[HUN] Honvédelmi költségvetés

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 839
12 336
113
Jóváhagyott. A magyarok visszavonultak, Svédország csatlakozhat a NATO-hoz


Csak az abra miatt rakom be a cikket ami szemlelteti a magyar vedelmi budzset a NATO orszagok kozott(meg hogy mekkora is az USA dominanciaja).

Eszerint 5036 a magyar( a piros cseh kocka folott), a cseh 5033, a roman meg 8481 millio USD volt 2023-ban(a magyartol balra).
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
344
1 997
93
Jóváhagyott. A magyarok visszavonultak, Svédország csatlakozhat a NATO-hoz


Csak az abra miatt rakom be a cikket ami szemlelteti a magyar vedelmi budzset a NATO orszagok kozott(meg hogy mekkora is az USA dominanciaja).

Eszerint 5036 a magyar( a piros cseh kocka folott), a cseh 5033, a roman meg 8481 millio USD volt 2023-ban(a magyartol balra).
A románt mindig korrigálni kell, mert az egyetlen katonai költségvetés a térségben, ami tartalmazza a katonai nyugdíjak összegét, és egyáltalán nem elhanyagolható összeg a büdzsében.
 
 • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Kecske

Well-Known Member
2020. május 24.
210
1 082
93
Friss összesítés NATO tagállamokról:

2022 tényadat:
Magyarország: GDP 1,84%-a honvédelemre. Ebből fejlesztésre: 47,58%
2%-os GDP célt 7/31 , 20%-os fejlesztési célt 23/31 tagállam érte el.

2023 becslés:
Magyarország: GDP 2,07%-a honvédelemre. Ebből fejlesztésre: 39,22%
2%-os GDP célt 11/31 , 20%-os fejlesztési célt 28/31 tagállam éri el.

GDP cél tekintetében utóbbi 141%-os (reál) növekedést jelent 2014-hez képest. Ez a negyedik legnagyobb arányú növekedés ebben az időszakban (Litvánia, Luxemburg és Lettország mögött).