[HUN] Lánctalpas gyalogsági harcjárművek beszerzése

Bár az igaz, hogy nem csökkentett energiájú ágyú, csak a növelt energiájú lőszereket nem tudja kilőni.

• Tetszik
Reactions: endre
DM63 még valszeg kimegy.

A DM73-at csak az L55A1 lövi ki jelenleg tutira.
Már a DM63 sincs gyártasban régóta, csak az A1, ahol ha már megváltoztatták a biztonság miatt a lőportöltetet, akkor már hozzáigazították az új ágyúhoz a nyomást is.

Ja, hogy nem értesz az RM lövegekhez. Keress rá mi a különbség az l/44 és l/55 közt, majd ezután keress rá arra, hogy mi a különbség az RH120 l/55 és az Rh 120 l/55A1 közt.
Nem állítom, hogy szakértő volnék de ez azért kissé nagy mellény vót.

a tulpar nem gagyibb mint a mi a7-ünk?érdekes...
Nem tudom, szerintem senki sem tudja, hogy a Tulpar hogyan is áll jelenleg, főleg ebben a formában, de azért a török haditechnika mára jelentőset ment.

De elsősorban a CV90120 tükrében ment ez a kinyilatkoztatás.

Más súlycsoport a Leopard meg a CV, de a technológiai beltartalom terén mindkettő az aktuális csúcsot képviseli.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Csak kapcsolódó gondolatként vetném fel, hogy a RUAG Svájcban abbahagyta a 120 mm L50 CTG gyártását, ezért fegyverződött át Rh 120 L47 llr-re a CV90120.

Lehet nem köpködnének, ha esetleg megvennénk a technológiáját, ha akarnánk fejlett harckocsiágyút előállítani.

2025-ben az egyik V4 találkozón a szlovák védelmi miniszter még azt szorgalmazta hogy a V4-ek fejlesszenek ki közösen egy új könnyű harckocsit...

2025-ben az egyik V4 találkozón a szlovák védelmi miniszter még azt szorgalmazta hogy a V4-ek fejlesszenek ki közösen egy új könnyű harckocsit...
Azért ennél szerintem értelnesebb számukra a CV családból venni ezt is. Hacsak nem ennek a továbbfejlesztésére gondoltak.

Azért ennél szerintem értelnesebb számukra a CV családból venni ezt is. Hacsak nem ennek a továbbfejlesztésére gondoltak.
Valószínű, hogy a többi három ország nem nagyon akarta ezt és gyorsan lekerült a napirendről, mert azóta nem nagyon hallani arról, hogy mi akart ez lenni. Ha valamilyen alváza (Lynx, CV90, Borsuk) mindenkinek van, akkor nem csak egy egyforma torony kellett volna rá?
Volt olyan médiában sokat szereplő szakértő, aki a Lynx bejelentésénél is már azt hajtogatta hogy kellene belőle egy ilyen változat is.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Valószínű, hogy a többi három ország nem nagyon akarta ezt és gyorsan lekerült a napirendről, mert azóta nem nagyon hallani arról, hogy mi akart ez lenni. Ha valamilyen alváza (Lynx, CV90, Borsuk) mindenkinek van, akkor nem csak egy egyforma torony kellett volna rá?
Volt olyan médiában sokat szereplő szakértő, aki a Lynx bejelentésénél is már azt hajtogatta hogy kellene belőle egy ilyen változat is.
Persze, hiszen politikusok.

Azt gondolom nem ártana a Lynx zászlóaljaknak egy-egy század ilyen is.

Mondjuk ha alvázfüggetlenül csak azonos toronyban utaznánk, akkor a Hitfact, vagy a Cockerill szerintem az oprimális választás. A CV saját tornya gondolom sok faragást igényelne ehhez.

Lehet még a törökök is univerzálisabbak tudnak lenni.

• Tetszik
Reactions: Venom85 and kampfi