[HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

Itt most arra gondolsz, hogy a jelenleg is zajló szláv testvérháború tapasztalatai miatt nem nehézdandárral, hanem "könnyebb" egységekkel kéne növelni az MH létszámát?
Akkor kell nehéz dandárból még egy, ha szeretnél egy új hadosztályt/hadtestet felállítani. 1 nehéz dandárra 2 de inkább 3 közepes illik. Vagy ha harckocsi hadosztályt szeretnél, akkor nem kell közepes, de akkor meg kell vagy két harckocsidandár, ellenben nem lesz elég az 1 nehéz dandár, mert kettő illene.

Itt most arra gondolsz, hogy a jelenleg is zajló szláv testvérháború tapasztalatai miatt nem nehézdandárral, hanem "könnyebb" egységekkel kéne növelni az MH létszámát?
A nehézdandár egy hadosztály ökle (ha az egész hadosztály nehéztechnikán van akkor általában egy teljes értékű páncélos dandár tölti be az ököl szerepét) és mint ilyen drága mint a pusztulat és nem tudsz sokat kiállítani, pláne nem fenntartani.
Olcsóbb felé kell néznünk.

Csak az én nünükém, a páncélos hadosztály/hadtest, amibe nem kell közepes dandár épp csak arra nekünk pénzünk soha nem lesz.

• Tetszik
Reactions: endre and J.G.
A nehézdandár egy hadosztály ökle (ha az egész hadosztály nehéztechnikán van akkor általában egy teljes értékű páncélos dandár tölti be az ököl szerepét) és mint ilyen drága mint a pusztulat és nem tudsz sokat kiállítani, pláne nem fenntartani.
Olcsóbb felé kell néznünk.
A szomszédos háború tanulságai alapján egy golfkocsi-dandár felállítása megfontolandó... :rolleyes:
Biztos olcsó lenne!

• Imádom
Reactions: Ocses
Csak az én nünükém, a páncélos hadosztály/hadtest, amibe nem kell közepes dandár épp csak arra nekünk pénzünk soha nem lesz.
Nem. Nekem kifejezetten sokáig volt egy álmodozásom, hogy ha már beleszáltunk fanterbe, akkor annak csak úgy van értelme, ha valami értelemsebb menyniséget veszünk, mondjuk 2 zászlólaj, tehát akkor lesz egy rendes páncélos dandár meg egy nehéz gépesített - ami ha nem is egy páncélos hadtest, de egy páncélos csoportocskának megfeleltethető.

Nem. Nekem kifejezetten sokáig volt egy álmodozásom, hogy ha már beleszáltunk fanterbe, akkor annak csak úgy van értelme, ha valami értelemsebb menyniséget veszünk, mondjuk 2 zászlólaj, tehát akkor lesz egy rendes páncélos dandár meg egy nehéz gépesített - ami ha nem is egy páncélos hadtest, de egy páncélos csoportocskának megfeleltethető.
Mit mondtam nektek az irányvonalak 2 hetente való váltogatásáról? :D

A külpolitikai irányváltásainkért nem Bob a felelős :D
Mert van irányváltás?!? :D
Nem nagyon látom...amcsik kicsit felértékelődtek Trump miatt, amúgy meg oroszok szekerét toljuk az EU-ban elég kitartóan és következetesen kb. az összes többi EUs országgal szembe menve.
A fejlesztéseket mégis csak ezen EU-s országok pénzén képzeljük el (SAFE), szóval muszáj tőlük vásárolni (EUs terméket). Ezen téren meg nem játszanak sem az amcsik, sem az oroszok sem a törökök.
Szóval nem látom azt a pénzügyi és hadiipari mozgásteret, ami "kéthetente" irányváltást tenne lehetővé haderő(nem)fejlesztés terén...

• Tetszik
Reactions: Catles and alali77