[HUN] Lánctalpas gyalogsági harcjárművek beszerzése

Minősitett adat mi édesfaszom, kinek a saját nép felé? A faszomoknak meg évente megküldik, hogy mije van a magyar hadseregnek! :rolleyes:
Van aki jogosult hogy hallja a minositett adatonat es van aki nem, ilyen a vilag amugy meg anelkul is meg tudhat az ember dolgokat hogy minositett adatok birtokaba keruljon csak az a baj olyankor altalaban az agyuk az ilyen embereknek tovabbkolti es igy indul el a faszsag terjesztese reszinformaciokbol ami neha nagyon hasznos is tud lenni egy kis dezinfo. :P

• Tetszik
Reactions: Ocses
Ez mind szép és jó. Azonban a Lynx Spike nélkül, valamint használatának gyakorlása, és a Skyranger változat nélkül "félkarú óriás" a Kinizsi dandár, és tágabb értelemben a Honvédség.
Egyetértek.
S hozzátenném hogy: Én úgy gondolom hogy nem kellene annyiszor kihangsúlyozni hogy a világ legjobb csapatszállító páncélosa. Mivel ha itt ukrajnába ha kiviszik s szétlövik pillanatok alatt, mit mondunk, húpsz nem jöttt össze a nagy szónoklat! ☹️
Én úgy gondolom talán csak meg kellene várni hogy a világ mondja azt hogy a legjobb csapatszállító jármű! Utána lehet mondani hogy azt mondja a világ hogy ez a legjobb!

Egyetértek.
S hozzátenném hogy: Én úgy gondolom hogy nem kellene annyiszor kihangsúlyozni hogy a világ legjobb csapatszállító páncélosa. Mivel ha itt ukrajnába ha kiviszik s szétlövik pillanatok alatt, mit mondunk, húpsz nem jöttt össze a nagy szónoklat! ☹️
Én úgy gondolom talán csak meg kellene várni hogy a világ mondja azt hogy a legjobb csapatszállító jármű! Utána lehet mondani hogy azt mondja a világ hogy ez a legjobb!
Hallottad már azt a kifejezést, hogy sikerpropaganda?

• Tetszik
Reactions: Catles
Egyetértek.
Ki az a világ és mi az a legjobb? :D

• Tetszik
Reactions: Pogány
Egyetértek.
A hangulatkeltő bulvárújságok közönségét kivéve senkit sem érdekel önmagában az, ha 5 járművet szétlőnek pillanatok alatt. Senki sem mondta, hogy megfelelő túlerővel ne lehetne szétlőni ezeket, vagy a világ bármelyik páncélosát pillanatok alatt. A valódi kérdés ilyenkor az, hogy milyen körülmények között, milyen károsodással járt, milyen eszközökkel történt a támadás, hány támadást bírt ki, kiszállt-e a személyzet utána stb.
A RM célja ezek tesztelése valódi harci körülmények között, nem pedig Oroszország elfoglalása.

A hangulatkeltő bulvárújságok közönségét kivéve senkit sem érdekel önmagában az, ha 5 járművet szétlőnek pillanatok alatt. Senki sem mondta, hogy megfelelő túlerővel ne lehetne szétlőni ezeket, vagy a világ bármelyik páncélosát pillanatok alatt. A valódi kérdés ilyenkor az, hogy milyen körülmények között, milyen károsodással járt, milyen eszközökkel történt a támadás, hány támadást bírt ki, kiszállt-e a személyzet utána stb.
A RM célja ezek tesztelése valódi harci körülmények között, nem pedig Oroszország elfoglalása.
Akkor valójában egy demonstratív akciónak vagyunk a szemtanúi? Ami ha jól sikerül, akkor olyan mint egy hirdetés?

• Tetszik
Reactions: Catles
Akkor valójában egy demonstratív akciónak vagyunk a szemtanúi? Ami ha jól sikerül, akkor olyan mint egy hirdetés?
Inkább úgy mondanám, hogy a gyári tesztek folytatása. A gyárban is szétlövik, felrobbantják ezeket, de ez még önmagában nem jelenti a gyártás kudarcát. A gyári teszt lőtéren felrobbantott roncsról is lehetne egy jó hangulatkeltő cikket írni "Még el sem hagyta a gyárkaput, máris felrobbant a RM szupertankja!" képaláírással. De nem az idióta újságok és az azokat olvasók kommentjei számítanak. Ha mondjuk egy konkurens termék egy találattól felrobban és mindenki meghal benne, de a Lynxből egy hasonló támadás után kiszáll a személyzet, az hatalmas siker annak ellenére, hogy roncs lett a gépből.

Ha a Safe programba van Lynx beszerzés akkor azokat ha Zalaegerszegen gyártjuk le akkor a Lynxek árának a 49%-a a magyar államé lenne? Mert ha jól tudom a ZalaZoneban 49% tulajdon része van a Magyar államnak!

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0
Ha a Safe programba van Lynx beszerzés akkor azokat ha Zalaegerszegen gyártjuk le akkor a Lynxek árának a 49%-a a magyar államé lenne? Mert ha jól tudom a ZalaZoneban 49% tulajdon része van a Magyar államnak!
Maximum a nyereség 49%-a. Meg az egyéb adók, ha más nincs (mert adómentességet kapott) a jövedelemadók. Nincs kolbászból a kerítés.

Tegyünk már tisztába valamit-nem.
Az eladási ár,az nem a haszon.Abbol le kell vonni a gyártás költségeit.Lynx esetén konkrétan minden részegység import,amit meg kell venni hozzá (még az RM gyártotta részegységeket is ki kell fizetni az adott RM gyáregységnek,hogy szállitsa).
Aztán az összeszerelésnek is van költsége.Munkabér,gépamortizáció,energiafogyasztás,raktárköltség,stb/ect/itd.usw.
Szóval e sokmindenből összeáll a gyártás költsége,amit ki kell vonni az eladási árbol (igazábol többet,mert ez még nem tartalmazza pl az árú reklámköltségeit).
A különbözet a haszon.(már ha van,mert ha a gyártási program/gyárfenntartás költsége nagyobb,mint az eladási értékként befolyó pénzmennyiség-akkor a veszteség 49%ának finanszirozása a Magyar Államé....)

(még az RM gyártotta részegységeket is ki kell fizetni az adott RM gyáregységnek,hogy szállitsa).

Tanúsíthatom hogy ez így van. Az autógyártásban is ez megy. Nálunk, ha egy másik telephelyről jön valami anyag, alkatrész, , azt elszámolják egymás közt.
Adott egy nagyvállalat, de annak minden telephelye külön pénzügyi egység.
Miközben egy cég.