W
Wilson
Guest
Hatszor voltunk.
Jogos nem írtam oda,hogy a 20.században.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hatszor voltunk.
Hatszor voltunk.
Valóban. Már ilyenünk is van!Itt a helye...
Mondjuk nem a gyalogságot támogatja az IFV, hanem önállóan tevékenykedik és a gyalogság támogatja öt, ezt Dudi jól megtanította...A világ egyik legütősebb harcjárművét gyártja majd Magyarország - Benéztünk a páncélzat mögé
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...agyarorszag-beneztunk-a-pancelzat-moge-445310
Valóban. Már ilyenünk is van!
Mondjuk nem a gyalogságot támogatja az IFV, hanem önállóan tevékenykedik és a gyalogság támogatja öt, ezt Dudi jól megtanította...
De jó kis cikk!
Valóban. Már ilyenünk is van!
Mondjuk nem a gyalogságot támogatja az IFV, hanem önállóan tevékenykedik és a gyalogság támogatja öt, ezt Dudi jól megtanította...
De jó kis cikk!
A hk-kal együtt haladva harcol, a desszant támogatja.Nem önállóan tevékenykedik de alapvetően igen.
Majd hetedjére akarok csak szólni!Ezt miért nem linkeled be nekik?
Sziasztok,akkor már kezdheted is toborozni az ukránul beszélő műszakvezetőket
...mert oda csak a ők mennek melózni, azt meg nem gondolom hogy potenciális szabotőrökkel és kémekkel kéne gyártanunk haditechnikát
Nem mindenhol el meg a hiúz a hegyekben.https://www.rumaniamilitary.ro/hiuz
Alul a hozzászólások. Ezt a képet nem értettem...
Egy különbség van: az egyik piaci alapon hozott döntések miatt szervezett gyártási lánc, a másik nem ilyen alapon.....Nagyon kevés helyen van klasszikus értelemben vett gyártás.
A világban működő autóipari cégek a profit miatt szervezik így.
Legtöbbször nem csak az ipari lehetőségek döntenek.
Ahogy 30 éve a Győr mellett járók sem gondolták, hogy itt audikat raknak össze.
De a Németországban gyártott kocsik sem ott készülnek.
Egy Audi r8 motorja/karosszériája itt készül Győrben. Ezután viszik 800 km.
Lamborghini Huracan szintúgy, azon a platformon készül mint az R8. Ugyanott rakják rá a karosszériát,fényezik.
Csak míg az R8at ott végszerelik Böllinger Höfeben addig a lambot továbbviszik olaszban, és ott végeznek vele.
Lamborghini Aventador motor/karosszéria magyar. Innen megy olaszban.
Lambo Urus. Motorháztető/csomagtartó ajtaja Győr. Innen megy zwickauba németbe. Onnan olasz.
Rs6/rs5/rs4 karosszéria Győr.
Stbstbstb.
Szóval Németben is csak összelegózzák meg olaszban meg az unióban mindenhol.
Az hogy mit hoznak ide, és mire képes az iparunk az inkább gazdasági kérdés.
Mit akartak a németek idetelepíteni.
Meg nekik mi, hogy éri meg.
A potenciális kozépeurópai vásárlókkal kicsit eltúlozta a szerzo: Lengyelek - Borsuk; Chorvátok - Bradley; Románok - hahaha; mi pedig csak ezzel a toronyal vennénk megA világ egyik legütősebb harcjárművét gyártja majd Magyarország - Benéztünk a páncélzat mögé
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...agyarorszag-beneztunk-a-pancelzat-moge-445310
A makett alapján WOTAN 35.A potenciális kozépeurópai vásárlókkal kicsit eltúlozta a szerzo: Lengyelek - Borsuk; Chorvátok - Bradley; Románok - hahaha; mi pedig csak ezzel a toronyal vennénk meg
Amúgy, van valami tipp, nálatok mi lesz a torony és a gépágyú?
sok tornyot rá lehet ám rakni, mondjuk nekem pl amit linkeltél a 30-as csúzli miatt kevés lenne, szerintem nálatok inkább az a gond hogy annyira nem akarnak ebbe pénzt fektetni ( mégegyszer, szerintem! , ha nem így van kérlek javíts ki)
Nem akarlak meghazudtolni , de a magyar hegesztők, hegesztőmérnökök a világ első 10-ben benne vannak. Az tény hogy javarészt nem itthon. Iszonyú jók(vagyunk) tény az hogy meg kell fizetni mindenkit. De még az itthon elvárt bér a németnek a fele ha lenne , mind hazajönne. azonnal.ez hegesztőnél 6-700 netto mernoknél és technológusnál 1-1.2 misi. és mondom ez fele sincs mint amit kint keresnek.már nem azért de itt nem sima mezei acéllemezeket kell hegesztgetni...aligha hiszem, hogy itt Magyarországon bárkinek is lenne megfelelő szaktudása ilyen gyártástechonlógiához
Az ausztrál tendernél volt infó, hogy az RH technológia transzfer keretében adja át a bisalloy-nak a Lynxhez és boxerhez szükséges acél gyártástechnológiáját...pedig azért az ausztráloknál "kicsit" komolyabb bányászati/kohászati ipar van mint nálunk
szerintem mi akkor járunk a legjobban, ha az az acélteknő készen érkezik ide...
IDET2019 kiállításon volt egy banner, amely szerint a gyártó egy olyan konzorcium tagja, amely CTA40-hez tervez tornyot. Az marha szupi lenne!sok tornyot rá lehet ám rakni, mondjuk nekem pl amit linkeltél a 30-as csúzli miatt kevés lenne, szerintem nálatok inkább az a gond hogy annyira nem akarnak ebbe pénzt fektetni ( mégegyszer, szerintem! , ha nem így van kérlek javíts ki)
a többi vásárló meg tényleg picit túlzás de nem annyira elrugaszkodott gondolat mint ahogy elsőre tűnik
A 35 mm lenne jó, az lenne előrelépés a Pumahoz képest. Attól félek az ausztrálok a 30-assal tesztelik, így lehet, hogy majd nem tudjuk kifizetni a másikkal. De az már tényleg szarul nézne ki egy 2 mrd EUR szerződésnél. Reméljük okosak lesznek.sok tornyot rá lehet ám rakni, mondjuk nekem pl amit linkeltél a 30-as csúzli miatt kevés lenne, szerintem nálatok inkább az a gond hogy annyira nem akarnak ebbe pénzt fektetni ( mégegyszer, szerintem! , ha nem így van kérlek javíts ki)
a többi vásárló meg tényleg picit túlzás de nem annyira elrugaszkodott gondolat mint ahogy elsőre tűnik
a 35-ös szerintem kb jelen helyzetben a legmegfelelőbb választás, de egy 40 milis csúzli miatt sem sírnám el magam (ha lenne hozzá), 35 bőven elég minden más játékszer melléA 35 mm lenne jó, az lenne előrelépés a Pumahoz képest. Attól félek az ausztrálok a 30-assal tesztelik, így lehet, hogy majd nem tudjuk kifizetni a másikkal. De az már tényleg szarul nézne ki egy 2 mrd EUR szerződésnél. Reméljük okosak lesznek.
és erre akarat is lenne ott felvidéken?IDET2019 kiállításon volt egy banner, amely szerint a gyártó egy olyan konzorcium tagja, amely CTA40-hez tervez tornyot. Az marha szupi lenne!
ami nincs.Emlékeztek a hírre hogy 12500 tonnás kovácsoló gépsort is vettünk?