Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
* Egyesült Királyság: 116 kerekes löveggel váltanák a AS90-eseket, 2029-re kell elérni a bevethetőséget (Initial Operating Capability)A long-range truck-based artillery effector by Rheinmetall - EDR Magazine
Visiting the Unterlüß premises means witnessing the manufacturing of some of the key elements of the new Rheinmetall artillery systemwww.edrmagazine.eu
Potenciális vásárlók:
- Érdekesség: egy lövegcső előállítása 24 lépésből áll és 6 hónapig tart - a legtöbb pihentetés, hogy az anyagban lévő feszültség távozhasson. Az új L60-as cső szerszám gépeit nem rég telepítették az RM-nél, ezekkel a csövekkel 2022 év végén kezdődhetnek a próba lövészetek.
- Az Eurosatory kiállításon látható lövegtorony csak makett volt.
- A 10x10-es alváz jól bírja a löveg reakció erejét: a támasztékokra csak bizonyos löveg állásoknál és maximális töltettel tüzelés van szükség.
- L52A1 megnövelt töltényűrrel 68 km-es lőtávolságra képes, a L60-as 80 km-nél is messzebb tud majd lőni.
- függőlegesen -2 +70 fok közötti tartományban tüzelhet, vízszintesen 360 fok
- 40 azonnal elérhető lövedék és 192 kivetőttöltetet van a tárban. A 10x10-es alváz további 5 tonnával terhelhető, szóval vihet még magával lőszert, de azt kézzel kell betárazni a PZH-hoz hasonlóan
- Tüzkésszé tétel: max 20 másodperc
- személyzete: 2 fő
- kabin védettsége: Level 3/3b
- Hatótávolság: 700 km
- C-17-esben légiszállítható
- Németország: 120 kerekes lövegre tart igényt
- Egyesült Királyság: 116 kerekes löveggel váltanák a AS90-eseket, 2019-re kell elérni a bevethetőséget (Initial Operating Capability)
- Magyarország - részleteket nem ír a cikk, de tényként kezeli a Skyranger 30 beszerzéssel együtt.
Ezért (is) volt kint Berlinben MG: rá akarja sózni a BW-re a HX3 löveget és a Sykrangert, amik nálunk fognak gyártódni részben vagy egészben. Egy nagyobb német rendelés jelentősen megfinanszírozná a saját példányainkat...
Egy bejegyzés szerint utánunk a németek is rendszeresítik majd.
Cserébe eladhatnanak nekunk a lezsirozott keszletbol csendben 8-12 MARS2-t, kifizetjuk az esetleges modernizációs upgradet is...
Egy bejegyzés szerint utánunk a németek is rendszeresítik majd.
Legyen inkább 72-36.Ezért (is) volt kint Berlinben MG: rá akarja sózni a BW-re a HX3 löveget és a Sykrangert, amik nálunk fognak gyártódni részben vagy egészben. Egy nagyobb német rendelés jelentősen megfinanszírozná a saját példányainkat...
Kerekes lövegből 120-at akarnak a németek, Skyrangerből is hasonló mennyiség várható szerintem.
Az önjáró löveget illetően én 48-ra tippelek a mi esetünkben, Skyrangerből 24 körülire...
jó lenne, de a 48-24 esélyesebb - legyen inkább neked igazad!Legyen inkább 72-36.
Passz.A kerdes sokkal inkabb az, mikorra lesz ebbol barmi konkret a MH kezeben. @krisss ezt nem lehetne felporgetni, plane, ha a Dunantulon keszulne...?
Hivatalosan ennyit tudni:A kerdes sokkal inkabb az, mikorra lesz ebbol barmi konkret a MH kezeben. @krisss ezt nem lehetne felporgetni, plane, ha a Dunantulon keszulne...?
Hat ja, az logikus. Akkor valoban lehetseges, ezert lobbizott Maroth a nemeteknel, hogy ugyan rendeljek mar be, hogy minel elobb legyen a MHnak is...Passz.
Gondolom ha van egy jó combos rendelés akkor gyorsul a fejlesztés is.
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????egy cső félévig készül!
Magyar Wiki oldalát megcsináltad már a típusnak?Hivatalosan ennyit tudni:
Az első próbalövészetek L/60-as csővel 2022 végén, 2023 elején várhatóak. Az L/60-as gyártásához szükséges szerszámgépeket idén tavasszal telepítették és egy cső félévig készül! A sorozatgyártás legkorábban 2024-ben kezdődhet el.
Szerintem esélyes, hogy még idén leszerződik a Skyrangerrel együtt...
Ismételten ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket:
A long-range truck-based artillery effector by Rheinmetall - EDR Magazine
Visiting the Unterlüß premises means witnessing the manufacturing of some of the key elements of the new Rheinmetall artillery systemwww.edrmagazine.eu
Szerintem meg kéne várni,hogy működjön is.Magyar Wiki oldalát megcsináltad már a típusnak?
Októberben éleslövészet.Szerintem meg kéne várni,hogy működjön is.
igen. Egyenlőre Rheinmetall AGM "munkacímen" - remélem előbb-utóbb remélem valami normális nevet adnak neki...Magyar Wiki oldalát megcsináltad már a típusnak?
Akkor ezért nem találtam...igen. Egyenlőre Rheinmetall AGM "munkacímen" - remélem előbb-utóbb remélem valami normális nevet adnak neki...
HX3 önjáró löveg – Wikipédia
hu.wikipedia.org
olvass vissza!???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
@ozymandias ?Kéne némi szakértés,ha kérhetem,mert ez igy nekem problémás....