Speciel èn nem vagyok egy btr fan, meg jogász sem, de ez az ár felveti a hűtlen kezelès esetèt.

Mèg akkor is ha Hadházi azt sem tudja miről ír. :D
Hadházi olyan amilyen, sokszor nem tudja miről ír. De legalább utána megy dolgoknak, ott ül meg egy kupac ellenzéki, a mi hazánk is feltehetően volna kérdést, de nem akarta.
A kormány meg magától is kirakatba a szerződéseket, nem esne le a műkörme a titkarnoknek tőle.
15.000euro/darab, árverésen is többet kaptak volna a mai időkben.

Az USA is ingyen passzolja le a használt cuccait, lásd most a Stryker ajánlat a lengyeleknek, csak a felújítás, karbantartás viszi el a zsét.
Ugye az elèggè megèrős szokott lenni az usának ha valamit "ingyen/1dollárèrt" ad.

Egyrèszt a felújítás, masrèszt èvtizedes viszonylatú üzlet a jarművek(legyen az Hercules/breadly/stryker/huey) fenntartása.

Szóval hosszú távon profitálnak belőle.

Ráadásul az USA nincs letolt gatyával.

• Tetszik
Reactions: endre
Ugyanazt mint most Hadházy.
De mivel baráti áron, baráti orszag kapta most szívességért, ezért nekik ez rendben.

A hűtlen kezelés meg ilyen esetekben sosem áll meg. Egy haditechnikai cuccnak sosincs ára. Az USA is ingyen passzolja le a használt cuccait, lásd most a Stryker ajánlat a lengyeleknek, csak a felújítás, karbantartás viszi el a zsét. Használtnál többet, mint újnál.

Sztem amúgy ettől a katonáknak sem állt fel a szőr a hátukon. Inkább már várnák a BTR utódot, odaadnák ők Szerbiának mindet, ha az jönne.
Szerintem nem állunk olyan jól, hogy gyakorlatilag ingyen osztogassuk a fegyvereinket. Főleg amikor a szomszédban éppen anyagcsata zajlik, és időnként a már a MadMax stílusában készült eszközökkel harcolnak. Ilyen helyzetben szerintem egy alátétet sem szabad eladni. Vagy ha eladunk valamit, akkor azt jó áron, és úgy hogy rögtön pótoljuk.

Ugyanazt mint most Hadházy.
De mivel baráti áron, baráti orszag kapta most szívességért, ezért nekik ez rendben.

A hűtlen kezelés meg ilyen esetekben sosem áll meg. Egy haditechnikai cuccnak sosincs ára. Az USA is ingyen passzolja le a használt cuccait, lásd most a Stryker ajánlat a lengyeleknek, csak a felújítás, karbantartás viszi el a zsét. Használtnál többet, mint újnál.

Sztem amúgy ettől a katonáknak sem állt fel a szőr a hátukon. Inkább már várnák a BTR utódot, odaadnák ők Szerbiának mindet, ha az jönne.
Eridjmáatudodhova.

Szerintem senki nem sírja vissza, csak ha betolják a MÉH telepre, azért kaptunk volna ennyit tán...
Hát nem az anyagi megfontolas vezette az eladást. A szerbek meg vannak anyagilag szorulva, viszont mind Koszovóban, mind Boszniában baxtatják őket okkal, ok nélkül rendesen.

Tettünk nekik egy szívességet, cserében egyszer majd kérünk vmit.

Lehet nem is soká, vmilyen gazdaságpolitikai téren látunk viszonzást.

• Tetszik
Reactions: imike and tomcat1
Hát nem az anyagi megfontolas vezette az eladást. A szerbek meg vannak anyagilag szorulva, viszont mind Koszovóban, mind Boszniában baxtatják őket okkal, ok nélkül rendesen.

Tettünk nekik egy szívességet, cserében egyszer majd kérünk vmit.

Lehet nem is soká, vmilyen gazdaságpolitikai téren látunk viszonzást.
Az, hogy fillérekért adtunk el rendszerben tartott eszközöket egy szomszéd országnak, amelyeknek még nincs meg a mennyiségi/minőségi pótlása, szerintem nem a mi pozíciónk erejét mutatja.

Az, hogy fillérekért adtunk el rendszerben tartott eszközöket egy szomszéd országnak, amelyeknek még nincs meg a mennyiségi/minőségi pótlása, szerintem nem a mi pozíciónk erejét mutatja.
Attól függ honnan nézed. Ezek a BTRek kísértek a T-72-esekt IFV híján.
Mára megjött a harckocsizászlóalj és jön mellé LYNX. Ha nem is jött 66, de 50 körül tuti van és harcértékben messze többet ér.

Persze meg is tarthattuk volna ezeket, de ha így nézed ennek a 66nak megvan a pótlása.
Itt igazából az a kérdés, @krisss miért dühös. Csak tippelek, de valszeg nem ezt a 66ot siratja, hanem BTR csere/fejlesztési programját.

De azt meg még nyilvánosan nem tudjuk mi. Lehet ne is akarjuk tudni???

Mára megjött a harckocsizászlóalj és jön mellé LYNX. Ha nem is jött 66, de 50 körül tuti van és harcértékben messze többet ér.

Persze meg is tarthattuk volna ezeket, de ha így nézed ennek a 66nak megvan a pótlása.
Itt igazából az a kérdés, @krisss miért dühös. Csak tippelek, de valszeg nem ezt a 66ot siratja, hanem BTR csere/fejlesztési programját.

Biztos megint valami Hitron szerű marhaság.

Ne beszélj marhaságokat.

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre
Hirtelen hogy visszasírják a BTR-t hogy a pszichobohóc rá repült a témára. :D
A Probléma az, hogy 2-3 éven belül nincs mèg elkezdve sem a pótlása és még azt se látni hivatalosan hogy mi lesz helyette ( már ha egyáltalán) a maradék meg olyan gatya állapotban van hogy az valami elmondhatatlan és nagyon könnyen megtörténhet így hogy lövész zászlóaljak fognak teherautó platón utazni mivel a meglévő btr-ek karbantartására már nem akarnak forrást adni és akkor ilyen módon meg kialmolunk a seggünk alól és a tartalékosok ellátásáról ahol még számoltak btr-el már ne is beszéljünk..
Ez így újfent kurvára el van baszva...