[HUN] Leopard 2

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Más lehet az oka. A Leopard 2 töltőkezelő búvónyílása körül van egy sin, amin a géppuskát körbe lehet forgatni. Ezeken mintha nem pont úgy lenne, hanem egy hasonlóan gyenge kisebb állványzat lenne felaplikálva. Ezek az MG3-asra, vagy hasonló méretű és lőszert használó géppuskára vannak méretezve, nem egy nehéz géppuskára. A 12,7 mm-es ngpu.-k nagyobb hátralökő erővel bírnak, lehet, hogy azt erre a szerkezetre nem lehet feltenni. Az FN MAG viszont érdekes, mert eredetileg nem hiszem, hogy ez lett volna rajtuk.
Viszont mi ezeket csak lízingeljük, tehát a fegyverzet is német tulajdon, úgyhogy lehet, hogy nincs akkora jelentősége, azonban a lőszere az NATO szabvány, (7,62 mmx51 mm) nem 39M. Azt is kell hozzá majd szermányolni valahonnan, ha lőni akarunk.:rolleyes:
Biztos van hozzá valahol a KM talán használ ilyen lőszert tüzelő géppuskát, esetleg puskát.
Írtam az FN-ről a másik topicban.
A lízing itt ugyan úgy értendő, mint a Gripeneknél. A végén a tulajdonunkba kerülnek. Szerintem nem véletlenül került rá az FN.
Most viszont kicsit utánanézve a németek MG3-at tettek az A4-eseikre, de pl. a hollandok, és az osztrákok FN-t. Lehet hogy ez mégis még az osztrákoktól felvásárolt készletből van?

• Tetszik
Reactions: Firga bácsi
K

kamm

Guest
Egy biztos, a PKM nem lesz rajta... en meg titkon tovabbra is remenykedem az MG5-ben, mindenhova (a helikopterekbol van harom tucat, nem egy mennyiseg, loszer meg uaz.)

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Lehet hogy matricáznak ma már, egyszerűbb a kivitelezés és cserélni is az, ha kell. Jelentéktelen dolog, végül is, hogy miként van ott a hadijel.
Én azért gondolom, hogy nem a matrica a végleges, mert ezek szerintem intenzíven mosva lesznek. Szerintem a matricát meg pillanatok alatt lekapja a magasnyomású.

• Tetszik
Reactions: endre and arcas

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 923
9 051
113
Ilyen véletlenek nincsenek...:) 2:57-nél a nyitó kép is érdekes.Bemutatják az új magyar tankot és honnan kezd el sétálni a riporter....Ebből Puma lesz!! Ez szerintem elég erős utalás volt. Az elején is a Puma van befókuszálva. Azok szépen oda lettek állítva a riport kedvéért. Nem hiszek a véletlenekben, pláne nem egy királyi Tv-n szerkesztett riportban :D:)
Legyen igazad, htka-tesó! :)

• Tetszik
Reactions: Firga bácsi

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 964
99 230
113
Én azért gondolom, hogy nem a matrica a végleges, mert ezek szerintem intenzíven mosva lesznek. Szerintem a matricát meg pillanatok alatt lekapja a magasnyomású.
Sztem ez egy jelképes átvételi matricázás volt. Most, hogy nézett volna ki, ha ott festeget? Vagy a németek festik rá a magyar jeleket?
Mi ragasztottuk fel rá felségjelzést, átvettük, a miénk!!

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 250
113
Használunk M2-t.Miért hasonlítod ezt egy nehéz-géppuskához?Főleg oroszhoz amitől szabadulnánk?Meg úgy egyáltalán korral érvelni amikor számonkéred a majd 80 éves MG3-at?
Azt nem ertem hogy hogyan es miert az FN. Azt ertem hogy katonaeknal a kockat guritjak. Szoval miert az FN? Akkor mar miert nem az eredeti MG. Vagy miert nem egy normalisabb nehezgeppuska? A T72 NSZV-hez kepest ez nem visszalepes? Magyarazd meg kerlek hogy tevedek.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 371
86 454
113
Azt nem ertem hogy hogyan es miert az FN. Azt ertem hogy katonaeknal a kockat guritjak. Szoval miert az FN? Akkor mar miert nem az eredeti MG. Vagy miert nem egy normalisabb nehezgeppuska? A T72 NSZV-hez kepest ez nem visszalepes? Magyarazd meg kerlek hogy tevedek.

Nem mindenhol raknak nehéz-géppuskát harckocsira.Na németek pont olyanok akik ezt nem gondolják fontosnak.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 964
99 230
113
Beteszem külön a videót is, mert a tatai átalakításokról is vannak benne infók
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Infrastruktúrális beruházások.
Hangárok építése, daruval felszerelt műhelysátorba kerül első körben a Leo.
Fejlesztés alatt szimulátor, javítóműhely.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 546
113
Németek valamiért sose tettek ngp.t hk-ra.Egész mostanáig.De a holland Leo 2ek FN MAG-t kaptak,mert náluk az volt a rendszeresitett GPMG.Lehet,hogy ez eredetileg hollandiának gyártott gép.Vagy PH tapintott rá a lényegre,és a gp-k majd az FN-től jönnek,és ez már annak a része.
Ami azt illeti,én lecserélném őket egy ngp/gp+40milis agv távirányitott pk torony kombóra.Talán le is lesznek.Rendelünk tornyokat a türkisektől,gyártanak ilyet.....

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 606
7 989
113
21c7a97655e71ced33000d1d4b2c10bd.jpg