[HUN] Leopard 2

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 541
113
Igen, annak... hókotrónak...
Leopard_2A7__main_battle_tank_urban_operation_Krauss-Maffei_Wegmann_Germany_German_army_001.jpg

Nemlátod,hogy van hozzá tolólap!?!Hogy tudjon kotorni.....havat..... :D

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
én voltam figyelmetlen mert csak a sebességre néztem rá és el se gondolkoztam a szélesség/hosszúság adatokon....mert onnantól kezdve az egész komolytalan.
A HM Zrínyinél meg otthon felejtették az agysejtjeiket.
Nem a te munkád. De mègis èszrevettèl problèmát.

Èn nem vettem èszre semmit, mert az adatokat el sem olvastam először.

De ott meg van egy szetkesztő bagázs akiknek ez a dolguk.

Tudom nem prioritás.
De Bobo a huszárok meg a saját oldala mellett rakhanta ezek èlère egy hozzáèrtő embert is.
Vicc, hogy ennyi hibával üzemel az oldal.
Csak ezen a kèpen 3 tènybeli hiba van. o_O

Normál munkahelyen így nem lehet dolgozni.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 541
113
Szarabb a hóban és a jégen mint az oroszok karmos talp egyébként. Az jobban kapaszkodik.
Viszont van hozzá jégsarkantyú. (meg ha kiszeded a tappancsot mert nem érdekel az útborkolat akkor ugyan ott vagy)
YTon egyszer belefutottam ilyen összegyűjtött jégen csúszkáló hk videókban.Többségük még a koreai háborúbol volt,mikor a hegyegben elkapta az amcsikat a tél.Piruetteztek a Shermanok.
De volt Abrams is,meg orosz T80 is,ahogy pörgő lánctalpakkal csúsztak vissza a jeges lejtőn.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 100
50 396
113
Nem a te munkád. De mègis èszrevettèl problèmát.

Èn nem vettem èszre semmit, mert az adatokat el sem olvastam először.

De ott meg van egy szetkesztő bagázs akiknek ez a dolguk.

Tudom nem prioritás.
De Bobo a huszárok meg a saját oldala mellett rakhanta ezek èlère egy hozzáèrtő embert is.
Vicc, hogy ennyi hibával üzemel az oldal.
Csak ezen a kèpen 3 tènybeli hiba van. o_O

Normál munkahelyen így nem lehet dolgozni.
Hidd el, a piercinges, globohomo, kékhajú grafikusnak (akinek kiszervezték a melót) is ugyanúgy fáj a dolog, mint neked ;)

Faszán néz ki a gép amúgy, de nem tudok megbarátkozni a dologgal, hogy szinte mindig hátrafordított toronnyal látjuk ezeket. Nem lehetett volna arra az egy órára, amíg a fotók készülnek, előrefordított toronnyal létezni?

Biztos leírtátok már, de nem fogok most visszakeresni: APS mikor jön ezekre? De még inkább: mikor lesz látható is rajtuk? Lesz egyáltalán olyan hivatalos alkalom, amikor APS-sel lesznek láthatók? Vagy a HM-es ”kushadj, nem tudhat róla senki” szabály lesz érvényben?

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
Hidd el, a piercinges, globohomo, kékhajú grafikusnak (akinek kiszervezték a melót) is ugyanúgy fáj a dolog, mint neked ;)
Ha egy külsős grafikus csinálta, őneki adatokat kellett volna adni.
Ne ő túrja fel az internetet.

Miután megcsinálta, valakinek "át kell venni" azt a zrinyinèl.

Mondanám mindegy.
Nem fontos.
De ha egy ilyen egyszerű dolog is szarul megy odabent, mit várunk a komolyabbaktól. o_O

Ráadásul ezt megreformálni nem gondolom, hogy annyira nagy dolog lenne.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 164
73 603
113
Ha egy külsős grafikus csinálta, őneki adatokat kellett volna adni.
Ne ő túrja fel az internetet.

Miután megcsinálta, valakinek "át kell venni" azt a zrinyinèl.

Mondanám mindegy.
Nem fontos.
De ha egy ilyen egyszerű dolog is szarul megy odabent, mit várunk a komolyabbaktól. o_O

Ráadásul ezt megreformálni nem gondolom, hogy annyira nagy dolog lenne.
Mondjuk a Zrínyi média kihelyezett munkatársa az itteni nickneve alatt beír egy kérdést, hogy srácok, tudja valaki az egyszerű google kereséssel megtalálható Leopard 2 főbb méreteit, műszaki adatait? Mire itt visszakérdezünk, hogy persze, melyik változatét? Megmondja. Megmondjuk. Kész. :rolleyes:

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 797
133 989
113
Mondjuk a Zrínyi média kihelyezett munkatársa az itteni nickneve alatt beír egy kérdést, hogy srácok, tudja valaki az egyszerű google kereséssel megtalálható Leopard 2 főbb méreteit, műszaki adatait? Mire itt visszakérdezünk, hogy persze, melyik változatét? Megmondja. Megmondjuk. Kész. :rolleyes:
Vagy felteszi ugyan ezt a kérdést a tatai HK-soknak a tatai sajtótiszen keresztül. Vagy a szárazföldi parancsnokság harckocsizó szaktisztjének etc.
Ez simán beleszaromság...

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 629
36 166
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kovács Gyulabá' kezd egyre jobban megzakkani :D:
Ne próbáljatok úgy csinálni, mintha ez az A4-esek rendszerbeállítója lenne. Szomód kevés a rendszerbeállítóhoz. El kell vagonírozni Bodajkra, felmenni a Csörlőhöz, lőni állóra, mozgóra szd kötelékben, lőni valahol a Bér-hegynél, éjszakait lőni a 0 ponton, netán még megosztottra is kísérletet tenni. Mindez akkor igazi, ha az egész gyakorlat egy zászlóalj, netán dandár támogatása keretében zajlik.

Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy ki a f*szom állította, hogy ez egy rendszerbeállító lövészet lenne ?? :D

Itt egy másik gyöngyszem is:
"
A Leo2A4 2020 óta van Tatán. Már akkor nem értettem minek A4, ha A7 a cél. Nem értettem miért lízing, miért nem vásárlás, ha a Z2026 keretében dőlt a lé. A HM költségvetések zárszámadásának indoklása szerint csak 2020-ba 320 milliárd, 2021-be 420 milliárd maradvány volt a beszerzés rovaton. Az első tudósítás valamikor 2022 elején arról szólt, hogy kimentünk Szomódra 6 géppel, ebből kettőt tartalékba tettünk mert csak 4 toronyra volt személyzet. Most kettőt látok lőni. Már csak két toronyra van személyzet? A tankok csak úgy vannak. 12 tank az nem zászlóalj. A zászlóalj ezek szerint attól zászlóalj, hogy még mindig nem számoltuk fel a VSZ T72-es zászlóalját? Őrizgetjük az üzemképtelen vasakat? Mikor fog összeállni a nehézdandár, amit a Z2026 2026-ra prognosztizált?"

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 984
7 831
113
Az első tudósítás valamikor 2022 elején arról szólt, hogy kimentünk Szomódra 6 géppel, ebből kettőt tartalékba tettünk mert csak 4 toronyra volt személyzet. Most kettőt látok lőni. Már csak két toronyra van személyzet? A tankok csak úgy vannak. 12 tank az nem zászlóalj. A zászlóalj ezek szerint attól zászlóalj, hogy még mindig nem számoltuk fel a VSZ T72-es zászlóalját? Őrizgetjük az üzemképtelen vasakat? Mikor fog összeállni a nehézdandár, amit a Z2026 2026-ra prognosztizált?"

gondolom ez az ember ha tűzet lát és csak 1db tűzoltóautó megy oda,akkor azt gondolja hogy csak 1db tűzoltó autónyi tűzoltónk van :confused::confused::confused::confused:

meg odamegy beszólni nekik hogy ez nem légitúzoltás , ne próbálják meg neki eladni hogy ez az

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 938
99 097
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kovács Gyulabá' kezd egyre jobban megzakkani :D:
Ne próbáljatok úgy csinálni, mintha ez az A4-esek rendszerbeállítója lenne. Szomód kevés a rendszerbeállítóhoz. El kell vagonírozni Bodajkra, felmenni a Csörlőhöz, lőni állóra, mozgóra szd kötelékben, lőni valahol a Bér-hegynél, éjszakait lőni a 0 ponton, netán még megosztottra is kísérletet tenni. Mindez akkor igazi, ha az egész gyakorlat egy zászlóalj, netán dandár támogatása keretében zajlik.

Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy ki a f*szom állította, hogy ez egy rendszerbeállító lövészet lenne ?? :D

Itt egy másik gyöngyszem is:
"
A Leo2A4 2020 óta van Tatán. Már akkor nem értettem minek A4, ha A7 a cél. Nem értettem miért lízing, miért nem vásárlás, ha a Z2026 keretében dőlt a lé. A HM költségvetések zárszámadásának indoklása szerint csak 2020-ba 320 milliárd, 2021-be 420 milliárd maradvány volt a beszerzés rovaton. Az első tudósítás valamikor 2022 elején arról szólt, hogy kimentünk Szomódra 6 géppel, ebből kettőt tartalékba tettünk mert csak 4 toronyra volt személyzet. Most kettőt látok lőni. Már csak két toronyra van személyzet? A tankok csak úgy vannak. 12 tank az nem zászlóalj. A zászlóalj ezek szerint attól zászlóalj, hogy még mindig nem számoltuk fel a VSZ T72-es zászlóalját? Őrizgetjük az üzemképtelen vasakat? Mikor fog összeállni a nehézdandár, amit a Z2026 2026-ra prognosztizált?"
A múltkor még azzal haknizott, hogy nem lesz A7HU, mert Ukrajnába megy.Most hogy megjönnek, elég durca lett. Ő ilyen nem kell rá haragudni.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 611
20 475
113
Én úgy gondolom, hogy esetleg akkora takony lenne éles helyzetben, hogy emiatt bajok lennének a terepjáró képességgel elég hamar kikaparná a kezszem a gumikockákat.

Szerintem nem kell. Ahhoz keveset mennek jégen. Felénk nem za a jellemző. Terepen meg lehet fagy, azon elmegy így is.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 611
20 475
113
A múltkor még azzal haknizott, hogy nem lesz A7HU, mert Ukrajnába megy.Most hogy megjönnek, elég durca lett. Ő ilyen nem kell rá haragudni.

Neki mindegy. Lényeg hogy szidni tudja a mai vezetést. Bezzeg ő és a társai, a Néphadseregben, a csörlőháznál, a D-20 tarackokkal........ Lövése nincs hogy működik egy Leo, vagy egy PZH, netán mi a NATO harcászati szabályzat, ami alapján kiképezzük a legénységet, stb....

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 938
99 097
113

A Magyar Honvédség több különböző típusú többcélú páncéltörő lövedéket és további kétféle rövid hatótávolságú gyakorló lövedéket szerzett be a harckocsi főágyújához. Magyarország jelentős mennyiségű hadianyag beszerzésére kötött szerződést a német Rheinmetall AG-val. A magyar kormány által alapított várpalotai tüzérségi lövedékeket gyártó üzem is bekapcsolódik a gyártási folyamatba, a Rheinmetall Waffe Munition GmbH-val közösen.

A Leopard 2A7HU páncélvédelmét kompozit anyagból készült függőleges páncéllemeze és az ékelt kiegészítő önkorlátozó robbanékony reaktív páncél (SLERA) modul biztosítja. A harcjármű sikeresen képes ellenállni a modern páncéltörő fegyverek fenyegetésének. A városi terepen való sikeres katonai műveletek érdekében a gyártó kifejlesztett egy úgynevezett „Urban kit”-et, egy 360°-os kiegészítő páncélt. Ez a kiegészítő páncél szükség szerint telepíthető és szétszerelhető, és fokozott védelmet nyújt a lakott területeken a páncéltörő fegyverek ellen.