[HUN] Helikopterbeszerzés

azt nem igazán lehet, mert M230-nak de még M197-nek is nagy a tömege és reakcióereje: nincs olyan pont ezen gépen ahová ezeket az orr alá lehet rögzíteni. Kb. új helit kéne ehhez építeni - nem lehet egy ilyet utólag rácsavarozni.
A gépágyúnak amúgy sincs túl haszna: olyan távról hatásos ahonnét még egy RPG is veszélyes lehet - drónokról MANPADS-ról nem is beszélve.
A gépágyú nagy méretű (Shahed/Geran) drónok meg "papucsos felkelők" ellen lehet hatásos legfeljebb. Az ukrajnaihoz mérhető háborúban még a 70-es rakéta bevetése is kockázatos, mert bőven MANPADS hatótávon belül van más komolyabb légvédelmi eszközökről nem is beszélve.

AKRON LP kb. 20 km-es hatótávja talán ad megfelelő védelmet, hogy ne lőjjék le egyből a helikoptereinket. Talán még a SPIKE ER2 16 km-je is működhet. Minden más fegyver szinte használhatatlan működő ellenséges légvédelem mellett.

nem az orr alá gondoltam hanem a tehertér nyílásába. Negan hozta fel már korábban. De egyetértek, az NLOS pct rakétákon kívül csak pénzpocséklás a gépágyú,rakéta konténer...etc pont az nincs ami kellene, s az jön(70mm NIR) ami nem annyira szükséges.
683970003bb76890145028.jpg

azt nem igazán lehet, mert M230-nak de még M197-nek is nagy a tömege és reakcióereje: nincs olyan pont ezen gépen ahová ezeket az orr alá lehet rögzíteni. Kb. új helit kéne ehhez építeni - nem lehet egy ilyet utólag rácsavarozni.

nem az orr alá gondoltam hanem a tehertér nyílásába. Negan hozta fel már korábban.
Pontosan.
Simán belülről szerelhető lenne az alul kilógó "tűzokádó", az extra tömeg is ideális helyen lenne akár egy jelentős lőszerkészlettel együtt. Nem beszélve arról, hogy az utasérből mindenhez is hozzáférnél még bevetés közben is.

Bár azt nem értem miért akar mindenki egy kiváló szállitóheliből megrögzötten csatahelit fabrikálni...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.