Vagy NMS. De sztem majd paralell fut mind a 3.ezzel kb 4 év alatt legyártják a 400-450-es mennyiséget aztán átálnak vajon a 8x8-ra ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vagy NMS. De sztem majd paralell fut mind a 3.ezzel kb 4 év alatt legyártják a 400-450-es mennyiséget aztán átálnak vajon a 8x8-ra ?
Örülnék, ha megtanulnánk ezt a hegesztősdit rendesen.. Elférne itthon is néhány Ozymandias.Ha tippelnem kell (bár ezt már korábban is leírtam így), akkor a hegesztett önhordó acél kocsiszekrény úgy fog megérkezni a törököktől. A Nurol kimondottan erre a hegesztős melóra ment rá komoly kapacitás fejlesztéssel.
Mi meg szereljük bele a hajtást, futóművet, elektronikát.
Talán 15 nap múlva megpróbálhatom,...akkor kiderül lesz-e neki gatyája (is)...,de ez csak rajtatok múlik.Visszarangatnad @krisss -t is?
Hát már nem birom nézni, hogy milyen felületesen olvastok:
"Közölte (Maróth G.-saját megj.): Kaposváron, az ipari park egyik már meglévő üzemcsarnokában kezdődik meg az első negyven jármű védelmi integrációja, azaz felszerelése harcászati, rádiótechnikai, elektronikai eszközökkel, érzékelőkkel. Hozzáfűzte: a járművek fő elemeit is a somogyi megyeszékhelyen gyártják majd, és teljes összeszerelésük is helyben történhet meg a későbbiekben."
...majd:
"Maróth Gáspár tavaly tavasszal jelentette be, hogy ősszel kezdődik a Rheinmetall Hungary Zrt. hadiipari gyárának építése Kaposváron és így a tervek szerint évente legalább száz katonai jármű készülhet el a somogyi megyeszékhelyen. Tavaly májusban pedig Szita Károly polgármester jelentette be, hogy tudományos és innovációs park építését tervezi a kaposvári önkormányzat és az Óbudai Egyetem a somogyi megyeszékhelyen. Az akkori tájékoztatás szerint a fejlesztés részeként hat hektáros területen négy csarnokot építenek és rendeznek be a város keleti ipari parkjában 15 milliárd forintból, kormányzati támogatással."
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/03/johetnek-a-gidran-harcjarmuvek-kaposvarra
Hol látod, hogy én valamit is összekevertem volna?Oké, de a két projektet ne keverd össze!
Nem tudok sajnos konkrét választ adni erre a kérdésre, mert én úgy emlékszem, mintha 2019 végén is lett volna valami átadó, de lehet az csak a beharangozó volt. Azt tudom, hogy mikor elkészült az egyik gyárcsarnok amit a mentőautókkal fotóztak, oda konkrétan oda kellett vinni a járműveket, hogy legyen fotóanyag (mert azok nyilván nem ott készültek). Ezek az átadók mindig ilyenek, nálunk a megyében amikor megérkezett az első VW Crafter (még az első Skorpiós) azt 3 mentőállomáson adták át újként, utána a többinél már nem lehetett rajta a rendszám, mert volt aki kiszúrta, hogy új mentőt adtak át 3x.. ugyanazzal a rendszámmal. Jelenleg a belügyi szerveket (omsz is idesorolandó ebből a szempontból) kirakatnak használják, mutogatni kell, hogy mennyire jó. Ebbe a cégbe tolják az állami lóvét erősen.. ez az ahova a hivatásos tűzoltóság felszerelését járműveit vinni kell, tudok olyanról, hogy légzőkészülék karbantartást 250.000-ért számláztak, ami abból állt, hogy átvették ellenőrizték és hello. Ha valami javítani kellet már küldték tovább és legalább 2x annyiért számlázták (már a külsős cég ára nem is szerepel a számlájuk emlékeim szerint, mert régen ez látható volt). Működhetett is volna rendesen, mert annó mikor elkezdtek a Rába után újabb autókat a vízszállító meg az Iveco fejleszteni, akkor a gárdában volt 1 járműmérnök, aki nem kevés tüzet látott mint vonulós.. na ő neki voltak ötletei amivel tényleg jó lehetett volna és még esélyes lett volna a külföldi megrendelés.. de legalább az itteni állománynak nem csináltak volna akadályt.. de persze valami jobban tudó főnök, aki talán 90'ben ha látott tüzet, mikor felszerelt, lesöpörte a dolgokat, mert nem lehet.. meg felesleges, hisz ő az irodában jobban tudja. Ugyan ez a cég volt olyan, hogy a Rábák gyártását félbehagyta mert volt valami kerítésgyártás ami jobban fizetett és azt a melót bevették és utána folytatták a Rábákat (pletyka, de nem kis beosztásban lévő ismerősöm mesélte, aki szintén rendelt volna tőlük csak inkább azt mondta, hogy hagyjuk..). Szintén mentőt kellett gyártani, beolvasztották a Profile-t ami a normáls (és nem a rövid) Mercikkel egyébként nagyon jó volt, tényleg európai színvonal ha még 2.5 motorral lettek volna szerelve.. na az a cég utánkövetést csinált és módosította a betegteret, hogy jó legyen, abszolút partnerek és profik (persze ott is voltak hibák, de nem ekkorák). Majd miután bekellett kebelezni a Profile-t (már a logo sincs fent, de a Merciket ők csinálják vagy az ő licenszük alapján), megérkeztek az új Crafterek, amik nagyon szépek és elvileg jó újdonság került bele.. (én úgy tudom, hogy a Profile csinálja a belterét meg a fényt a Heros kérésére és tervezése alapján - bár a tervezésben nem vagyok biztos-), sikerült egy használhatatlan betegszállítót összerakni. Aminek a motorjában erő nincs, sokat fogyaszt, cserébe a betegtérben nem lehet rendesen felszerelést tárolni, mert a tárolók 3-at kivéve botrányosak, mind minőségben, mind kialakításban.. konkrétan ha magas szintű ellátás kell, akkor arra alkalmatlan az autó a kresz szerint, mert nincs hely az eszközöket rögzíteni.. ha elkell látni a beteget akkor a rámpát le kell nyitni és kivenni a hordszéket, hogy kb a beteg mellett térdelve (néha véletlen beletérdelve, rúgva) kellemes érzésként tudd ellátni a beteget, de legalább nem esik kézre semmi. Ugyanitt megcsinálták a duplafülkés vízszállítót ami nem 10köbös hanem asszem 7.. olyanra raktak dupla fülkét amin alapvetően 1 ember vonul.. olyan helyre ami általában szűk, belógnak az ágak meg minden más.. na sikerült a majdnem 4 méteres gépet odarakni. Sikerült üzemanyagszállító és töltő járműnek extra magas VW T6-ot csinálni, a 600L üzemanyaghoz (ami azért annyi, mert így még nem ADR..) , érdőtüzesnek meg sikerült VW Amarokot csinálni kéziszerszámokkal és kb magasnyomású autómosóval.. Sikerült a Komondort is 2 fajta felépítménnyel legyártani, amit az alapjármű önmaga nem tud cserélni, kell hozzá egy tűzoltódaru (vicces volt amikor visszakellett menni a 2. felépítményért, miután hazavitték az elsőt), sőt van hozzá az elejére hómaró is.. Egyébként Badass cuccnak tűnik, de értelme nem sok van, mert nem azonnal riasztható és azthiszem csak a daruval párhuzamba... mondjuk a lőszergyártás miatt értelmet kaphat, ha az OKF feladata lesz biztosítani az ottani tűzvédelmi és műszaki mentési feladatokat, egyébként sok nincs, mert ember sincs rá kb.. a görög tüzek esetén felmert és kijött, hogy levinni a járművet csak a gumik miatt több millió lenne, mert mire oda leér nem tudom már mennyit koptatna el. (Mondjuk a görögnek felajánlott járművek és mennyisége is nevetséges volt, ezért nem kérték..). No meg a szervíz időtartamokról és milyenségről... én nem láttam még olyan szervízt aki erősen megrepedt kardántengellyel kiadja az autót, hogy nincs baja.. meg sz*r fékkel és azt mondja, hogy a II.kerben ne menjetek vele úgy mint az őrült... erre nem mondom mi volt a csoport válasza a laktanyában..Ha jól látom, ez ugyanaz a csarnok, ahol korábban már buszokat, mentőket, tűzoltókat is építettek/szereltek össze. A Gidránon pedig használati nyomokat látok, valószínűleg az első 10 db egyike. Akkor itt most tulajdonképpen csak a bejárat mellé kiakasztott "Gidrán 4x4" felirat volt az új dolog?
Maróth Gáspár tavaly, azaz 2021 tavaszán jelentette be, hogy 2021 őszén kezdődik a Rheinmetall Hungary Zrt. hadiipari gyárának építése Kaposváron. Ezért emlegettem ősz óta, hogy hol van már az az alapkőletétel. Na ez még mindig nem tart sehol, mert a kaposvári északi ipari park még kialakítás alatt van. De lesz, csak késés van.
igen ez a tesztjármű azért van rajta az a kamera még mielött valaki megszólja. (ez a +1 amiről a napokba vólt is szó.)
De az RM Hungary leendő gyárának eddig úgy tűnik, hogy nem sok köze lesz a Heros mostani dolgához.
Ha engem kérdeztek, a legvégén majd az egész gyártási folyamatból kb. az a szegmens marad meg a Heros-nál, mint amit most csinálnak. Felteszik az összerakott RM/RM Hungary termékre az emlitett kiegészitőket a végén és csá. Talán igy szerencsék lesz velük, hogy csak ezt csinálják a projektben...remélem nagyon a körmükre lesz nézve, vagy normális vezetést kapnak. Nekem eddig úgy tűnik, hogy legalább a haderő reformra a kormány odafigyel.
Nálam se.Akkor csak nálam nem jelenik meg a kép?
Lehetséges, hogy van koncepció, csak nem kötik az orrodra? Erre nem gondoltál, mi???????Max könnyű felderitő alakulatoknak való.
Fene tudja már,mi a fenét akarnak.Nincs egy koncepció lerakva sehova.Egyre inkább ad hoc "programnak" tűnik az egész.
A koncepciót katonai oldalrol látom.A megvalósulását a koncepciónak viszont nem.Lehetséges, hogy van koncepció, csak nem kötik az orrodra? Erre nem gondoltál, mi?
Szerintem a kettő közül ez az egyik terület, ahol a kormány(zat) kifejezetten jól (és nem le) vizsgázott. Valószínűnek tartom, hogy a beszerzéseket (pl. mennyi Gidrán legyen) nem Mészáros vagy a góré határozza meg. Ne nézzük már őket teljesen hülyének!A koncepciót katonai oldalrol látom.A megvalósulását a koncepciónak viszont nem.
És ez a különbség egy demokratikus jogálam és egy vajdaság között.Hogy az elöbbiben elszámolnak az adófizetőnek a pénzével.Mire mennyit,és miért arra.
Szerintem meg amit nem akarsz, azt egyszerűen nem vagy hajlandó meglátni.A koncepciót katonai oldalrol látom.A megvalósulását a koncepciónak viszont nem.
Nálam se.
Akkor csak nálam nem jelenik meg a kép?
Én látom az előzőt is.
Most látjátok ?
Ha a véleményem kérded,szerintem konkrét dolgokat nem határoz meg a politikai hatalom,csak irányokat,ami behatárolja a koncepció megvalósulását.Kb igy-Nem érdekel,mit,de venni kell valamit a szultántol,dobni kell egy csontot Putyinnak,és jó zsiros üzletet a németeknek.....A beszerzési irányokat és aktualitásokat szabja meg a politika (most kifejezetten a regnáló politika érdeke szerinti meghatározásra gondolok,ami a Haza érdeke elé helyeződik),és ezzel összezavarja a katonai koncepciót.Szerintem a kettő közül ez az egyik terület, ahol a kormány(zat) kifejezetten jól (és nem le) vizsgázott. Valószínűnek tartom, hogy a beszerzéseket (pl. mennyi Gidrán legyen) nem Mészáros vagy a góré határozza meg. Ne nézzük már őket teljesen hülyének!