.

"Rengeteg" ERA van rajtuk! ...meg drón elleni védő("csirke")-háló! ...jaa: NEM!

Akkor mit is gyakorolnak? Az ukrajnai "Várható-Jövő"-t nézve: Kb a "meghalást"!

Annyi hatásköre/erőforrása --karbantartó állománya ??? -- nincs egy haderő-parancsnoknak, hogy ennyit saját hatáskörben elintézzen???
:( / :mad::mad::mad:

"No komment..." :(

.

• Tetszik
Reactions: enzo and Venom85
Hadházy Á. bejegyzése:
LEBUKOTT A HAZUDÓS "BÉKEPÁRTI" KORMÁNY: NEM 26, HANEM 66 (!) BTR HARCKOCSIT ADTUNK SZERBIÁNAK, GYAKORLATILAG INGYEN!
Korábban írtam arról , hogy bepereltem a Honvédelmi Minisztériumot, mert el akarták titkolni, hogy VALÓJÁBAN hány darab és milyen állapotú harckocsit és mennyiért adtunk el a Boszniát éppen felrobbantani készülő szerbeknek.
Volt ugyanis néhány "aprócska" eltérés a magyar kormány és a szerb sajtó által közölt adatokban.
A magyar kormány 2024 januári közleménye szerint :
-26 db
-felesleges harckocsit
-ADTUNK EL.
A szerb sajtó szerint viszont
-66 db (!)
-kiváló állapotú
-AJÁNDÉKBA ADOTT páncélozott járműrőlBESZÉL.
A minisztérium az adatigénylésemre először azzal tagadta meg a választ, hogy nem tud semmit az ügyről, mert nem ő adta át a gépeket, hanem valamelyik cége A bíróság nem akceptálta a csubakka védelmet és minden kérdésemre válaszadásra kötelezte a HM-et.
Nos, a szerb sajtónak volt igaza. A HM dogcsikorgatva kiadott válaszából kiderül, hogy
-VALÓBAN 66 DB
-"VÁLTOZÓ MŰSZAKI ÁLLAPOTÚ" , DE "TÖBBSÉGÉBEN FELSZERELT" (tehát használható) járművet
-935 EZER EURÓÉRT, TEHÁT GYAKORLATILAG INGYEN, AJÁNDÉKBA ADTUNK ÁT
Várok még pontosabb adatokat ezeknek a járműveknek a piaci áráról. De az általam talált dokumentumok szerint minimum tizenötször ennyi pénzt kellett volna kérnünk Vucic-tól. Ezzel szemben kis túlzással ócskavas áron -kilónként kb egy euróért- adtuk el a gépeket. Ha ezeket a számokat az újabb adatok is megerősítik, természetesen feljelentés teszek hűtlen kezelés miatt.
Elképesztő -bár nem meglepő- módon hazudott tehát a magyar kormány ebben az ügyben (is). Az, hogy szégyellte a dolgot, az jogos: hatalmas szégyen, hogy azokat a szerbeket segítjük ingyen fegyverekkel, akik éppen Boszniát próbálják szétrobbantani.
Végül nagy köszönet a Transparency International és a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda munkatársainak a perben való segítségért!

601834779_1424231689065121_3864942283009475945_n.jpg

Hadházy Á. bejegyzése:
LEBUKOTT A HAZUDÓS "BÉKEPÁRTI" KORMÁNY: NEM 26, HANEM 66 (!) BTR HARCKOCSIT ADTUNK SZERBIÁNAK, GYAKORLATILAG INGYEN!
Korábban írtam arról , hogy bepereltem a Honvédelmi Minisztériumot, mert el akarták titkolni, hogy VALÓJÁBAN hány darab és milyen állapotú harckocsit és mennyiért adtunk el a Boszniát éppen felrobbantani készülő szerbeknek.
Volt ugyanis néhány "aprócska" eltérés a magyar kormány és a szerb sajtó által közölt adatokban.
-26 db
-felesleges harckocsit
-ADTUNK EL.
-66 db (!)
-kiváló állapotú
A minisztérium az adatigénylésemre először azzal tagadta meg a választ, hogy nem tud semmit az ügyről, mert nem ő adta át a gépeket, hanem valamelyik cége A bíróság nem akceptálta a csubakka védelmet és minden kérdésemre válaszadásra kötelezte a HM-et.
Nos, a szerb sajtónak volt igaza. A HM dogcsikorgatva kiadott válaszából kiderül, hogy
-VALÓBAN 66 DB
-"VÁLTOZÓ MŰSZAKI ÁLLAPOTÚ" , DE "TÖBBSÉGÉBEN FELSZERELT" (tehát használható) járművet
Várok még pontosabb adatokat ezeknek a járműveknek a piaci áráról. De az általam talált dokumentumok szerint minimum tizenötször ennyi pénzt kellett volna kérnünk Vucic-tól. Ezzel szemben kis túlzással ócskavas áron -kilónként kb egy euróért- adtuk el a gépeket. Ha ezeket a számokat az újabb adatok is megerősítik, természetesen feljelentés teszek hűtlen kezelés miatt.
Elképesztő -bár nem meglepő- módon hazudott tehát a magyar kormány ebben az ügyben (is). Az, hogy szégyellte a dolgot, az jogos: hatalmas szégyen, hogy azokat a szerbeket segítjük ingyen fegyverekkel, akik éppen Boszniát próbálják szétrobbantani.
Végül nagy köszönet a Transparency International és a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda munkatársainak a perben való segítségért!

Azt szoktam mondani, hogy a haditechnikának az árát kell kifizetni nem az értékét. Úgy néz ki, hogy a szerbek az emberiség 6000 éves írott történelmében (de gyanúsan előtte sem fordult ilyen elő) először az értékükön vettek haditechnikát, nem az árukon.

Azt szoktam mondani, hogy a haditechnikának az árát kell kifizetni nem az értékét. Úgy néz ki, hogy a szerbek az emberiség 6000 éves írott történelmében (de gyanúsan előtte sem fordult ilyen elő) először az értékükön vettek haditechnikát, nem az árukon.
5,5 Misi per darab.
Remélem, az aksit meg az új gumit azért leszereltuk róluk átadás előtt és nem telitankolva adtuk át...
Csehek mennyiért vennek meg?

Hadházy Á. bejegyzése:
-26 db
-felesleges harckocsit
-ADTUNK EL.
-66 db (!)
-kiváló állapotú
-VALÓBAN 66 DB

Speciel èn nem vagyok egy btr fan, meg jogász sem, de ez az ár felveti a hűtlen kezelès esetèt.

Mèg akkor is ha Hadházi azt sem tudja miről ír. :D

Nekem ilyenkor mindig az a kérdésem, hogy ha ilyet a Gyurcsány kormány csinálna, akkor mi lenne erről Orbán Viktor és a Fidesz véleménye?
Ugyanazt mint most Hadházy.
De mivel baráti áron, baráti orszag kapta most szívességért, ezért nekik ez rendben.

A hűtlen kezelés meg ilyen esetekben sosem áll meg. Egy haditechnikai cuccnak sosincs ára. Az USA is ingyen passzolja le a használt cuccait, lásd most a Stryker ajánlat a lengyeleknek, csak a felújítás, karbantartás viszi el a zsét. Használtnál többet, mint újnál.

Sztem amúgy ettől a katonáknak sem állt fel a szőr a hátukon. Inkább már várnák a BTR utódot, odaadnák ők Szerbiának mindet, ha az jönne.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Ocses and tomcat1