Gondolom ezez is hosszú évek mire megerkeznek. Nagyon elkéstünk!Majd az után, hogy megrendeltük őket.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gondolom ezez is hosszú évek mire megerkeznek. Nagyon elkéstünk!Majd az után, hogy megrendeltük őket.
A Skoda 305mm/L45 ágyúja primán bevált anno-az L50 változat meg sose lett hadi használatra alkalmas.....Tele a padlás végül sikertelen fejlesztésekkel.Mi nem vagyunk elég gazdagok a rajzasztalrol való rendeléshez.Viseljék a kockázatot a fejlesztők,ne mi.Mondtam már, hogy van egy konteóm...
Attól, hogy a RM nem hozta nyilvánosságra, attól még teszteket csinálhatott vele. Mármint az L52-essel.
Annál is inkább, mert a BW nemrég jelentette ki 100+ kerekes tüzér eszköz beszerzését.
De mivel nem rendelte meg azonnal az AGM-et - pedig az már több, mint 15 éve jelen van, és már egy könnyített verziót is kihoztak belőle, így szerintem nem nehéz arra következtetni, hogy a RM-ra várnak.
Az, hogy valamit "felfednek" az minimum azt jelenti, hogy 3-4-5 éve aktívan fejlesztik.
A mi 8x8-asunk is csak most lesz felfedve Párizsban. Ettől azt már egy ideje kendácsolják!
Attól, hogy Maróth a L60-asat emlegette attól nekünk tökéletesen megfelel a PZH2000-essel egyező csövű verzió is, nem gondolod?A Skoda 305mm/L45 ágyúja primán bevált anno-az L50 változat meg sose lett hadi használatra alkalmas.....Tele a padlás végül sikertelen fejlesztésekkel.Mi nem vagyunk elég gazdagok a rajzasztalrol való rendeléshez.Viseljék a kockázatot a fejlesztők,ne mi.
Ez egy kicsit összetettebb.Ha jol értem,itt nem csak a csőhossz változik,hanem a töltet űr is.(NATO át akar álni a nagyobb dél afrikai töltetűr szabványra)Attól, hogy Maróth a L60-asat emlegette attól nekünk tökéletesen megfelel a PZH2000-essel egyező csövű verzió is, nem gondolod?
Amikor meg kész lesz, akkor veszünk majd pár olyat is.
A RM Assegai lövedékeit már úgy tervezték, és gyártják is, hogy az L60-assal is kilőhetőek legyenek nagyobb nyomásviszonyok mellett. De persze az L52-esekkel is kilőhetőek.
Szóval az, hogy 2 féle lesz, az nem jelent majd logisztikai problémát.
És mivel a kivetőtöltetek modulárisak, így az sem fog problémát jelenteni.
A töltőgép valószínűleg megegyezik, mivel mind a lövedék, mind a kivető töltetek mérete egyezik. Max. arra tervezik, hogy gurigával tőbbet is be tudjon tolni az űrbe.
Nem mindegy, mert a lövedék végében lévő BB, vagy egyéb rakéta póthajtásnak is ki kell bírnia a növelt nyomást.Ez egy kicsit összetettebb.Ha jol értem,itt nem csak a csőhossz változik,hanem a töltet űr is.(NATO át akar álni a nagyobb dél afrikai töltetűr szabványra)
Gránátoknak nagyjábol mindegy,hogy L33 vagy L60 csőböl lövik ki.A nyomásviszonyokat a töltettel szabályozzák.
Ezt már a búrok megoldották.G5/6 és a T5 eleve a nagyobb töltetűrrel készültek,és a BB rendszert is ők vezették be elsőnek.Valójában az RM moduláris töltetrendszere is (ami alkalmas mindkét töltetűr szabványhoz) Denel fejlesztés.Nem mindegy, mert a lövedék végében lévő BB, vagy egyéb rakéta póthajtásnak is ki kell bírnia a növelt nyomást.
De az Assegai-t már ennek figyelembe vételével tervezték.
A modulátis töltetnek meg pont ez az előnye.
A feladat, hogy tartós csövet tudjanak gyártani. De ezt meg évek óta fejleszti a RM.
A költségeket meg lazán fedezi önmaga, mivel ha ezt kihozzák, akkor nem győznek majd eleget gyártani belőle. Mindenki ott fog tolongani, hogy L60-as csövet vegyen az ágyújára.
Hogy jön ez ide?Ezt már a búrok megoldották.G5/6 és a T5 eleve a nagyobb töltetűrrel készültek,és a BB rendszert is ők vezették be elsőnek.Valójában az RM moduláris töltetrendszere is (ami alkalmas mindkét töltetűr szabványhoz) Denel fejlesztés.
igazából az "univerzális " hajító töltetek visszanyúlás az eredetihez. (a speciális hajítótöltetek vóltak ha nem is zsákutca de mint a neve is rejti speciális igényeket kielégítő)Ezt már a búrok megoldották.G5/6 és a T5 eleve a nagyobb töltetűrrel készültek,és a BB rendszert is ők vezették be elsőnek.Valójában az RM moduláris töltetrendszere is (ami alkalmas mindkét töltetűr szabványhoz) Denel fejlesztés.
Mondták, hogy idén Párizsban bemutatják a 8x8 makettjét! Ez a makett egy demo verzió lenne mint a Lynx-nék vagy makett makett?!Mondtam már, hogy van egy konteóm...
Attól, hogy a RM nem hozta nyilvánosságra, attól még teszteket csinálhatott vele. Mármint az L52-essel.
Annál is inkább, mert a BW nemrég jelentette ki 100+ kerekes tüzér eszköz beszerzését.
De mivel nem rendelte meg azonnal az AGM-et - pedig az már több, mint 15 éve jelen van, és már egy könnyített verziót is kihoztak belőle, így szerintem nem nehéz arra következtetni, hogy a RM-ra várnak.
Az, hogy valamit "felfednek" az minimum azt jelenti, hogy 3-4-5 éve aktívan fejlesztik.
A mi 8x8-asunk is csak most lesz felfedve Párizsban. Ettől azt már egy ideje kendácsolják!
Mondták, hogy idén Párizsban bemutatják a 8x8 makettjét! Ez a makett egy demo verzió lenne mint a Lynx-nék vagy makett makett?!
A net szerint: (h x sz x m)Jo lenne egy HX3-at odatenni mondjuk egy Caesar vagy egy Archer melle. Csak nekem tunik qrva nagynak(vagy csak azok tunnek kicsinek, torekenynek)?
+ 1+2 loitering ammo ("öngyilkos drón") osztályA közepes és könnyű dandár támogatására 1-1 osztály
Egy önálló tüzérezred számára 2 osztály + 1 sorozatvető osztály
Szerintem veszünk 24-et a Bocskainak + 24-et esetleg egy új tüzérezrednek. ( + MLRS, drónok).+ 1+2 loitering ammo ("öngyilkos drón") osztály
Ezek a fegyverek lényegében tüzérségi eszközök amelyek sok tíz kilométer mélyen az ellenség mögött tud taktikai célpontokat kifürkészni és megsemmisíteni.
"Nem engedünk a 48-ból!"Szerintem veszünk 24-et a Bocskainak + 24-et esetleg egy új tüzérezrednek. ( + MLRS, drónok).
Akkor csak neked, csak most máshogy...Nállam 1 kép se látszódik
KöszönömAkkor csak neked, csak most máshogy...
Ez egy kicsit összetettebb.Ha jol értem,itt nem csak a csőhossz változik,hanem a töltet űr is.(NATO át akar álni a nagyobb dél afrikai töltetűr szabványra)
Gránátoknak nagyjábol mindegy,hogy L33 vagy L60 csőböl lövik ki.A nyomásviszonyokat a töltettel szabályozzák.