Így van.
Ha mi idèzünk az economisttól az is be van vállalva.

Ha mi idèzünk az economisttól az is be van vállalva.

Az hagyján, hogy az ár alapból tartalmazza, mi már ezen felül régóta a hosszútávú szerződések árait minden 1 év után inflációval módosítjuk, valamint a kezdeti árba nyíltan bele van kalkulálva egy extra 15% a "váratlan" felmerülő költségekre.... Én meg csak pislogok milyen pénzek repkednek....Minden valamirevaló árajánlatot - és ebből kifolyólag szerződést - úgy csinálnak meg, hogy a lehetséges kockázatokat beleépítik az árba.
Szóval nem lőrés, hanem "gránát dobó nyílás" van rajta - ez új.

Gidrán | Gidrán, a "lovak erejével" ️ honvedelem.hu | By Magyar HonvédségFacebook
Gidrán, a "lovak erejével" ️ honvedelem.hufb.watch

Hát ilyet mèg èn sem hallottam.Szóval nem lőrés, hanem "gránát dobó nyílás" van rajta - ez új.

Mondjuk a csípő magasságban úgy sem lehetne célzottan kilőni, de néhány kidobott kézigránát elveheti az ellenség kedvét, hogy közelebb jöjjön és esetleg kirángasson a járgányból... talán COINT/békefenntartó jellegű műveleteknél lehet talán hasznos...Hát ilyet mèg èn sem hallottam.
De lehet hivatalosan ez a neve a gidránon.
Hány millióba került a nyílás elkészítése?Szóval nem lőrés, hanem "gránát dobó nyílás" van rajta - ez új.
Alkotmányos költséggel vagy anélkül?Hány millióba került a nyílás elkészítése?

Azért is beteszem direktben a videót.

Gidrán | Gidrán, a "lovak erejével" ️ honvedelem.hu | By Magyar HonvédségFacebook
Gidrán, a "lovak erejével" ️ honvedelem.hufb.watch
Hát ilyet mèg èn sem hallottam.

Mi mindig pillangónak hívtuk, de a hivatalos megnevezèst nem tudom.Kicsit off... Emlékeim szerint, a BMP-1 tetőnyílásainak is az volt a hivatalos megnevezése hogy, gránátdobó nyílás. Vagy valami ilyesmi.

Deszanttér tető búvó nyilás.Mi mindig pillangónak hívtuk, de a hivatalos megnevezèst nem tudom.
Már a Honvédelmi alapismeretek tankönyv elején is Lynx van...

Mind a 10db.Rajkocsi confirmed
162. oldal:
“Például ma a Magyar Honvédségben a lövészrajok nyolcfősek. Szállítóeszközük a BTR–80/A gyalogsági és az újonnan rendszeresített Gidrán többcélú harcjármű- vek.”

Már megkezdődött a honvédség járműveinek leváltása a huszonegyedik század követelményeinek megfelelő típusokra. Jó példa erre a currus aries moduláris autóbusz, és a suzuki vitara katonai személyautó.Rajkocsi confirmed
162. oldal:
“Például ma a Magyar Honvédségben a lövészrajok nyolcfősek. Szállítóeszközük a BTR–80/A gyalogsági és az újonnan rendszeresített Gidrán többcélú harcjármű- vek.”
De van.Honvéd high-tech 5. rész, a Gidrán
Nincs benne új infó. Néhány jó snitt, és úgy tűnik őszintén szereti a sofőr.

Mondjuk ő is csak "reméli"...meg az észtek NMS vették nem Ejdert...Úgy látszik, hogy tényleg tetszik Lőrincznek a Gidrán...

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..