@krisss @Giskard @dudi @Negan gondoljatok bele, hogy mink lehetne, ha megvalósítják egy részét annak amit időben mondtam, számokkal eleg jól alátámasztva.

BTR teherautósítás, egyedülálló logisztikai flotta lehetne.
BTR kísérőjármű mellé, légvédelmi és mindenes szereppel.
Marder, akkor még roncstelepről, belőle APC/IFC és Med tank.
Modernizált Leopard 2A5+ APS-sel, ami azt tudná mint amit ha valaha elkészül, a Panther evo tudni fog.
T72D20 frontvonali rombolójárműnek. :p
Konténerizált vezetőpontról vezérelt rc páncéltörő ágyúk.
SPIKE hordozásra átállítani szintén roncstelepi Jaguar 1A5-öket osztrákiából, akkor még meglehettek.
AMX-10RC komplett felvásárlása, egy rész meghagyása, java része átalakítása.
...

MInd gazdaságos lett volna, mindről tudni lehetett hogy érhető el, mind minket erősíthetne és gyengíthetné a potenciális ellenségeinket is.

Ehelyett a semmi plusz van, Boboék ellopták az időt is, eladták az ipart is és leállt minden, de legalább hülye alakulatnevek lettek.
BTR-ből barmilyen logisztikai jármű az butaság. Teherautó, ennél jobb mincs.

BTR-ből barmilyen logisztikai jármű az butaság. Teherautó, ennél jobb mincs.
Denel_concept_of_Africa_Truck_based_on_RG31_MRAP_in_live_demonstration_925_001.jpg

Manapság kb igy kéne kinéznie egy hadműveleti területre bemerészkedő teherautónak......
Multkor volt szó a logisztikai Skoriorol.Most feladott a net pár képet róla
DkyP_stXsAA4cGH.jpg
764575_original.jpg
763905_original.jpg

Ez már képes lett volna egy gépesitett szakaszt 2 hétig ellátni.
Nekünk nem kell ilyen,de egy harctéti logisztikai páncélos már elkélne.Olyasmi,mint a Piranha Log.
3025_9-auto_downl.jpg

Denel_concept_of_Africa_Truck_based_on_RG31_MRAP_in_live_demonstration_925_001.jpg

Manapság kb igy kéne kinéznie egy hadműveleti területre bemerészkedő teherautónak......
Multkor volt szó a logisztikai Skoriorol.Most feladott a net pár képet róla
DkyP_stXsAA4cGH.jpg
764575_original.jpg
763905_original.jpg

Ez már képes lett volna egy gépesitett szakaszt 2 hétig ellátni.
Nekünk nem kell ilyen,de egy harctéti logisztikai páncélos már elkélne.Olyasmi,mint a Piranha Log.
3025_9-auto_downl.jpg
Nem érted a koncepciót. Ezekkel hidakhoz vagy kötve és RCWS vagy más harcászati modult se tudsz a rakomány helyére tenni. A BTR-nél meg lehetne.

• Tetszik
Reactions: endre
Nem érted a koncepciót. Ezekkel hidakhoz vagy kötve és RCWS vagy más harcászati modult se tudsz a rakomány helyére tenni. A BTR-nél meg lehetne.
Speciel a LAV-L úszóképes....És a fülkére meg kell is tenni egy önvédelemre (beleértve a dronok ellenit is) képes RCWSt.
HIFV meg mindenképpen hidakhoz van kötve.

Már hogy a toszba ne lenne amikor használt BTR-80 alvázakból csinálták amiket eladott az állam. Csak le van vágva.
Akkor erről (is) lemaradtam.
Ugyanis volt (van?) gyári új polgári ponyvás teherszállitó és busz változata is,ami viszont páncélozatlan.
921aa5497b4740e5ad892974e94d3a2f.jpg

Ennek nincs páncélzata,sima acéllemez.
eksportnye-vezdehody-na-baze-btr-80-otpravilis-v-dalnee-zarubezhe-pq90c0si-1603199522.t.jpg

És ez se páncélkasznis,sima lemez.Igy van 5 tonna hasznos terhelése.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses
Már hogy a toszba ne lenne amikor használt BTR-80 alvázakból csinálták amiket eladott az állam. Csak le van vágva.
Hát a szèlvèdők oldalt is vannak a sofőrnèk.

Elöl is szerintem nagyobbak.

Lehajtható pancèl biztos nincs rajtuk.

Szerk.: negan megelőzött, de èn is ezekre gondoltam amit berakott.

Akkor erről (is) lemaradtam.
Ugyanis volt (van?) gyári új polgári ponyvás teherszállitó és busz változata is,ami viszont páncélozatlan.
921aa5497b4740e5ad892974e94d3a2f.jpg

Ennek nincs páncélzata,sima acéllemez.
eksportnye-vezdehody-na-baze-btr-80-otpravilis-v-dalnee-zarubezhe-pq90c0si-1603199522.t.jpg

És ez se páncélkasznis,sima lemez.Igy van 5 tonna hasznos terhelése.
Az alsó én úgy tudom 80-asokból van átalakítva.

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre
Az alsó én úgy tudom 80-asokból van átalakítva.
A tervek vannak átalakitva,és sima acéllemezből legyártva.Igy könnyebb lehet,hogy legyen hasznos terhelése is.
Nem tudok róla,hogy rendes páncélkasznis változat készült volna.De attol még készülhetett ilyen átépités.

Cummins motor és meg egységesítve is lenne a Gidran al.
Cummins motor ugyan könnyedén elvinné-de az egy S6 motor,BTRbe meg KAMAZ V8 van.Az egész motorteret,hajtásláncot újra kéne tervezni,épiteni.Bömbi M6 ugyan úgy van kialakitva,hogy lehessen cserélgetni benne a motorokat,de csak soros,6 hengeres motorokat.V6 már nem megy bele,ahoz újra kéne tervezni a motorteret.
És ha már Bömbi....Liszenszgyártott Kaylani M4 gyári újonnan,felszerelés nélkül 60K dollár.Igen,hatvanezer dollár (5millió rupia).Ez persze az üres gép árra,rádió,BMS,fegyverzet az pluszba fáj.(egyébként abban is Cummins motor van,az egyetlen import részegység benne.Minden más helyi gyártás.Valamiért a motor maradt a Cummins,nem cserélték helyire-talán mert a Cummins motorok igencsak jók)
Mennyibe kerülne a BTR átépités?
Van egyébként egy rakat BTR korszerűsités,átépités.Kubaiak még kerekes "tankot" is csináltak BTR60bol.
1620041214930-png.19874
images

Tök vagányul néznek ki.
És alkottak még ZU57est is belőle,meg BMP-1 tornyosat.
images
q-HC9Q4q.jpg

Cummins motor ugyan könnyedén elvinné-de az egy S6 motor,BTRbe meg KAMAZ V8 van.Az egész motorteret,hajtásláncot újra kéne tervezni,épiteni.Bömbi M6 ugyan úgy van kialakitva,hogy lehessen cserélgetni benne a motorokat,de csak soros,6 hengeres motorokat.V6 már nem megy bele,ahoz újra kéne tervezni a motorteret.
És ha már Bömbi....Liszenszgyártott Kaylani M4 gyári újonnan,felszerelés nélkül 60K dollár.Igen,hatvanezer dollár (5millió rupia).Ez persze az üres gép árra,rádió,BMS,fegyverzet az pluszba fáj.(egyébként abban is Cummins motor van,az egyetlen import részegység benne.Minden más helyi gyártás.Valamiért a motor maradt a Cummins,nem cserélték helyire-talán mert a Cummins motorok igencsak jók)
Mennyibe kerülne a BTR átépités?
Van egyébként egy rakat BTR korszerűsités,átépités.Kubaiak még kerekes "tankot" is csináltak BTR60bol.
1620041214930-png.19874
images

Tök vagányul néznek ki.
És alkottak még ZU57est is belőle,meg BMP-1 tornyosat.
images
q-HC9Q4q.jpg
Ezt múltkor már Kriss leírta, 500 000 alatt kell maradnia. Csere lenne a motor a váltó esetleg a vízi képesség jet meghajtásra, a torony ami több tonna sulysporolas lenne. Akkor belül is nagyobb teret lehetne kialakítani. A törökök pedig meg is tudnak csinálni.

• Tetszik
Reactions: Pogány