[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 170
40 591
113
Kérjük vissza a kohóból? :D

Amúgy érdekes, de Ukrajnában is alig látni ez a gépet...
Lengyel
India

Vietnami mély modernizációs projektek ZSU-23-4 "Shilka"​

Ukrajna

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Muszka modernizacio

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 895
44 915
113
Igazság szerint a 3x7 lenne a leglogikusabb lehetőség. Amúgy is jólenne, űrméretközös, teljesen használható, modern, akár ide is adhatnák baráti áron, ha már olyan nagy haverok (érzésre egyébként D20-al akarták kihúzni a "maradék" tüzérséget, de az állapotfelmérésnél csúnyán elbukott a terv... BTR detto gyanús hogy ugyanaz lesz).
Második opció a patriot. Az meg már nem egyszerűen jó lenne, hanem kell - de az ár....
Patriotnál van jobb és olcsóbb is: SKYCEPTOR, ami a sokat bizonyított izraeli David's Sling Raytheon által gyártott verziója.
Egy konferencián Tömböl emlegette is, hogy milyen jó lenne a Skyceptor a NASAMS-hez illesztve. Utóbbi szinten (részben) Raytheon termék.

Nem mindegy hogy 4-5 millió dodo egy elfogó rakéta vagy csak 1,5-2 millió.

Amúgy meg 6 üteg BARAK-ot vettek a szlovákok 600 millióért. Egy Patriot üteg ára meg kb. 1 mrd dollár!
A büdös életben nem fogunk Patriotot venni! K. nem éri meg!

Egyetlen dolog amit igazán megéri venni az amcsiktól és máshonnét nem is igazán lehet az fegyverzet a Gripenre.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 703
3 633
113
Patriotnál van jobb és olcsóbb is: SKYCEPTOR, ami a sokat bizonyított izraeli David's Sling Raytheon által gyártott verziója.
Egy konferencián Tömböl emlegette is, hogy milyen jó lenne a Skyceptor a NASAMS-hez illesztve. Utóbbi szinten (részben) Raytheon termék.

Nem mindegy hogy 4-5 millió dodo egy elfogó rakéta vagy csak 1,5-2 millió.

Amúgy meg 6 üteg BARAK-ot vettek a szlovákok 600 millióért. Egy Patriot üteg ára meg kb. 1 mrd dollár!
A büdös életben nem fogunk Patriotot venni! K. nem éri meg!

Egyetlen dolog amit igazán megéri venni az amcsiktól és máshonnét nem is igazán lehet az fegyverzet a Gripenre.
Teljesen aláírom amit írsz, de valamit kell majd venni tőlük.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 895
44 915
113
Az amiről Ravenlord azt mondta hogy négyszemközt mondtak neki erről valamit, de nem mondja meg hogy mit?
Már nem tudom hol hallottam. A különféle helyről gyűjtött infók egy egésszé állnak össze - helyesen vagy helytelenül. Majd az idő eldönti igaz volt-e. Közvetlen "biztos" forrásaim nincsenek.
Jelen állás szerint jó darabig semmit nem veszünk szerintem, szóval mindegy is ki mit mondott 1-2 éve. Azóta 5x áttervezhették és végül azt sem valósítják meg.

Amúgy Tömböl a Davids Slinegt a podcastban is emlegette annó - az a az egyik kedvenc rendszere...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 717
84 263
113
Újrahallgattam a HTKA podcast légvédelmis részét és megnéztem még egy videót amire emlékeztem hogy Tömböl László beszélt benne légvédelemről, de egyikben sem monndott ilyet. Más videó most nem jut eszembe.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 237
9 586
113
Nem tudom kinek tünt fel, de a Youtube-n az IAI magyar nyelvű hírdetése elég sokszor feljön.. A kérdés, hogy mit promoznak, mert konkrét rendszer nincs benne semmi. Ha az ELTA lokátorhoz tartozik.. de remélem nem..

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 064
3 971
113