Te teljesen el vagy tévedve.
Miért kellene TELEPÍTENI őket? Ezeken a szükség leszállóhelyeken nem kell más, csak beton (Mellesleg szerintem mind3 használható állapotban van. Taszárról talán Dudi vagy kriss írt,
Klementína meg 2016-ban)
Az újrafelfegyverzéshez mi kell egy Gripenhez? Egy konténer, meg egy tartálykocsi, meg 15-20 perc.
Amint riadóztatják a földi személyzetet, ezek azonnal elindulhatnak a kijelölt helyre.Kb. egyidőben az első Gripen emelésével.
Klementínáról pl. hogyan szerez infót az ellenség? A legtöbb magyar ember sem tudja, hogy hol kellene keresnie. Az nagyjából olyan, mint az 51-es körzet.
Ha valaki a 10km-es közelébe megy, arról azonnal tudnak, mivel nincs semmi a környékén.
De most írtam le neked, hogy a NASAMS rendszert nem kell a a szükségleszállókhoz telepíteni. Elég 1-1 osztályt 80km-es sugarú körébe telepíteni. Te tudod a legjobban, hogy a NASAMS lényege pont az, hogy egy decentralizált rendszer, sok elemből, és nehéz felderíteni. Ha betelepítesz Miskolcra (50-60km) egy osztályt a NASAMSból, azok 1 órán belül el tudnak helyezkedni Klementína bázis tág, 80-90km-es körzetében, ráadásul úgy hogy senkinek fingja sincs róla.
Taszár meg nem elhagyott, szerintem a mai napig használják, csak nincs állandó személyzet. Ez mondjuk nem nagyon van reklámozva. De meg is lepődtem, amikor kb. 2 héttel ezelőtt katonai konvojok (amerikai?)
egyik végpontjának a taszári bázis volt megadva. Minek mentek volna oda, ha nem akarnak ott semmit?