És a 4iG vett már egy izraeli űrtávközlési, műholdüzemeltető céget is.
szerkezet-494616.jpg

Pár info ami nekem új volt:
- 30mm lőszer gyártás RHM Munition Hungary Zrt-nél

- Nyírtelek ELTA/RHM radar üzem

- gyártási terv számok amikhez beszállítókat keresnek:
- Boxer 600+ db 2021-27 év
- Lynx 1000+ db 2022-26 év
- Puma 100+ db 2023-26 év

- natter gyártás itthon 7,62 / 12,7 / 30 mm 2023-24 től
valamelyik kaliberben rendszeresíti az MH

- 30mm skyranger mistrallal Lynx alvázon itthonra.
800+ db piaci potenciál

800+ db piaci potenciál
Akkir a hazai Gidránokon Natter torony lesz, Aselsan csak az első 50en.

• Tetszik
Reactions: vasszekely

800+ db piaci potenciál
Ott voltál a Rheinmetall Industry Day Hungary 2021-en?

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Szerintem ez egyértelmű!
Ezek a számok kb. benne vannak a RM prezikben is. A 30 mm-es gyártást eddig is tudtuk.
A "30mm skyranger mistrallal Lynx alvázon itthonra." az tényleg új infó, legalábbis a Mistral része még nem hangzott el hivatalosan sehol. Csak mi találgattuk itt a fórumon.

Mivel nem írattak alá velünk semmilyen titoktartási nyilatkozatot gondolom ezek elég nyilvános / általános adatok.
Viszont kaptam RHM-es maszkot meg tollat :cool::cool::cool:

A zalazone-t külön dicsérték, a "climate and EMC test chamber" állítólag a legnagyobb a világon.

Mivel nem írattak alá velünk semmilyen titoktartási nyilatkozatot gondolom ezek elég nyilvános / általános adatok.
Viszont kaptam RHM-es maszkot meg tollat :cool::cool::cool:

A zalazone-t külön dicsérték, a "climate and EMC test chamber" állítólag a legnagyobb a világon.
Az olcsóbbik szöveteset kaptad vagy a rendes kék/fehéret?

Ezek a számok kb. benne vannak a RM prezikben is. A 30 mm-es gyártást eddig is tudtuk.
A "30mm skyranger mistrallal Lynx alvázon itthonra." az tényleg új infó, legalábbis a Mistral része még nem hangzott el hivatalosan sehol. Csak mi találgattuk itt a fórumon.
Ezek a számok?
  • gyártási terv számok amikhez beszállítókat keresnek:
  • Boxer 600+ db 2021-27 év
  • Lynx 1000+ db 2022-26 év
  • Puma 100+ db 2023-26 év

800+ db piaci potenciál
Ezek biztos nem! Még ha esetleg utaltak is all RM keretiben, de hogy itthonról lesz ezekbe beszállítás.... Na erről eddig szó nem volt. Boxer? 1000 Lynx? Puma?

• Tetszik
Reactions: Ocses
Ezek a számok?
Ezek biztos nem! Még ha esetleg utaltak is all RM keretiben, de hogy itthonról lesz ezekbe beszállítás.... Na erről eddig szó nem volt. Boxer? 1000 Lynx? Puma?
Az RM bemondta hogy kb. mit szeretne gyártani (nem csak nálunk) a következő 5-10 évben és ehhez keres beszállítókat. Nem csak nálunk keresi őket és vagy lesz nálunk olyan cég aki alkalmas lesz az adott dolog beszállítására vagy nem. Ha nálunk nincs alkalmas, akkor majd lesz másik országból.

A Lynx, Boxer, Puma mellé szerintem te is oda tudod írni fejből hogy milyen tendereken indultak és mekkora darabszámmal.

A 30 mm-es Natter torony még az új infó, ha jól emlékszem erről sem volt még szó. Kicsit durvának tűnik a 30mm. Az nem lehet hogy csak 20 mm-es lesz a legnagyobb?

800+ db piaci potenciál

HX teherautó gyártásról/beszállításról nem volt szó?

A 30 mm-es Natter torony még az új infó, ha jól emlékszem erről sem volt még szó. Kicsit durvának tűnik a 30mm. Az nem lehet hogy csak 20 mm-es lesz a legnagyobb?
Az ilyen RCSW-kbe a gyengébb 30x113mm gépágyúkat szokták amúgy tenni (az Apache ezt használja) - senki ne egy Lynx-féle MK30-2 gépágyúra gondoljon! Az kb. letépné az egészet! :D
Lásd Kongsberg Protector - MRAP járgányok és APC-k kilyuggatására jó, de pl. egy Lynx vagy Puma szemből simán állja a lövéseit...

" A 30 mm-es Natter torony még az új infó, ha jól emlékszem erről sem volt még szó. Kicsit durvának tűnik a 30mm. Az nem lehet hogy csak 20 mm-es lesz a legnagyobb?"

Nem vállalok garanciát semmire, mivel 2,5 órás prezentációt tartottak angolul, szóval a végére már kicsit lankadt a figyelmem.

Teherautókról nem volt szó.

Viszont nyitnak K+F irodát Bp.-en, és sok embert keresnek mindenféle területre. Összesen 500+ emberről beszéltek ha jól emlékszem.

Az RM bemondta hogy kb. mit szeretne gyártani (nem csak nálunk) a következő 5-10 évben és ehhez keres beszállítókat. Nem csak nálunk keresi őket és vagy lesz nálunk olyan cég aki alkalmas lesz az adott dolog beszállítására vagy nem. Ha nálunk nincs alkalmas, akkor majd lesz másik országból.

A Lynx, Boxer, Puma mellé szerintem te is oda tudod írni fejből hogy milyen tendereken indultak és mekkora darabszámmal.

Az a helyzet, hogy mind a Boxerhez, mind a Puma-hoz van kiépült beszállítói lánca , de innentől kezdve a Lynhez is, mivel az első szériát tőlünk függetlenül gyártjuk). Tehát itt arról van szó, amit ide akarnak hozni.