[HUN] Egyéb felszerelések és eszközök, élelmezés

Azért szomorú, hogy a lesajnált svédektől kell ezt is venni. A magyar ipar még egy ilyet sem tud megfelelő mennyiségben, minőségben, áron kiizzadni magából? Ráadásul olcsóbb is a svédektől...

Amúgy nem futott össze a nyál a szájamban tőle, meg nekem az a bajom az összes ilyennel, hogy cukorral tele vannak, és zsír valamint minőségibb cukrok, keményítők nincsenek benne általában elegendő mennyiségben. Zsír kapcsán pl. a májkrémet emítette is a szerző, hogy passzolna a kekszhez talán. Érdekelne a keksz amit lehúzott, van pár svéd kétszersült/keksz amit nagyon szeretek, de nem az itthoni tömegek szája íze szerintiek, érdekelne, hogy ez azokhoz hogy viszonyul.

• Vicces
Reactions: megazez
"A modern hadseregek működésének egyik legfontosabb pillére a logisztika, ezen belül is kiemelt szerepet kap a katonák napi ellátása olyan élelmiszerekkel, amelyek nemcsak táplálóak és energiadúsak, de könnyen szállíthatók és egyszerűen elkészíthetők. Ezen szempontok mentén döntött úgy a Magyar Honvédség is, hogy bevezeti a svéd fejlesztésű 24hmeal csomagot, melyet 2023 közepe óta használnak a gyakorlatok és terepi kiképzések során.

A 24hmeal rendszer kiskereskedelmi és nagykereskedelmi forgalomban is kapható. Lényege, hogy egyetlen csomag formájában biztosítson egy teljes napi energia- és tápanyagbevitelt, mintegy 3600–3800 kalória értékben, ízletes, előre elkészített ételek és praktikus kiegészítők formájában."

Volt szerencsém már jó pár ország MRE csomagjához! Amerikai angol magyar francia...

Pár észre vétel az említett országok MRE csomagjairól:

1: Amerikai: 3 db csomag/nap! Változatosak jól átgondolt! A chillis cheddar sajtkrém hihetetlenül jó! A fahéjas rágó és a borsmenta cukorka nagyon amerikai! A szárított marhahúsuk eszméletlen! A főételeik elkészítése a melegítővel jó csak nem éppen átgondolt hogy a saját vízkészletedet használd erre! Pl sivatagban vizet pazarolni erre... Sok féléhez volt szerencsém... Jó de lehetne praktikusabb is...

2: Angol: szegény angol katonák...

3: Magyar: A Barna Halál! Az angol katonák örülnének neki ha ilyen szintű MRE csomagjuk lenne mint a miénk! Pedig mi tőlük szereztük be a Főételt! Csomag tartalma tökéletesen jó arra hogy éhen ne halljunk de változatos szókinccsel káromkodjunk miatta! Főleg a kávé miatt...pedig az angol csomagban lévő kávéért büntetni kellene már csak a mennyiség miatt is! Mazsola és a szőlőcukor nagyon jó hogy bele került! Mini cukor feltalálóját a holdig kellene kergetni... Viszont az egyik legpraktikusabb csomag! Még az amerikainál is! És miért? Két féle étel melegítési lehetőség! Előre csomagolt a csomagban lévő vízzel vagy ezbit kockával ami úgyszintén van a csomagban amivel a konzervet lehet melegíteni... Ezért szoktam mondani hogy a magyar Barna Halál bármennyire is szar az egyik legpraktikusabb MRE!

4: Francia: A legjobb amit eddig kostóltam! A kekszük fenomenális... A csokissütijükkel vallatni lehetne de meg melegítve még azt is bevallod amit az ükunokád se fog megtenni! A főkajái... Szeretem a halat de ez már túlzás amit ők esznek... (sanda gyanúm egyszer sztem csigásat is ettem... Lassan csúszott le a torkomon...) energia szeleteik nagyon nagyon jók! A kávé iható hatása érezhető! Tea finom! Eü csomagja jól kigondolt! Ezbit kockája használható (6db 2főre 3 napra elég volt) Viszont az amit evőeszköznek adnak... Amikor először megláttam azt hittem hogy véletlenül került be a csomagba és egy játékból került bele! De nem... A miénkbe nincs evőeszköz de helyette olyan kanálgéppel rendelkezünk amikért az amcsi katonák az optikáikat cserélték el.... Számomra a francia MRE a legjobb mennyiség minőség de a magyar a legpraktikusabb!

Kíváncsi vagyok erre a svéd csomagra... Elolvasva a leírást róla elég szegényesnek tűnik számomra...

Ui: az orosz mre tényleg fosat?

FB-IMG-1757849479315.jpg

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Venom85
Egy gulyáságyút ilyenkor miért nem visznek ki?

Ez pl. lehetne egy fejlesztési irány.
Kint van, csak amikor olyan a harcfeladat, hogy nincs műveleti szünet akkor nincs meleg kaja. (általában 2-3 nap az ilyen lehet utána vissza a táborba és van rendes meleg kaja)
Vagy MRE (amit sajnál a cég mert drága) vagy gyakrabban egy ilyen zacsi.

Amúgy a hideg csomag is nagyon sokat javult az elmúlt tíz évben. (a hátron való parasztgyalázat kellett ehhez is)
Addig valami olyan beszállítótól jött a felvágott meg a szalámi, hogy elég gyakran volt már megbüdösödve meg gyakori volt a hasmenés....
Az utóbbi időben azért ehető. (mondjuk nagyon sok benne a felesleges kenyér)

Kint van, csak amikor olyan a harcfeladat, hogy nincs műveleti szünet akkor nincs meleg kaja. (általában 2-3 nap az ilyen lehet utána vissza a táborba és van rendes meleg kaja)
Vagy MRE (amit sajnál a cég mert drága) vagy gyakrabban egy ilyen zacsi.

Valami köztes megoldás ha már a tábori konyha fix? Kivinni nem lehet..? Hangulatos lenne. Mondjátok azt, hogy ez egy huszár. :D

gert1.jpeg

• Vicces
Reactions: borisz