnak gyártani maguknak.A szerbek (!) is toltak fegyvert Ukrajnába, azt mégse bombázták őket a ruszkik.
Engedjük ezt el.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak ők tudnak gyártani maguknak.A szerbek (!) is toltak fegyvert Ukrajnába, azt mégse bombázták őket a ruszkik.
Teljesen irreleváns, amit írtál.Csak ők tudnak gyártani maguknak.
Engedjük ezt el.
A BTR-80A-ra szinte mindenhol ez a szám szerepel, a 25 évvel ezelőtti cikkekben, a Haditechnika írásokban, a doktori értekezésekben stb. A nagy kavarodás a BTR-80 számokban van, mert olyan már 1990 előtt is érkezett Hódmezővásárhelyre, az államadósság terhére kapott mennyiségből pedig kapott a Határőrség is (amit nem használtak, de csak a Határőrség megszűnése után kerültek át a Honvédséghez). Ezért elég nehéz megmondani hogy összesen mennyi BTR-ünk volt, mert nem lehet tudni hogy ki mit számolt vagy ne számolt bele amikor leírt egy számot.A Wikipedia 178-at ír, de nem csak ott olvastam ezt a számot, hanem valamelyik régi Regiment vagy TOP GUN újságban is.
Ha ők tévedtek, akkor én is.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy milyen motor van a Ripsaw-ban:Az Egybesült Álmok hadereje történelme(cskéje) során nem először volt kénytelen a "stescnikai-sportos-amatőröktől" vásárolni technikát/technológiát/innovációt, a többek által lesajnált civil motor-ötlet/egyebek tekintetében:
![]()
Ezt is inkább megvette a katonai-ipari DEEP STATE, mert már zavaró volt az "amatörök" tuning-motoros eredménye a lobby-túlárazós dolgaikkal szemben:
A fennti egy példa arra, hogy az újdonságok dogmatikus elutasítása nem "egészséges" szemlélet, főleg a "nem-szokásos" időkben!!!
A Cummings-motor+váltó --és az ára-- pedig szerintem csak érv lesz az kormányzati/hivatalos időhózásra, és a gyakorlatban marad a harcolósoknakbeváltszokásos válasz "Ez van, azt kell hasznáni!" majd "élesben" is, mondják természetesen a fotelből és az irodából, ahogy az szokott lenni!
"Csak" megjegyzem: A Rotax-motor is ilyen "amatőr" dolog volt, amit utána fű alatt kénytelen volt megvenni az amcsi DEEP STATE/katonai-ipari komplexum!
.
Beidezed?Türkiye and Hungary strengthen defense industry cooperation
![]()
Türkiye and Hungary strengthen defense industry cooperation - Türkiye Today
Türkiye and Hungary strengthen defense industry cooperation, forming a working group for innovation in unmanned systems, simulation and morewww.turkiyetoday.com
9:45-től beszél SzBK magyarul...
(13:30-nál érdemes jobban is figyelni.)
Türkiye and Hungary strengthen defense industry cooperation
![]()
Türkiye and Hungary strengthen defense industry cooperation, forming a working group for innovation in unmanned systems, simulation and morewww.turkiyetoday.com
Innováljuk a btr-t.Türkiye and Hungary strengthen defense industry cooperation
![]()
Innováljuk a btr-t.
Tömörebben fogalmaztam, de ugyanezt jelenti. Teszünk egy aselsan tornyot a btr-re."Amely Aselsan-nal együtt dolgozunk a hagyományos Szovjet gyártmányú eszközeink modernizálásában"
miből gondolod hogy gépágyús lesz?Valami ilyesmit kell elképzelni: https://www.aselsan.com/en/defence/product/3117/sarp-20030
Szerintem el se bírná nagyon az ilyen tornyot.Valami ilyesmit kell elképzelni: https://www.aselsan.com/en/defence/product/3117/sarp-20030
Almodozhatunk de errese lesz penz szerintem..
Túl drága lenne a BTR-re. A lángvágót kell rátenni a tetejére, amíg a melós elszívja a cigit.Szerintem el se bírná nagyon az ilyen tornyot.
inkább ez lesz https://wwwcdn.aselsan.com/api/file/SST_SARP_100_ENG.pdf
miből gondolod hogy gépágyús lesz?
Sztem rátesznek egy 50-es géppuskát az csá'!
Amit te tettél be az túl drága egy ilyen átmeneti megoldáshoz.
Akkor az eggyel kissebb tornyuk a 200/25.miből gondolod hogy gépágyús lesz?
Sztem rátesznek egy 50-es géppuskát az csá'!
Amit te tettél be az túl drága egy ilyen átmeneti megoldáshoz.
Mire, mennyiért, mikorra?Én inkább az egész járgányt cserélném...
Egy új kaliber komplett logisztikát megborítja, drágítja.Akkor az eggyel kissebb tornyuk a 200/25.
Mekkora a mostani BPPU torony tömege?
Azért gondolom, mert a 12,7*99 egy kategóriával kissebb lenne, mint a mostani 30*165.
Igaz, hogy pontosabb lenne a mostaninál, de sokkal kissebb hatásos lőtávolsággal, és ami fontosabb, kissebb átütőképességgel.
Akkor az eggyel kissebb tornyuk a 200/25.
Mekkora a mostani BPPU torony tömege?
Azért gondolom, mert a 12,7*99 egy kategóriával kissebb lenne, mint a mostani 30*165.
Igaz, hogy pontosabb lenne a mostaninál, de sokkal kissebb hatásos lőtávolsággal, és ami fontosabb, kissebb átütőképességgel.
Torony | tömeg |
BPPU | 1580 kg |
NEFER-L (2A72 30 milis) | 1000 kg |
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..