Igen akkor legyen úgy, köszönöm.Nem lenne egyszerűbb és áttekinthetőbb ha az egész téma az Rheinmetall topikban lenne, ha már 25%-os tulajdonrészt szerez? Áthelyezzek mindent oda?
Sajnos csak most vagyok azóta internet közelben.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen akkor legyen úgy, köszönöm.Nem lenne egyszerűbb és áttekinthetőbb ha az egész téma az Rheinmetall topikban lenne, ha már 25%-os tulajdonrészt szerez? Áthelyezzek mindent oda?
És a 4iG vett már egy izraeli űrtávközlési, műholdüzemeltető céget is.
Ez vót esetleg vagy 100x???
Akkir a hazai Gidránokon Natter torony lesz, Aselsan csak az első 50en.Pár info ami nekem új volt:
- 30mm lőszer gyártás RHM Munition Hungary Zrt-nél
- Nyírtelek ELTA/RHM radar üzem
- gyártási terv számok amikhez beszállítókat keresnek:
- Boxer 600+ db 2021-27 év
- Lynx 1000+ db 2022-26 év
- Puma 100+ db 2023-26 év
- natter gyártás itthon 7,62 / 12,7 / 30 mm 2023-24 től
valamelyik kaliberben rendszeresíti az MH
- 30mm skyranger mistrallal Lynx alvázon itthonra.
800+ db piaci potenciál
Ott voltál a Rheinmetall Industry Day Hungary 2021-en?Pár info ami nekem új volt:
800+ db piaci potenciál
Szerintem ez egyértelmű!Ott voltál a Rheinmetall Industry Day Hungary 2021-en?
Ezek a számok kb. benne vannak a RM prezikben is. A 30 mm-es gyártást eddig is tudtuk.Szerintem ez egyértelmű!
Az olcsóbbik szöveteset kaptad vagy a rendes kék/fehéret?Mivel nem írattak alá velünk semmilyen titoktartási nyilatkozatot gondolom ezek elég nyilvános / általános adatok.
Viszont kaptam RHM-es maszkot meg tollat
A zalazone-t külön dicsérték, a "climate and EMC test chamber" állítólag a legnagyobb a világon.
terepszínű szövetesAz olcsóbbik szöveteset kaptad vagy a rendes kék/fehéret?
Ezek a számok?Ezek a számok kb. benne vannak a RM prezikben is. A 30 mm-es gyártást eddig is tudtuk.
A "30mm skyranger mistrallal Lynx alvázon itthonra." az tényleg új infó, legalábbis a Mistral része még nem hangzott el hivatalosan sehol. Csak mi találgattuk itt a fórumon.
Ezek biztos nem! Még ha esetleg utaltak is all RM keretiben, de hogy itthonról lesz ezekbe beszállítás.... Na erről eddig szó nem volt. Boxer? 1000 Lynx? Puma?- 30mm skyranger mistrallal Lynx alvázon itthonra.
800+ db piaci potenciál
Akkor a Pali innen a forumrol meguzenheti a miniszternek hogy Lynx-et kapnak ha meg esetleg nem tudna rola?Ezek a számok?
Ezek biztos nem! Még ha esetleg utaltak is all RM keretiben, de hogy itthonról lesz ezekbe beszállítás.... Na erről eddig szó nem volt. Boxer? 1000 Lynx? Puma?
Palkovics Benkőnek?Akkor a Pali innen a forumrol meguzenheti a miniszternek hogy Lynx-et kapnak ha meg esetleg nem tudna rola?
Az RM bemondta hogy kb. mit szeretne gyártani (nem csak nálunk) a következő 5-10 évben és ehhez keres beszállítókat. Nem csak nálunk keresi őket és vagy lesz nálunk olyan cég aki alkalmas lesz az adott dolog beszállítására vagy nem. Ha nálunk nincs alkalmas, akkor majd lesz másik országból.Ezek a számok?
Ezek biztos nem! Még ha esetleg utaltak is all RM keretiben, de hogy itthonról lesz ezekbe beszállítás.... Na erről eddig szó nem volt. Boxer? 1000 Lynx? Puma?
Pár info ami nekem új volt:
800+ db piaci potenciál
Szerintem az még nem mivel nem rég készült el a prot és még az RM teszteli szerintem olyan 1-2 év múlva hallunk rólaHX teherautó gyártásról/beszállításról nem volt szó?
Az ilyen RCSW-kbe a gyengébb 30x113mm gépágyúkat szokták amúgy tenni (az Apache ezt használja) - senki ne egy Lynx-féle MK30-2 gépágyúra gondoljon! Az kb. letépné az egészet!A 30 mm-es Natter torony még az új infó, ha jól emlékszem erről sem volt még szó. Kicsit durvának tűnik a 30mm. Az nem lehet hogy csak 20 mm-es lesz a legnagyobb?
Az a helyzet, hogy mind a Boxerhez, mind a Puma-hoz van kiépült beszállítói lánca , de innentől kezdve a Lynhez is, mivel az első szériát tőlünk függetlenül gyártjuk). Tehát itt arról van szó, amit ide akarnak hozni.Az RM bemondta hogy kb. mit szeretne gyártani (nem csak nálunk) a következő 5-10 évben és ehhez keres beszállítókat. Nem csak nálunk keresi őket és vagy lesz nálunk olyan cég aki alkalmas lesz az adott dolog beszállítására vagy nem. Ha nálunk nincs alkalmas, akkor majd lesz másik országból.
A Lynx, Boxer, Puma mellé szerintem te is oda tudod írni fejből hogy milyen tendereken indultak és mekkora darabszámmal.
A 30 mm-es Natter torony még az új infó, ha jól emlékszem erről sem volt még szó. Kicsit durvának tűnik a 30mm. Az nem lehet hogy csak 20 mm-es lesz a legnagyobb?