Picit összefoglaltam magamba az utóbbi napok olvasása után.
Budaörsön is voltam, beültem a vezetülésbe és az anyós ülésbe is az Ejderben.
Sok a hely, kevés, nem tudom, nekem csak sorkatonai cuccom volt akkoriban. Civilként elfértem, (184 cm magas vagyok, szerencsére vállaim is vannak), a ki be szállásra is kíváncsi voltam, szerintem nem para. Török cuccokkal szkeptikus vagyok, Isztambulban többször voltam,, nem az én világom. Üzletünkbe több másik hűtő mellé hozott az egyik cég a saját hűtőjét egy asszem "Ügür" márkájú török cuccot. Már nyár végére hangosabb volt mint a 5-8 éves másikak, a tetejére meg pakolni nem lehet, mert behorpad...
Én az MH eddigi beszerzései ügyében elégedett vagyok, szerintem ha ez tényleg drága volt, és mégis ezt vették, annak komoly oka volt. Azért Viktorék szerintem nem azok a nagyon "átverhető" fajták, ez azért elég sok téren bebizonyosodtt az évtizedes regnálásuk alatt. Ha tényleg gyártani akarunk valamit, akkor tényleg egyszerűbb cuccal kell kezdeni, ez az Eyder pedig lássuk be nem egy halálcsillag. Lehet, hogy részleges összeszerelés lesz csak, hogy mondjuk felkészüljön egy gyártósor állománya egy komoly német vas összeszerelésére.
Azt tudjátok, hogy a Várba futó buszok is török cuccok? Messze vannak nagyon a jótól, sokan kiabáltak akkor is, hogy miért pont onnan, és miért ezeket(én is). Aztán kiderült, hogy a Rába kötött valami brutál futómű üzletet az egyik török gyártóval, ezért kellett(illett) vennünk pár ilyen buszt,, a várban futó Ikarusok meg amúgyis a város szégyenei voltak már (ezt az üzletet belinkeletem a M.o. ipara topikba, keresse vissza akit érdekel).
Szóval, én is jobbra vágytam (bár nem törnék pálcát ennyi infó alapján), de várjuk ki a végét.