[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

Kérjük vissza a kohóból? :D

Amúgy érdekes, de Ukrajnában is alig látni ez a gépet...
Lengyel
India

Vietnami mély modernizációs projektek ZSU-23-4 "Shilka"​

Ukrajna

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Muszka modernizacio

Igazság szerint a 3x7 lenne a leglogikusabb lehetőség. Amúgy is jólenne, űrméretközös, teljesen használható, modern, akár ide is adhatnák baráti áron, ha már olyan nagy haverok (érzésre egyébként D20-al akarták kihúzni a "maradék" tüzérséget, de az állapotfelmérésnél csúnyán elbukott a terv... BTR detto gyanús hogy ugyanaz lesz).
Második opció a patriot. Az meg már nem egyszerűen jó lenne, hanem kell - de az ár....
Patriotnál van jobb és olcsóbb is: SKYCEPTOR, ami a sokat bizonyított izraeli David's Sling Raytheon által gyártott verziója.
Egy konferencián Tömböl emlegette is, hogy milyen jó lenne a Skyceptor a NASAMS-hez illesztve. Utóbbi szinten (részben) Raytheon termék.

Nem mindegy hogy 4-5 millió dodo egy elfogó rakéta vagy csak 1,5-2 millió.

Amúgy meg 6 üteg BARAK-ot vettek a szlovákok 600 millióért. Egy Patriot üteg ára meg kb. 1 mrd dollár!
A büdös életben nem fogunk Patriotot venni! K. nem éri meg!

Egyetlen dolog amit igazán megéri venni az amcsiktól és máshonnét nem is igazán lehet az fegyverzet a Gripenre.

Patriotnál van jobb és olcsóbb is: SKYCEPTOR, ami a sokat bizonyított izraeli David's Sling Raytheon által gyártott verziója.
Egy konferencián Tömböl emlegette is, hogy milyen jó lenne a Skyceptor a NASAMS-hez illesztve. Utóbbi szinten (részben) Raytheon termék.

Nem mindegy hogy 4-5 millió dodo egy elfogó rakéta vagy csak 1,5-2 millió.

Amúgy meg 6 üteg BARAK-ot vettek a szlovákok 600 millióért. Egy Patriot üteg ára meg kb. 1 mrd dollár!
A büdös életben nem fogunk Patriotot venni! K. nem éri meg!

Egyetlen dolog amit igazán megéri venni az amcsiktól és máshonnét nem is igazán lehet az fegyverzet a Gripenre.
Teljesen aláírom amit írsz, de valamit kell majd venni tőlük.

Az amiről Ravenlord azt mondta hogy négyszemközt mondtak neki erről valamit, de nem mondja meg hogy mit?
Már nem tudom hol hallottam. A különféle helyről gyűjtött infók egy egésszé állnak össze - helyesen vagy helytelenül. Majd az idő eldönti igaz volt-e. Közvetlen "biztos" forrásaim nincsenek.
Jelen állás szerint jó darabig semmit nem veszünk szerintem, szóval mindegy is ki mit mondott 1-2 éve. Azóta 5x áttervezhették és végül azt sem valósítják meg.

Amúgy Tömböl a Davids Slinegt a podcastban is emlegette annó - az a az egyik kedvenc rendszere...

Újrahallgattam a HTKA podcast légvédelmis részét és megnéztem még egy videót amire emlékeztem hogy Tömböl László beszélt benne légvédelemről, de egyikben sem monndott ilyet. Más videó most nem jut eszembe.

Nem tudom kinek tünt fel, de a Youtube-n az IAI magyar nyelvű hírdetése elég sokszor feljön.. A kérdés, hogy mit promoznak, mert konkrét rendszer nincs benne semmi. Ha az ELTA lokátorhoz tartozik.. de remélem nem..