[HUN] Egyéb használt eszközök beszerzése és/vagy felújítása, átalakítása

Nem értem miért... Már rég háború volt amikor eladták szóval fent is tudták, hogy mivel jár...
Csak azzal nem számoltak valszeg hogy az ukránok kapják a világ összes AMRAAMját és ezért hozzánk csúszik a beszállításuk.
Mondjuk a rég lejárt szavatosságú KUB-okkal semennyire nem lettünk volna kisegítve...a kisebb célpontokat (CM-eket, drónokat) talán ki sem szúrja, le sem tudja lőni...

Nem értem miért... Már rég háború volt amikor eladták szóval fent is tudták, hogy mivel jár...
A KUB egy használhatatlan szar - nem kár érte!
Meg van amikor veszel egy uj autót megjon es egyből a regit szarért-hugyert eladod csak az új auto átiratás költsége jöjjön vissza aztán miután eladtad az új auto nem úgy muzsikál ahogy kene es emiatt nem tudsz munkába menni es jó lenne ha a regi meg ott lenne egy ideig…nos olyankor jo ha van :D

Meg van amikor veszel egy uj autót megjon es egyből a regit szarért-hugyert eladod csak az új auto átiratás költsége jöjjön vissza aztán miután eladtad az új auto nem úgy muzsikál ahogy kene es emiatt nem tudsz munkába menni es jó lenne ha a regi meg ott lenne egy ideig…nos olyankor jo ha van :D
vajon az "autó" nem azért nem működik jól mert bénák/tudatlanok a sofőrök és karbantartók vagy basztak megvenni a megfelelő alkatrészcsomagot és biztosítást?
Olcsójánoskodás, "jóóvanazúgy" hozzáállás nem a rendszer hibája. Kultúra váltás kell. A Gripennél is évekig tartott mire beállt egy használható szintre.

Igaz, csak ha jól tudom akkor a kub is gyakorlatilag használhatatlan volt mert a rakétáknak lejárt az üzemidejük

Ugyanakkor, ha az állományt visszaültetjük a régi hintalóra, nem tud foglalkozni az új. Ha meg a fogai is rég kihulltak, akkor csak hagyományőrzés.
Mennyi tartalékot és képzünk? 44 harckocsis zászlóaljban gondolkodunk, vettünk is 44-et. De ugyanez igaz a pzh-ra, a hiúzra, a nasamsra. Semmiből sem veszünk egyetlen plusz darabot sem, ami azt jelenti, hogy soha nem fog egy időben rendelkezésre állni a teljes létszámban az adott fegyvernem, valamint már egyetlen darab veszteséget sem vagyunk képesek pótolni.

Így igenis hiányozhatnak a lekoszlott vsz-es vackok is, mert azokkal legalább többek a semminél.

Mennyi tartalékot és képzünk? 44 harckocsis zászlóaljban gondolkodunk, vettünk is 44-et. De ugyanez igaz a pzh-ra, a hiúzra, a nasamsra. Semmiből sem veszünk egyetlen plusz darabot sem, ami azt jelenti, hogy soha nem fog egy időben rendelkezésre állni a teljes létszámban az adott fegyvernem, valamint már egyetlen darab veszteséget sem vagyunk képesek pótolni.

Így igenis hiányozhatnak a lekoszlott vsz-es vackok is, mert azokkal legalább többek a semminél.

A KUB-ban erősen kételkedem. Miért?
Elvileg lejárt a rakéták üzemideje, nem? Úgy tudom, egyetlen célcsatornája volt egy ütegnek. Ezzel párhuzamosan beépíthető alkatrész mennyi volt ezekhez?
Tehát, ha cserélni kell a rakétákat, a zűzvezetést és a bázis járműveket, akkor mi is marad? A festék meg a gázolaj.

Mi a bánatos jó életet akarsz a tartalékosokkal? Örüljünk, hogy nem lövik le maukat, meg egymást, te meg KUB-ra ültetnéd őket?
Ha KUB-ra nem is, de Btr-be ültetném őket.

Amúgy légvédelmi rakétából sem az a gond, hogy annyi van belőle hogy nem fér a raktárban. Pont a rakéta az egyik leg kritikusabb, leghamarabb elfogyó lőszer.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Ha KUB-ra nem is, de Btr-be ültetném őket.

Amúgy légvédelmi rakétából sem az a gond, hogy annyi van belőle hogy nem fér a raktárban. Pont a rakéta az egyik leg kritikusabb, leghamarabb elfogyó lőszer.

De én végig a KUB-ról írtam, egy büdös szót sem a BTR-ekről. Jajjmár.