Csak az én nünükém, a páncélos hadosztály/hadtest, amibe nem kell közepes dandár épp csak arra nekünk pénzünk soha nem lesz.
A szomszédos háború tanulságai alapján egy golfkocsi-dandár felállítása megfontolandó...A nehézdandár egy hadosztály ökle (ha az egész hadosztály nehéztechnikán van akkor általában egy teljes értékű páncélos dandár tölti be az ököl szerepét) és mint ilyen drága mint a pusztulat és nem tudsz sokat kiállítani, pláne nem fenntartani.
Olcsóbb felé kell néznünk.

csak 2 év telt el, de mi már bánjuk...Akkor meg mas volt az elkepzeles, maig banjuk az egeszet.
Hát ez az amikor a látszatintèzkedèst az átlagember beszopja.Mar majdnem megvolt a teljes onero+ egy kis tartalek, aztan jott a 3% es ugy felbaszta az arakat hogy kb mar csak a fele onerom van meg…na ez az a pillanat amikor kibaszott kurva anyjukat…elenkezojet ertek el egy atlag pesti lepukkant szar panel 40-45m felment átlag 60-65m…videken is dragult itt igaz nem nem 30% ot de azert egy combos 15-20% ot.
Na mindegy johet ujabb 8 ev sporolas ja varj inkabb akkor kulfold.
Akkor gondold át, mert az otthon startnál fele annyi önerő kell mint az otthon start nélkül kellett.Mar majdnem megvolt a teljes onero+ egy kis tartalek, aztan jott a 3% es ugy felbaszta az arakat hogy kb mar csak a fele onerom van meg…
Ismetlem 50milliot megkapom mar most a kulonbozetet piaci alapon kell fel vennem es ugy elpattant az arak hogy 20millio also hangon egy piaci hitel allami fizetesbol erted mar a problemankat?Akkor gondold át, mert az otthon startnál fele annyi önerő kell mint az otthon start nélkül kellett.
Nincs nekem erre időm.30%%???
A telex az árak emelkedésének lassulásáról ír. Illetve Pesten visszafogja az Otthon Start másfélmikás négyzetméterplafonja a drágulást.
Generált áremelkedést az otthon start, de a harmadat sem, mint amit írsz.
November elején 1,49 millió forintba kerül a fővárosi használt társasházi lakások átlagos négyzetméterára, pedig szeptember elején még 1,45 millió forintnál járt ez az árszint, ami két hónap alatt 2,2 százalékos áremelkedésnek felel meg – derül ki az Ingatlan.com friss elemzéséből, ami szerint a dinamika mostanra csökkenő pályára állt az Otthon Start Program berobbanásához képest.
Országos szinten érezhetően mérséklődött a lakásárak növekedési üteme októberben a portál lakásárindexe szerint. Havi szinten 1,5 százalékkal nőttek az árak, miközben szeptemberben még 2,8 százalékos tempót mértek. Az éves drágulás is lassult 17,1 százalékról 15,9 százalékra. Budapesten októberben szintén 1,5 százalékos volt a havi drágulás, ami jelentősen alacsonyabb a szeptemberi 2,6 százalékos értéknél.
Balogh László, az Ingatlan.com vezető elemzője szerint az adatok arra utalnak, hogy a lakásárak alkalmazkodnak a kereslet és kínálat új egyensúlyához, októberben bővült a kínálat és mérséklődött a kereslet. Szerinte ez év hátralévő részében már nem is lehet jelentősebb áremelkedésre számítani, hiszen nincs olyan eladó vagy vevő a piacon, akinek újdonság lenne a 3 százalékos hitellehetőség.
Az Otthon Start Program júliusi kihirdetése és a szeptemberi indulása között még 5,4 százalékkal emelkedtek az eladó budapesti használt társasházi lakások átlagos négyzetméterárai, viszont az utóbbi két hónapban már kevesebb mint felére csökkent ez a drágulási tempó.
Ismered a vezetőség hozzáállását a kérdéshez. "Akinek semmije sincs, az annyit is ér."Ismetlem 50milliot megkapom mar most a kulonbozetet piaci alapon kell fel vennem es ugy elpattant az arak hogy 20millio also hangon egy piaci hitel allami fizetesbol erted mar a problemankat?
Ne akard, hogy meghasonuljon önnmagávalIsmetlem 50milliot megkapom mar most a kulonbozetet piaci alapon kell fel vennem es ugy elpattant az arak hogy 20millio also hangon egy piaci hitel allami fizetesbol erted mar a problemankat?

Én sok mindent értek, de sztem te nem vagy tájékozott.Ismetlem 50milliot megkapom mar most a kulonbozetet piaci alapon kell fel vennem es ugy elpattant az arak hogy 20millio also hangon egy piaci hitel allami fizetesbol erted mar a problemankat?

Papiron szepen levezetted csak a bank elutasít az 1millio ert allhatok a sorba nem kapok csak ha nagyon jó csillagzat alatt vagyok, korbe jartam a temat voltunk bent banknal is hidd el nekem.Én sok mindent értek, de sztem te nem vagy tájékozott.
Saccoerkábé,
Tegyük fel 50 misit ki tudtál volna csengetni piaci alapon.
20% önerő 10 millió
Havi kamat 25 évre 365.000 HUF
Most bejött az otthon start 20 millióval drágább lett a lakás. Annyira tetszik nem akarsz másikat nézni oké.
Ez 70 misi.
Most csak 7 millió az önerő. 50 milliót veszed otthon startban kimaxolod.
Havi kamat 25 évre 237.000 HUF lenne, de mivel állami aljalmazott vagy jár még 1 misi támogatas éventr így 153.000 HUF
A 200 000el kevesebb havi törlesztőrészlet, minusz 3 millió önerő akkor is ha ragaszkodsz a 20 millióval megdrágult lakáshoz.
És akkor mennyi a piaci 20 milliós hitel, amit kiegészítésként felveszel.
162.000 HUF.
Tehát a kettő együtt is kevesebb havi 50.000 HUF-al mintha az otthon start előtt saját zsíron piaci alapon vetted volna fel.
Semmi gyereket, CSOK-ot, babavárót nem számoltam, mert az mind t9vábbi kedvezmény. Hogy esetleg találsz az eredeti összegért vagy nem 40%-al drágábban azt sem számolom, mert akkor jelentősen jobban jársz.
![]()
tavaly nyáron kezdtem keresni akkor 36-38 volt egy lakás.Nincs nekem erre időm.
Leírtam fentebb egy pèldát is.
Ismerősömmek törtènt akinek a lakáshoz 25 milliós bútort kellett volna venni.
Tudtommal ez tömeges sztori, nem tudom mennyire mentek utánna a jogalkotók.
Az hogy mikortól emelkednek az árak, ugye már elötte is be volt lengetve a törvèny.
Persze nem csak annak a hatása, de hozzátesz.
Masrèszt 6 ève vettük a házat.
15.5 èrt. Győrtől nem messze.
Szerinted mennyi most?
Már egy panel is minimum dupla ennyi győrben.
Mindegy. Nem akarlak meggyőzni.
@Terminator elnèzèst a szemetelèsèrt.
Elég az adó pénzen tolt propi a világban, igazán kívül hagyható a hazudozás a fórumon....Bár topikot tévesztünk, de majd helyrekotorjak a szemetet.
Nincsenek egybites válaszok, mert minden összetett
Egyrészt közel most a fegyverszünet esélye, mert Trump kaputulációba szoríthatja Ukrajnát.
Oroszországnál leszámítva a nukleáris fegyvereket az Unió erősebb. Ha beltolnak ennyi pénzt még erősebb lesz, ezt a versenyt a ruszkik nem bírják. Más kérdés az Uniós társadalom elviselne-e ekkora százezres milliós veszteségeket, amit az orosz-ukrán lazán.
Tehát hiába állna készen a sereg és a hadiipar, ha a társadalom nem.
Oroszország milyen lesz Putyin után, az kiszámíthatatlan. Milyen lesz az USA Trump után szintén. Lehet újrastuffolják az ukránokat a területek visszaszerzésére.
Sztem az oroszokra mindig figyelni kell.
Fejlesszen az EU, de hagyja meg az orosz befolyasi övezetet. Van elég baj belül és Dél felé is.Nem kell eszkalalni a helyzetet, főleg amikor az uniós gazdaság globálisan lejtmenetben van. Lehet vissza kellene térni a régi német szocdem útra amit merkelig vittek, keleti nyitás, Oroszországgal való gazdasági együttműködés úgy, hogy az amerikai szövetség is megmarad.
Amerika meg csak akkor fog megvédeni, ha az érdeke úgy kìvánja. Csak arra építeni szolgaság és öngyilkossag.
Sztem Orbán nem ellenzi az újrafegyverkezést. Csak az ütemét és a célját vitatja. Nem akar összecsapást az oroszokkal, mert az Európa vége. Ezt nehéz vitatni. Ezert kell úgy politizálni, hogy az oroszok se akarják. Viszont ehhez a befolyási övezetúket nem.lehet tovább keletre tolni és meg kell adni nekik ami az övék. Ha ez Ukrajnánanak kellemetlen sorry, de miattuk nem akarunk megdögleni.
Két dolog keveredik.Nincs nekem erre időm.
Leírtam fentebb egy pèldát is.
Ismerősömmek törtènt akinek a lakáshoz 25 milliós bútort kellett volna venni.
Tudtommal ez tömeges sztori, nem tudom mennyire mentek utánna a jogalkotók.
Az hogy mikortól emelkednek az árak, ugye már elötte is be volt lengetve a törvèny.
Persze nem csak annak a hatása, de hozzátesz.
Masrèszt 6 ève vettük a házat.
15.5 èrt. Győrtől nem messze.
Szerinted mennyi most?
Már egy panel is minimum dupla ennyi győrben.
Mindegy. Nem akarlak meggyőzni.
@Terminator elnèzèst a szemetelèsèrt.
Vagy vkinek ki kelljen tolni a fejét a mindenxar mocsarából.Ne akard, hogy meghasonuljon önnmagával![]()
Baszod átlagban 10 milliót ment fel egy lyuknak is az ára....Vagy vkinek ki kelljen tolni a fejét a mindenxar mocsarából.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..