[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K.Atti63

Active Member
2019. február 4.
254
104
43
Na, azt sem hittem volna, hogy nem a Raba lesz a befutó, vagy az is lehetséges, hogy Manter teherautókat esetleg Boxereket fognak összeszerelni. A másik dolog: ha netán Boxer mellett döntünk, IFV vagy APC változatok lesznek. Mondjuk itt a fórumban lett talán írva,hogy Boxer APC-nek túl nehéz. Még egy kérdésem lenne: mennyi volna az idális Boxer mennyiség? Ha már vettünk 218 db KF41-est. Ha jól tudom, a litvánok vettek Boxer CRV-ket , 88-at 461 millió euróért,esetleg ez is megfelelne nekünk?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Kicsit sajnálom, hogy nem 35 mm-es wotan vettünk, de ez legyen a legnagyobb baj. Amivel nem bír el a 30 mm, arra ott lesz a spike lr.
Vajon még nincs kiforrva a lance 2.0 torony? Esetleg az olcsóbbat választottuk?

Btw egy igazi álmot látunk valóra vállni. Kíváncsi vagyok a szomszédok reakciójára!
Az automata tornyot sajnálom. Ez valószínűleg kompromisszum, a csehek választották helyettünk az emberes tornyot, hogy b....k meg! Mi meg a közös gyártás miatt belementünk a rosszabb toronyba, mert valamelyik knédlizabáló a XX. században ragadt fejben!
 
H

Hummen23

Guest
Az automata tornyot sajnálom. Ez valószínűleg kompromisszum, a csehek választották helyettünk az emberes tornyot, hogy b....k meg! Mi meg a közös gyártás miatt belementünk a rosszabb toronyba, mert valamelyik knédlizabáló a XX. században ragadt fejben!

Majd meglátjuk milyen lesz. Biztosan 21. századi, attól hogy emberes.
Viszont akkor lance vagy lance 2.0?
 
H

Hummen23

Guest
Az automata tornyot sajnálom. Ez valószínűleg kompromisszum, a csehek választották helyettünk az emberes tornyot, hogy b....k meg! Mi meg a közös gyártás miatt belementünk a rosszabb toronyba, mert valamelyik knédlizabáló a XX. században ragadt fejben!

És még mindig esélyes az ascod náluk.
Egyébként a leopardokhoz is menet közben váltottunk fegyvert. Most is lehetséges, hogy fognak változni a részletek.
 
  • Tetszik
Reactions: ibanez de bobadilla

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
Amit mar irok egy jo ideje :)
Nem lessz gumis. Prioritas a kozepes dd. Annak felszerelese apc vel es torok vasakkal nemi tuzerseggel gyorsan egyszeruen megvan. Majd ha lefut at lehet allni az ifv gyartasara a mar meglevo gyarral plussz az egyeb szukseges jarmuvekere.
Igy barmilyen valtozas is all be a jovobe tatat btr rol mindenkepp att kell majd fegyverezni :p tehat semmi nem johet kozbe egy ujjabb csomag megrendelesenek. Kvazi bebetonozzak. Es innettol a kulfoldi nyomasgyakorlas sem jatszik apc reszrol.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Lynx-Ungarn.jpg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 506
93 737
113
"The contractual agreement, which has now been signed in Budapest, encompasses 218 Lynx KF41 infantry fighting vehicles and nine Buffalo armoured recovery vehicles. The contract includes additional products and services such as simulators, training and instruction, plus an initial supply of spare parts as well as maintenance support. The Lynx IFVs will be equipped with a manned 30mm Lance turret, likewise developed by Rheinmetall."
https://www.rheinmetall-defence.com...ic_relations/news/latest_news/index_24576.php

@kamm pls fordítsd :)
Ezt most átolvastam.
2023 elejéig (azt nem irja, mikor kezdik) megkapunk 46 Lynxet és 9 Buffalot.
Az elején az ausztrálok hozzák a tornyot. Aztán sztem ha jönnek velünk, akkor a csehek.

"
Rheinmetall birtokolja a többségi részesedést, és átveszi a vezetést a felállítandó vegyes vállalatban, amelynek célja a Lynx magyarországi gyártása. Ennek során Magyarország jelentős beruházást fog megvalósítani a projektbe egy új építésű termelő létesítmény formájában. Az így létrejövő páncélozott járművek fejlesztésének, gyártásának és karbantartásának kiválósági központja fontos magot hoz létre a magyar védelmi ipar számára. Ez a konstelláció, amely egy helyi termelési partnert von be Magyarországon, biztosítja, hogy a beszerzési projektből származó hozzáadott érték jelentős része az ügyfélországban valósuljon meg.

Magyarország számára ez a beszerzési megrendelés nagy lépést jelent a katonai felszerelések új generációjának bevezetésében tett erőfeszítéseiben, a legfontosabb rendszerekkel, amelyek megfelelnek a legújabb NATO-előírásoknak. A Lynx jelenleg hasonló közbeszerzési programokban versenyez a szomszédos Csehországban, valamint Ausztráliában. Előreláthatólag az első fázis Lance tornyainak többségét az ausztráliai Queensland városában, Brisbane-i Rheinmetall Katonai Járművek Kiválósági Központjából állítják elő és szállítják."
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 708
76 721
113
Engem inkább a "manned turret" lepett meg...
...de legalább lesz szintén szimulátor idehaza...nagyon tetszik ez az elgondolás,...

Lehet hogy lesz ebből a végén még majd néhány ember nélküli változat is renedszeresítve, mert azt is kell majd nagyon marketingelni ha az amerikaiak nem rendelik meg. Mert akkor kell a gyártónak más referencia....