A jóárasításban mondjuk az is benne van, hogy a mai "politikai" erők erősen kritizálják a haditechnikai exportokat. Szaúd-Arábia, Indonézia is vörös posztó a "politikai elitnek". A török-kurd balhénál is a politikusok szóltak bele a már aláírt szerződésekbe. Magyar viszonylatban is lesz balhé, ez borítékolható, de mivel EU-s ország, EU-s alapjogba ütközne, hogyha ezt elkezdenék firtatni, másrészt itt Németországban is hangzanak el olyan kérdések, amik 1 éve még elképzelhetetlenek lettek volna... Egy nyílt napon volt alkalmam belemászni (legalábbis amíg befértem, 191/112) mind a Puma-ba, mind a 2A7-be. Nem az én világom, viszont impresszív érzés megtapogatni akkora acélszörnyeket, vagy belenézni a lövegbe. Lehet, hogy egyesek szerint nem a legeglegeslegesújabb technika (mi tekintünk amúgy annak), de nem ülnék annak a közelébe, amire éppen céloznak... PzH2000-asok akkor éppen javításon illetve gyakorlaton voltak.
Német oldalakon is azért már le merik írni, hogy khm, nem Bunteswehr kell, hanem Bundeswehr. A német hadiiparra is amúgy kiadós csapást mértek az elmúlt évek. Szerintem ez a beszerzés jobban kellett a németeknek, mint a MH-nak (nem az MH igényeit lekicsinyítendő...)